Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ориз с лапад и джоджен на тенджераОриз с лапад и джоджен на тенджера
30 Март
Измиваме набраните лапад и джоджен от градината и ги нарязваме на средно големи лентички, а лука - на малки кубченца. Ориза сваряваме в 1 литър вода с хималайската сол и шарлана....
Питка с джоджен и куркумаПитка с джоджен и куркума
04 Дек.
Печем на не много силна фурна на 170 градуса до готовност около 40 мин. Преди да се разчупи, трябва да изстине. Питката с джоджен и куркума е готова....
Салата с джоджен и сиренеСалата с джоджен и сирене
29 Януари
Поливаме със зехтин и балсамико на вкус, поръсваме с джоджен. Един нестандартен и много приятен вкус ще получите на иначе добре познатата шопска салата....
Катми с джоджен и сиренеКатми с джоджен и сирене
26 Окт.
Разбийте яйцата и постепенно добавете шупналата мая и ситно нарязания джоджен. Постепенно прибавете млякото и брашното. Накрая сипете натрошеното сирене и разбъркайте до получаването на гладка смес....
Кулинарно приложение на прошутоКулинарно приложение на прошуто
21 Януари
В италианската кулинарна традиция този вид шунка се използва най-често за приготвянето на предястия и антипасти. Не минава през термична обработка, тъй като вкусовите му качества се променят....
Кулинарно приложение на маскарпонеКулинарно приложение на маскарпоне
26 Юли
1
В кулинарни рингове или в стъклени чаши се редят ред киви, ред ягоди, ред малини, като между редовете се слага крем. Полива се с изстудения сос и се украсява с ментови листенца....
Кулинарно приложение на чедърКулинарно приложение на чедър
13 Февр.
Чедър е едно от най-известните английски сирена. То е с цвят на слонова кост и е с наситен вкус и аромат. Чедър зрее от шест месеца до пет години. Твърди се, че този млечен продукт е най-консумираното сирене в целия...
Агнешки котлети с лук и джоджен на фурнаАгнешки котлети с лук и джоджен на фурна
08 Май
Сервирайте агнешките котлети с лук и джоджен, и се насладете на ароматно и добре изпечено агнешко....
Чай от джоджен за регулиране на стомашната дейностЧай от джоджен за регулиране на стомашната дейност
28 Март
1
Сред най-известните лечебни свойства на джоджена са протвивовъзпалителни, антиспастични и хормонорегулиращи свойства....
Ориз с джоджен и кисело млякоОриз с джоджен и кисело мляко
30 Септ.
Изсипваме го в оризоварката, прибавяме към него джоджена, шарлана и хималайската сол. Разбъркваме и изсипваме пропорцията вода. Зареждаме съда в оризоварката и включваме. Готви се около 30 минути....
Фокача с джоджен и чери доматиФокача с джоджен и чери домати
04 Юли
2
Слага се в предварително загрята фурна на 200 градуса да се пече за 15 минути. Фокачата с джоджен и чери домати е готова....
Зеленчукова супа с джоджен и киноаЗеленчукова супа с джоджен и киноа
05 Окт.
Последователно се прибавя джоджен, киноа и царевичното брашно. Врящата смес се разбърква добре в продължение на минимум една минута. Накрая се прибавя сол и червен пипер на вкус....
Печено агнешко с джоджен и лукПечено агнешко с джоджен и лук
06 Май
От време на време се поглежда дали има още вода Накрая се сваля фолиото и се оставя да се запече още 30 минути за хрупкава коричка. Поднасяме печеното агнешко върху канапе от сварен ориз и пресен джоджен....
Крехко агнешко с джоджен и мащеркаКрехко агнешко с джоджен и мащерка
07 Април
Крехкото агнешко с джоджен и мащерка е готово....
Бял боб с джоджен в гювечБял боб с джоджен в гювеч
25 Юли
Печете на 220 градуса 30 минути, след което намалете на 180 градуса и печете до готовност. Съвсем в края овкусете със сол. Белият боб с джоджен в гювеч е готов....
Агнешко бутче с джоджен и пиперАгнешко бутче с джоджен и пипер
20 Окт.
Включете на 140 градуса и печете агнешкото за около 5 часа или до пълна готовност. Накрая махнете капака, за да се получи апетитен загар. Агнешкото бутче с джоджен и пипер е много вкусно....
Краставици с джоджен и кисело млякоКраставици с джоджен и кисело мляко
03 Окт.
Смесва се с кимиона, ситно нарязан джоджен, пресования чесън и лимоновия сок. Обърква се с краставиците и се оставят за 1 час в хладилник....
Ориз с листа от глухарчета и джоджен на фурнаОриз с листа от глухарчета и джоджен на фурна
08 Май
Разбъркваме заедно с хималайската сол, зехтина, черния смлян пипер и сушения джоджен (пожелание), с помощта на дървена бъркалка, като се стараем всички съставки да са равномерно опознати едни с други....
Отвара от джоджен - ползи и приложениеОтвара от джоджен - ползи и приложение
20 Февр.
1
Градинският джоджен (Mentha spicata) е растение от род Мента, познато на всички ни като кулинарна подправка....
Масло от джоджен - ползи и приложениеМасло от джоджен - ползи и приложение
20 Ноем.
Лечебното действие на маслото от джоджен е широко. То тонизира и зарежда при психическо изтощение. Ментолът го прави подходящо за приложение при кожни проблеми дори при децата....
Кулинарно приложение на амонячната содаКулинарно приложение на амонячната сода
02 Ноем.
Амонячната сода има множество приложения и само едно от тях е кулинарното. Често се използва при производството на вина, във фармацевтичната индустрия, дори в производството на козметика....
Кулинарно приложение на оризовия оцетКулинарно приложение на оризовия оцет
15 Дек.
Оризовият оцет не е особено популярен в българската кулинария. Той се използва най-вече в японската и китайската кухня като е бил популярен още в началото на 3 век....
Кулинарно приложение на какаово маслоКулинарно приложение на какаово масло
27 Март
Какаовото масло се извлича от какаовото дърво, широко разпространено в Централна Америка, Мексико и екваториалните области на Африка. То ражда продълговати плодове, в които се съдържат какаовите семена. Маслото,...
Спаначени кюфтета с джоджен и зелен лукСпаначени кюфтета с джоджен и зелен лук
20 Май
1
Измиваме зелените перца пресен лук, нарязваме ги на ситно и също добавяме при другите съставки в купата. В кана на пасатор сипваме нарязан стар лук и листенца пресен джоджен и смиламе (едросмляно)....
Пикантна боб яхния с джоджен и ментаПикантна боб яхния с джоджен и мента
13 Април
Запичаме сухото люто чушле на котлона и пускаме в яхнията. След като поизстине, нарязваме ментата и джоджена и поръсваме яхнията. Вкусно да ви е! Налейте напитка и хапвайте мезе да потушавате лютивото!...