Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ориз с лапад и джоджен на тенджераИзмиваме набраните лапад и джоджен от градината и ги нарязваме на средно големи лентички, а лука - на малки кубченца.
Ориза сваряваме в 1 литър вода с хималайската сол и шарлана....
30 Март
Питка с джоджен и куркумаПечем на не много силна фурна на 170 градуса до готовност около 40 мин. Преди да се разчупи, трябва да изстине.
Питката с джоджен и куркума е готова....
04 Дек.
Салата с джоджен и сиренеПоливаме със зехтин и балсамико на вкус, поръсваме с джоджен.
Един нестандартен и много приятен вкус ще получите на иначе добре познатата шопска салата....
29 Януари
Катми с джоджен и сиренеРазбийте яйцата и постепенно добавете шупналата мая и ситно нарязания джоджен. Постепенно прибавете млякото и брашното.
Накрая сипете натрошеното сирене и разбъркайте до получаването на гладка смес....
26 Окт.
Кулинарно приложение на прошутоВ италианската кулинарна традиция този вид шунка се използва най-често за приготвянето на предястия и антипасти. Не минава през термична обработка, тъй като вкусовите му качества се променят....
21 Януари
Кулинарно приложение на маскарпонеВ кулинарни рингове или в стъклени чаши се редят ред киви, ред ягоди, ред малини, като между редовете се слага крем. Полива се с изстудения сос и се украсява с ментови листенца....
26 Юли
1
Кулинарно приложение на чедърЧедър е едно от най-известните английски сирена. То е с цвят на слонова кост и е с наситен вкус и аромат. Чедър зрее от шест месеца до пет години.
Твърди се, че този млечен продукт е най-консумираното сирене в целия...
13 Февр.
Агнешки котлети с лук и джоджен на фурнаСервирайте агнешките котлети с лук и джоджен, и се насладете на ароматно и добре изпечено агнешко....
08 Май
Чай от джоджен за регулиране на стомашната дейностСред най-известните лечебни свойства на джоджена са протвивовъзпалителни, антиспастични и хормонорегулиращи свойства....
28 Март
1
Ориз с джоджен и кисело млякоИзсипваме го в оризоварката, прибавяме към него джоджена, шарлана и хималайската сол. Разбъркваме и изсипваме пропорцията вода.
Зареждаме съда в оризоварката и включваме. Готви се около 30 минути....
30 Септ.
Фокача с джоджен и чери доматиСлага се в предварително загрята фурна на 200 градуса да се пече за 15 минути.
Фокачата с джоджен и чери домати е готова....
04 Юли
2
Зеленчукова супа с джоджен и киноаПоследователно се прибавя джоджен, киноа и царевичното брашно.
Врящата смес се разбърква добре в продължение на минимум една минута.
Накрая се прибавя сол и червен пипер на вкус....
05 Окт.
Печено агнешко с джоджен и лукОт време на време се поглежда дали има още вода Накрая се сваля фолиото и се оставя да се запече още 30 минути за хрупкава коричка.
Поднасяме печеното агнешко върху канапе от сварен ориз и пресен джоджен....
06 Май
Бял боб с джоджен в гювечПечете на 220 градуса 30 минути, след което намалете на 180 градуса и печете до готовност. Съвсем в края овкусете със сол.
Белият боб с джоджен в гювеч е готов....
25 Юли
Агнешко бутче с джоджен и пиперВключете на 140 градуса и печете агнешкото за около 5 часа или до пълна готовност. Накрая махнете капака, за да се получи апетитен загар.
Агнешкото бутче с джоджен и пипер е много вкусно....
20 Окт.
Краставици с джоджен и кисело млякоСмесва се с кимиона, ситно нарязан джоджен, пресования чесън и лимоновия сок.
Обърква се с краставиците и се оставят за 1 час в хладилник....
03 Окт.
Ориз с листа от глухарчета и джоджен на фурнаРазбъркваме заедно с хималайската сол, зехтина, черния смлян пипер и сушения джоджен (пожелание), с помощта на дървена бъркалка, като се стараем всички съставки да са равномерно опознати едни с други....
08 Май
Отвара от джоджен - ползи и приложениеГрадинският джоджен (Mentha spicata) е растение от род Мента, познато на всички ни като кулинарна подправка....
20 Февр.
1
Масло от джоджен - ползи и приложениеЛечебното действие на маслото от джоджен е широко. То тонизира и зарежда при психическо изтощение. Ментолът го прави подходящо за приложение при кожни проблеми дори при децата....
20 Ноем.
Кулинарно приложение на амонячната содаАмонячната сода има множество приложения и само едно от тях е кулинарното. Често се използва при производството на вина, във фармацевтичната индустрия, дори в производството на козметика....
02 Ноем.
Кулинарно приложение на оризовия оцетОризовият оцет не е особено популярен в българската кулинария. Той се използва най-вече в японската и китайската кухня като е бил популярен още в началото на 3 век....
15 Дек.
Кулинарно приложение на какаово маслоКакаовото масло се извлича от какаовото дърво, широко разпространено в Централна Америка, Мексико и екваториалните области на Африка. То ражда продълговати плодове, в които се съдържат какаовите семена. Маслото,...
27 Март
Спаначени кюфтета с джоджен и зелен лукИзмиваме зелените перца пресен лук, нарязваме ги на ситно и също добавяме при другите съставки в купата.
В кана на пасатор сипваме нарязан стар лук и листенца пресен джоджен и смиламе (едросмляно)....
20 Май
1
Пикантна боб яхния с джоджен и ментаЗапичаме сухото люто чушле на котлона и пускаме в яхнията. След като поизстине, нарязваме ментата и джоджена и поръсваме яхнията.
Вкусно да ви е!
Налейте напитка и хапвайте мезе да потушавате лютивото!...
13 Април