Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Олигоелементи - същност и ползиОлигоелементите са жизненоважни за организма на всеки човек. Представляват минерални вещества (химични елементи), които се съдържат в организма в много малки количества, но участват в голяма част от биологичните функции....
28 Август
Пектин - същност и ползиПектинът е структурен полизахарид, или по-просто казано спада към групата на разтворимите хранителни влакнини. Има способността да образува високовискозни разтвори и свързва жлъчните киселини в червата. Използван е най-често...
08 Януари
Арарут - същност и ползиТази култура е сравнително непозната в България, но в другите части на света са добре запознати с нейната същност и многобройни ползи.
Основните приложения на арарута са във фармацевтиката и в кулинарията....
15 Юни
Проантоцианидин - същност и ползиТова вещество има и много други ползи и предимства в сравнение с други познати ни антиоксиданти....
20 Март
Водородна вода - същност, ползиВсе по-популярна в световен мащаб става водородната вода. Научните изследвания показват, че тя е силен антиоксидант и намалява умората в мускулите. Нейната ефективност в хидратацията на клетките и естествената детоксикация...
16 Окт.
Йогалатес - същност и ползиПолзите от йогалатес
Релаксация
Идвайки от концепцията за йога, практикуването на йогалатес е чудесен начин да се отпуснете и да намалите стреса, по този начин позволявате на тялото си да релаксира изцяло....
23 Окт.
Биофлавоноиди - същност и ползиЗа да се насладите на всички ползи на биофлавоноиди, то наблягайте на храни, в които се съдържат. Това са на първо място цитрусовите плодове. Богати на флавони са портокалите, грейпфрутите и лимоните....
21 Дек.
Баене - същност и ползиБаенето спада към традиционната българска магия и лечебни обреди. Смятано от някои за суеверие и „бабини деветини”, баенето има огромна сила и до ден днешен е широко разпространено по нашите земи.
Баенето е едно от...
04 Юли
2
Пшеничен зародиш - същност и ползиПшеничният зародиш е истинска съкровищница на витамини и минерални вещества. Той е силен помощник в борбата за запазване на младостта и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
Пшеничният зародиш съдържа цинк, витамините...
28 Юли
Тиквено олио - същност и ползиПродуктът има неизброими ползи за здравето и намира приложения в много аспекти.
Същност и получаване на тиквено масло
Тиквеното масло се получава в резултат на студено пресоване на самките на плода....
29 Окт.
Псилиум - същност и здравословни ползиПсилиум всъщност представлява разновидност на живовляк (индийски бял живовляк), който е познат в цяла Европа, Северна и Южна Америка, както и в Азия. Този бял живовляк е толкова популярен, защото съдържа голямо количество...
23 Януари
Устойчиво нишесте - същност, консумация, ползиЩом чуят думата нишесте, повечето хора си правят асоциация с различни сладки изкушения, паста и други не толкова полезни храни, най-вече за тяхното тегло. Необходимо е да разберете обаче, че има различно между обикновеното...
28 Февр.
Органичните киселини - същност и ползиКиселините, както и всички химични съединения, се класифицират като органични или неорганични. Органичните киселини са животински и растителни. В допълнение към водорода, органичните киселини винаги съдържат кислород, въглерод...
26 Дек.
Холотропно дишане - същност и ползиОт дълго време се знае, че можем да влияем на съзнанието си чрез много различни техники, някои от които включват и дишането. Трансперсоналната психология успява и да потвърди наблюденията на Вилхелм Райх относно това, че...
03 Септ.
Цитрулин - същност, ползи и приемЦитрулинът е аминокиселина, която се произвежда естествено в тялото, а за първи път е открита в динята.
Тази аминокиселина играе важна роля в урейния цикъл, който помага на тялото ви да се освободи от вредните съединения...
18 Юли
Осъзнато хранене - същност, ползи, принципиКакви са ползите от осъзнатото хранене?
Осъзнатото хранене е метод, който подобрява цялостното здраве....
07 Окт.
Кислородно лечение - същност и ползиКислородното лечение се провежда с кислородна вода. Смята се, че тя е универсално лечение за всички болести. Нейната простота и достъпност обаче карат фармацевти и лекари да крият истината за нея.
Главните функции на кислородната...
15 Ноем.
Брашно от лимец - същност, ползи, приложениеПолзи от лимец
Консумацията на лимец има и още ползи, които играят немалка роля в ежедневния ни живот....
14 Април
Бял пелин - същност, ползи и приложениеМного добре е, че сте спрели погледа си върху подобно заглавие, но е важно да уточним, че следните редове касаят само билката пелин, а не ароматната алкохолна напитка бял пелин, която е вид вино. Да не стават грешки, както...
10 Февр.
Същност и ползи на белия чайДруги ползи за здравето
Белият чай има много други предимства, които може да предложи само в една лъжичка като количество....
13 Май
1
Лоло Росо - същност, ползи и приложениеПолзи от Лоло Росо
Като всички останали зелени салати, така и Лоло Росо е естествен антиоксидант....
24 Август
Коластра - същност, състав, ползи и приемЕдва ли обаче предполагаме колко много са ползите от коластрата.
Тя може да бъде полезна както за кърмачетата, така и за всички нас....
30 Август
Ци гун - същност и ползи за здраветоЦи гун е форма на медитативно упражнение, което се фокусира върху правилното дишане, стойката и движението на тялото.
Ци гун произлиза от даоистиката, философията и традиционната китайска медицина.
Философията на...
29 Ноем.
Етерично масло от куркума - всички ползиА ето какви невероятни ползи може да извлечете от етеричното масло от куркума!
Успокоява
Аюрведа използва етеричното масло от куркума повече от 4000 години....
04 Май
Същност на иридологиятаИридологията е наука, която изучава връзката между патологичните промени в организма и промяната в ириса на окото.
Иридологията е не само наука, но и изкуство. Необходима е солидна подготовка и познания, за да може да...
09 Август