Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни хитринки при готвенето на бобКулинарни хитринки при готвенето на боб
20 Януари
3
След това изхвърлете, ако е останала някаква вода, измийте го и вече е готов за готвене....
Кулинарни хитринки при готвене на лукКулинарни хитринки при готвене на лук
28 Юли
1
Преди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути и така ще е по-вкусен; - Водният лук се реже само на кръгли напречни резени; - Ако при готвене и правене на салата ни е останала половин глава лук и трябва...
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиСъветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супи
24 Юли
Много от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите баби. Когато приготвяме супи и искаме да осигурим добри вкусови качества, първоначално те трябва да заврат бързо на силен огън....
Хитринки при готвенето на пъдпъдъциХитринки при готвенето на пъдпъдъци
19 Април
Тя може да съдържа различни комбинации от тези продукти: зеленчуков бульон, бяло вино, бира, соев сос, къри, зехтин, лук, чесън, кориандър, мащерка, черен пипер и сол....
Хитринки при готвенето на пача чорбаХитринки при готвенето на пача чорба
19 Април
В тенджерата можете да добавите счукан чесън с оцет и да оставите още известно време да се вари. Друг вариант е да използвате чесъна с оцета за подправка за вече готовата пача чорба....
Кулинарни хитринки за по-вкусно пилеКулинарни хитринки за по-вкусно пиле
25 Януари
1
Но въпреки това трябва да се използват кулинарни хитринки, за да стане пилето наистина вкусно. Много е важно да изберете достатъчно добро пиле....
Кулинарни хитринки, които малцина домакини знаятКулинарни хитринки, които малцина домакини знаят
25 Окт.
За да възстановите вкуса на старите картофи, трябва при варенето да добавете във водата 1 ч.л. оцет, 3 скилидки чесън и дафинов лист. 8....
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКулинарни тънкости при готвенето с кресон
17 Ноем.
Кресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка. В далечното минало бил...
Кулинарни тайни при готвенето на джоланКулинарни тайни при готвенето на джолан
31 Март
3
Сипва му се останалата марината, както и няколко цели, обелени скилидки чесън. Тавата се покрива с домакинска хартия и после с алуминиево фолио. Ако съдът е с капак – просто го сложете....
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
По този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
Кулинарни трикове при готвенето на зелеКулинарни трикове при готвенето на зеле
22 Август
1
Има някои кулинарни хитринки, които могат да ви помогнат да направите зелето по-вкусно, по атрактивно стоящо в чинията, което пък ще помогне да доставите на себе си и своите близки по-голямо гастрономично удоволствие, когато...
Кулинарни тайни при готвенето на каракудаКулинарни тайни при готвенето на каракуда
22 Април
Можете да я приготвите в комбинация с лук, чесън, картофи, моркови и дори боб....
Хитринки при готвенето правят манджата по-вкуснаХитринки при готвенето правят манджата по-вкусна
27 Септ.
1
Готвенето е много по-приятно и лесно, ако спазвате някои дребни правила. Така например за да не потъмнее карфиолът и да запази красивия си бял цвят, добавете във водата в момента на кипването малко захар....
Кулинарни хитринки за вкусен и пухкав кексКулинарни хитринки за вкусен и пухкав кекс
03 Май
2
Всеки може да си направи страхотен кекс вкъщи с помощта на няколко кулинарни хитринки, които гарантират вкусен и пухкав резултат....
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияКулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделия
01 Февр.
Ето няколко основни неща, които трябва да знаем за тестото, неговото замесване и изпичане, независимо дали е под формата на сладкиши, хлябове или погачи: – Тестото, замесено с мая, няма да ни лепне по ръцете, стига...
Чесън в оцетЧесън в оцет
19 Май
5
С кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне. Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус. Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
Чесън в оцетЧесън в оцет
19 Май
5
С кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне. Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус. Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листКулинарни тънкости при готвенето с дафинов лист
09 Април
Дафинов лист се прибавя още в туршиите, в комбинация с други подправки, като лук, чесън, черен пипер, бахар и др. Използва се и за мариноване на краставички, гъби и домати. Облагородява вкуса на сосовете....
Кулинарни хитрости при готвенето на кафяв оризКулинарни хитрости при готвенето на кафяв ориз
22 Ноем.
Необходимото ни количество ориз за готвене се накисва във вода и се оставя да престои най-малко 7-8 ч....
Кулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дробКулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дроб
11 Февр.
6
Можете да добавите и всякакви други зеленчуци като лук, чесън, морков, чушка и др. 7....
Попарен чесън с рибаПопарен чесън с риба
28 Януари
Попареният в марината чесън може да се поднесе без риба, поръсен с растителното масло и ситно нарязаният копър....
Консервиран чесън в бурканиКонсервиран чесън в буркани
21 Юни
След като поври още минута-две, се налива в напълнените с чесън бурканчета. Слагат се капачките и консервираният чесън в буркани се обръщат обратно....
Кисел чесън с джанкиКисел чесън с джанки
22 Юни
Между скилидките чесън се слага от измитите джанки и стръкчета копър. В тенджера се заварява водата заедно със солта, захарта и оцета. С горещата марината се залива чесънът в бурканите....
Попарен чесън с рибаПопарен чесън с риба
28 Януари
Попареният в марината чесън може да се поднесе без риба, поръсен с растителното масло и ситно нарязаният копър....
Кулинарни техники при готвенето на храни на плочаКулинарни техники при готвенето на храни на плоча
10 Окт.
Картофи на плоча Можете да запечете предварително сварени картофи, като ги смачкате върху плочата и поръсите с кашкавал и чесън....