Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Амонячна СодаАмонячна Сода
03 Февр.
1
Приложение на амонячна сода В хранително вкусовата промишленост Е503 намира приложение като заместител на содата и маята в производството на хлебни и сладкарски изделия като торти, бисквити, шоколадови сладкиши, гевреци...
Разликата между амонячна сода и сода бикарбонатРазликата между амонячна сода и сода бикарбонат
28 Февр.
1
Амонячната сода намира приложение основно в пекарството....
Кулинарно приложение на прошутоКулинарно приложение на прошуто
21 Януари
В италианската кулинарна традиция този вид шунка се използва най-често за приготвянето на предястия и антипасти. Не минава през термична обработка, тъй като вкусовите му качества се променят....
Кулинарно приложение на чедърКулинарно приложение на чедър
13 Февр.
Чедър е едно от най-известните английски сирена. То е с цвят на слонова кост и е с наситен вкус и аромат. Чедър зрее от шест месеца до пет години. Твърди се, че този млечен продукт е най-консумираното сирене в целия...
Кулинарно приложение на маскарпонеКулинарно приложение на маскарпоне
26 Юли
1
В кулинарни рингове или в стъклени чаши се редят ред киви, ред ягоди, ред малини, като между редовете се слага крем. Полива се с изстудения сос и се украсява с ментови листенца....
Кулинарно приложение на джодженКулинарно приложение на джоджен
20 Юни
Освен кулинарни, подправката има и лечебни свойства, активно използвани от народната медицина. Прилага се в рецепти срещу умора, като възстановяващо и ободряващо средство....
Вкусни сладкиши с амонячна содаВкусни сладкиши с амонячна сода
28 Юни
амонячна сода, 250 г кисело мляко, ½ ч.ч. захар, брашно, локум, орехови ядки Начин на приготвяне: Размесете млякото и амонячната сода, след което добавете разтопената мас, яйцето, захарта....
Изненадващи приложения на сода бикарбонатИзненадващи приложения на сода бикарбонат
04 Дек.
12
Известни са свойствата и в кулинарията, затова няма да се спираме много на тях – тя се използва основно като набухвател, но като че ли останалите й полезни приложения не са достатъчно познати....
Вкусни бабини курабийки с амонячна содаВкусни бабини курабийки с амонячна сода
26 Февр.
1
Към сместа се добавят пакетче амонячна сода, 1 ч.л. сода бикарбонат, 5 с.л. олио и брашно, колкото поеме сместа....
Кулинарно приложение на оризовия оцетКулинарно приложение на оризовия оцет
15 Дек.
Оризовият оцет не е особено популярен в българската кулинария. Той се използва най-вече в японската и китайската кухня като е бил популярен още в началото на 3 век....
Кулинарно приложение на какаово маслоКулинарно приложение на какаово масло
27 Март
Какаовото масло се извлича от какаовото дърво, широко разпространено в Централна Америка, Мексико и екваториалните области на Африка. То ражда продълговати плодове, в които се съдържат какаовите семена. Маслото,...
Кулинарни приложения на барбунаКулинарни приложения на барбуна
14 Януари
Пържен барбун Погрешно е да смятате, че най-доброто кулинарно приложение на барбуна е като го приготвите на скара....
При какви печива да използваме амонячна содаПри какви печива да използваме амонячна сода
08 Юни
Ето и няколко примера в какви печива можете да използвате амонячна сода....
Сладки с амонячна сода от старите тетрадкиСладки с амонячна сода от старите тетрадки
14 Юни
Предлагаме ви три рецепти за сладки с амонячна сода – пурички, пръчици и бисквити....
Как се гаси амонячна сода?Как се гаси амонячна сода?
19 Август
Ако нямате кисело мляко под ръка в момента, когато се налага да гасите амонячната сода, то тогава използвате оцет. Капнете няколко капки оцет върху амонячната сода и тя ще шупне....
Капуска - кулинарно вълшебство със зелеКапуска - кулинарно вълшебство със зеле
13 Януари
2
Трябва да е на средно големи парчета. Лукът се реже на ситни кубчета, а чушката - на по-едри парчета. Слага се по-широка тенджерка на котлона. Котлонът се загрява на максимална степен....
Кулинарни приложения на кашкавалената моцарелаКулинарни приложения на кашкавалената моцарела
06 Ноем.
Като съставка Кашкавалената моцарела може да се ползва като кулинарна съставка за приготвянето на вкусни ястия. Като такава, тя е особено подходяща при тестени солени изделия....
Кулинарни приложения на риба меджидКулинарни приложения на риба меджид
01 Дек.
Кулинарните им приложения могат да са много, но в следните редове ще ви покажем как тези рибки стават най-вкусни....
Кулинарни приложения на маслиновата пастаКулинарни приложения на маслиновата паста
28 Септ.
Използвайте вашата кулинарна фантазия и експериментирайте с различни рецепти, за да научите как да включите този вкусен продукт във вашата кухня....
Радикио - ползи и кулинарно приложениеРадикио - ползи и кулинарно приложение
26 Септ.
Ето някои здравословни ползи на Радикио, както и нейното кулинарно приложение....
Как се работи с амонячна сода?Как се работи с амонячна сода?
01 Юли
В хранително-вкусовата промишленост амонячната сода се обозначава като Е503. Тя се получава по синтетичен път. Амонячната сода представлява кристали в бяло, сиво, розово и безцветно....
Тайландски босилек - ползи и кулинарно приложениеТайландски босилек - ползи и кулинарно приложение
26 Юни
Намира приложение при болни от диабет, понижавайки нивата на глюкоза в кръвта им. Подходящ е за използване за лечение с ароматерапията, като облекчава главоболието....
Скир - хранителни факти и кулинарно приложениеСкир - хранителни факти и кулинарно приложение
25 Септ.
Ние си имаме кисело мляко, с което сме прочути по света, но исландците също си имат подобно млечно кулинарно чудо. То се нарича скир и на практика е заквасена млечна храна....
Сафрид - ползи и кулинарни приложенияСафрид - ползи и кулинарни приложения
26 Окт.
Кулинарни приложения на сафрида За сафрида се казва, че е риба предимно за тигана. Пърженият сафрид е най-често поднасяното блюдо с тази риба. Поднася се с лимон....
Малтитол - ползи и кулинарни приложения на подсладителяМалтитол - ползи и кулинарни приложения на подсладителя
28 Юни
Същност на малтитола, обуславящ кулинарните му приложения Малтитолът е натурална хранителна добавка, оплучена от нагряване и карамелизиране на полуфабриката малтитолов сироп....