Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замръзналите пътешественици във времетоЗамръзналите пътешественици във времето
19 Януари
Много хора мечтаят да пътуват във времето, за да видят живота такъв, какъвто ще бъде след десетки или стотици години....
Замръзналите пътешественици във времетоЗамръзналите пътешественици във времето
20 Юни
След много години на планиране и строителство най-накрая бе завършена сградата на проекта Таймшип, където ще бъдат замразени хиляди хора с надеждата да пътуват във времето и да се озоват в бъдещето, за да избегнат дебнещата...
Лица във фолиоЛица във фолио
28 Януари
Измиваме и почистваме рибата, подсушаваме я. В достатъчно голяма парче алуминиево фолио капваме малко зехтин, поставяме рибата и я посоляваме от двете страни. В кухината поставяме резенче лимон, стрък копър, посоляваме...
Как да чистим кухненската дъска през лятотоКак да чистим кухненската дъска през лятото
15 Юни
С нея обаче трябва много да се внимава, защото тя е доста агресивен и опасен препарат....
Чушки за пълнене през зиматаЧушки за пълнене през зимата
10 Ноем.
2
Чушките за пълнене през зимата са готови....
Бисквити през машина за месоБисквити през машина за месо
11 Септ.
Получават се много и трайни бисквити....
Сандвичи за детско парти Усмихнати лицаСандвичи за детско парти Усмихнати лица
08 Юли
1
С помощта на кръгла формичка или чаша изрязваме кръгчета от средата на филиите хляб. Намазваме едно кръгче с лютеница и покриваме с друго кръгче. Нарязваме кашкавал /гауда/ементал на тънки слайсове и с помощта на малка...
Диария на пътешественикаДиария на пътешественика
27 Юли
Симптоми и усложнения при диарията на пътешественика Най-често диарията на пътуващите се появява през първата седмица от престоя в нова страна (в 30-50% от случаите), но може да се развие по всяко време на пътуването,...
Хипертония на бялата престилка – какво представлява?Хипертония на бялата престилка – какво представлява?
08 Май
Храненето с високо съдържание на натрий или консумирането на много кофеин също може временно да повиши кръвното налягане....
Какво е синдром на бялата престилка?Какво е синдром на бялата престилка?
18 Дек.
1
Това е и една от причините хората да не търсят помощ дълго време, дори да е жизненоважно. Два основни фактора се изтъкват като водещи, за да се страхуват хората от бели престилки....
Здравословното хранене през бременността е много важноЗдравословното хранене през бременността е много важно
11 Окт.
Той се нарича гестационен, защото се появява през време на бременността. Свързан е с повишени стойности на кръвната захар у жената, а опасностите за плода (фетус) са големи....
Как мозъкът разпознава лица?Как мозъкът разпознава лица?
15 Февр.
Изучаването на мозъка е нещо като висш пилотаж за науката, но работата в тази посока не спира, защото желанието да се изучават възможностите му помага да се отговори на много интересни въпроси, като например как мозъкът разпознава...
Рени сложи готварската престилка! Става примерна домакиняРени сложи готварската престилка! Става примерна домакиня
13 Дек.
Фолкпевицата Рени направи рязък завой в живота си. След като обяви пред цяла България, че никога не е готвила на двете си деца, неволята я накара да влезе в кухнята. Рени пусна снимка от кухнята, в която, за учудване...
Вдъхновяващи цитати за пътешественициВдъхновяващи цитати за пътешественици
27 Септ.
Ето още няколко силни мисли на пътешественици, които ще ви накарат с нетърпение да очаквате следващото си пътуване, в случай че още не сте се настроили за него: Светът е книга и тези, които не пътуват, четат само една...
Много пухкави палачинкиМного пухкави палачинки
09 Юли
4
Поднесете много пухкавите палачинки със сирене или любимо сладко, течен шоколад и айран. Може да ги използвате за направата на сладка или солена палачинкова торта....
Много орехова тортаМного орехова торта
31 Януари
Сглобявате много ореховата торта, като първо е блат, после крем и последно намазваме отвсякъде с крем и украсяме с орехи....
Много бухнал тутманикМного бухнал тутманик
03 Февр.
Оставяме тестото отново да втаса и печем много бухналия тутманик във фурната на 170 градуса с вентилатор за около 40 минути....
Много вкусни ХинкалиМного вкусни Хинкали
12 Август
1
Към каймата добавете бекона, нарязан на ситно лук, чесън, сол, кимион, лют пипер и магданоз и сипваме около 120 мл вода и размесваме хубаво. Замесваме тесто от брашното, водата 150 мл и солта, тестото трябва да е стегнато...
Много лют сосМного лют сос
16 Май
Много лютият сос е готов....
Много пухкава ТортиляМного пухкава Тортиля
16 Май
Много пухкавата Тортиля е готова....
Много шоколадова тортаМного шоколадова торта
22 Дек.
Много шоколадовата торта е за истински шоко маниаци....
Много пухкави бухтиМного пухкави бухти
29 Дек.
3
Оставете да почине нарязаното тесто за около 10 минути, като през това време нагрейте олиото на бавен огън (много е важно да се пържат на слаб огън)....
Много шоколадови бисквиткиМного шоколадови бисквитки
12 Февр.
Ако шоколадът не е много мек, първо го затоплете в микровълнова фурна за 20 секунди. Прибавете брашното и отново разбъркайте. Нарежете натуралния шоколад и ядките на ситно....
Много плодов сладкишМного плодов сладкиш
27 Януари
Нарежете на парчета с желания размер, сервирайте и се насладете на много плодов сладкиш!...
Много лесен сладкишМного лесен сладкиш
09 Ноем.
6
Много лесният сладкиш е готов....