Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни хитринки при готвенето на бобСлед това изхвърлете, ако е останала някаква вода, измийте го и вече е готов за готвене....
20 Януари
3
Кулинарни хитринки при готвене на лукПреди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути и така ще е по-вкусен;
- Водният лук се реже само на кръгли напречни резени;
- Ако при готвене и правене на салата ни е останала половин глава лук и трябва...
28 Юли
1
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиМного от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите баби.
Когато приготвяме супи и искаме да осигурим добри вкусови качества, първоначално те трябва да заврат бързо на силен огън....
24 Юли
Хитринки при готвенето на пъдпъдъциТя може да съдържа различни комбинации от тези продукти: зеленчуков бульон, бяло вино, бира, соев сос, къри, зехтин, лук, чесън, кориандър, мащерка, черен пипер и сол....
19 Април
Хитринки при готвенето на пача чорбаВ тенджерата можете да добавите счукан чесън с оцет и да оставите още известно време да се вари. Друг вариант е да използвате чесъна с оцета за подправка за вече готовата пача чорба....
19 Април
Кулинарни хитринки за по-вкусно пилеНо въпреки това трябва да се използват кулинарни хитринки, за да стане пилето наистина вкусно.
Много е важно да изберете достатъчно добро пиле....
25 Януари
1
Кулинарни хитринки, които малцина домакини знаятЗа да възстановите вкуса на старите картофи, трябва при варенето да добавете във водата 1 ч.л. оцет, 3 скилидки чесън и дафинов лист.
8....
25 Окт.
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка.
В далечното минало бил...
17 Ноем.
Кулинарни тайни при готвенето на джоланСипва му се останалата марината, както и няколко цели, обелени скилидки чесън. Тавата се покрива с домакинска хартия и после с алуминиево фолио. Ако съдът е с капак – просто го сложете....
31 Март
3
Кулинарни тънкости при готвенето на оризПо този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
26 Окт.
13
Кулинарни трикове при готвенето на зелеИма някои кулинарни хитринки, които могат да ви помогнат да направите зелето по-вкусно, по атрактивно стоящо в чинията, което пък ще помогне да доставите на себе си и своите близки по-голямо гастрономично удоволствие, когато...
22 Август
1
Кулинарни тайни при готвенето на каракудаМожете да я приготвите в комбинация с лук, чесън, картофи, моркови и дори боб....
22 Април
Хитринки при готвенето правят манджата по-вкуснаГотвенето е много по-приятно и лесно, ако спазвате някои дребни правила. Така например за да не потъмнее карфиолът и да запази красивия си бял цвят, добавете във водата в момента на кипването малко захар....
27 Септ.
1
Кулинарни хитринки за вкусен и пухкав кексВсеки може да си направи страхотен кекс вкъщи с помощта на няколко кулинарни хитринки, които гарантират вкусен и пухкав резултат....
03 Май
2
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияЕто няколко основни неща, които трябва да знаем за тестото, неговото замесване и изпичане, независимо дали е под формата на сладкиши, хлябове или погачи:
– Тестото, замесено с мая, няма да ни лепне по ръцете, стига...
01 Февр.
Чесън в оцетС кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.
Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус.
Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
19 Май
5
Чесън в оцетС кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.
Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус.
Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
19 Май
5
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листДафинов лист се прибавя още в туршиите, в комбинация с други подправки, като лук, чесън, черен пипер, бахар и др. Използва се и за мариноване на краставички, гъби и домати. Облагородява вкуса на сосовете....
09 Април
Кулинарни хитрости при готвенето на кафяв оризНеобходимото ни количество ориз за готвене се накисва във вода и се оставя да престои най-малко 7-8 ч....
22 Ноем.
Кулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дробМожете да добавите и всякакви други зеленчуци като лук, чесън, морков, чушка и др.
7....
11 Февр.
6
Попарен чесън с рибаПопареният в марината чесън може да се поднесе без риба, поръсен с растителното масло и ситно нарязаният копър....
28 Януари
Консервиран чесън в бурканиСлед като поври още минута-две, се налива в напълнените с чесън бурканчета.
Слагат се капачките и консервираният чесън в буркани се обръщат обратно....
21 Юни
Кисел чесън с джанкиМежду скилидките чесън се слага от измитите джанки и стръкчета копър.
В тенджера се заварява водата заедно със солта, захарта и оцета.
С горещата марината се залива чесънът в бурканите....
22 Юни
Попарен чесън с рибаПопареният в марината чесън може да се поднесе без риба, поръсен с растителното масло и ситно нарязаният копър....
28 Януари
Кулинарни техники при готвенето на храни на плочаКартофи на плоча
Можете да запечете предварително сварени картофи, като ги смачкате върху плочата и поръсите с кашкавал и чесън....
10 Окт.