Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да прибавим романтика към връзката?Как да прибавим романтика към връзката?
04 Април
Романтиката винаги освежава една връзка – прави я по-интересна и удовлетворяваща за двамата партньори. Тя често е признак, че влюбените са изцяло отдадени един на друг и полагат усилия за развитие на взаимоотношенията в...
Алергия към лукАлергия към лук
26 Юни
Това се прави, защото все още родителите не знаят дали и към какво има алергия тяхното дете. Алергичната реакция към лука при бебета може да е предизвикана от недоразвита храносмилателна система....
Сибирски шашликСибирски шашлик
22 Януари
Шишовете се пекат на барбекю на висока температура, като се обръщат от време на време и се пръскат с останалата марината, за да не изсъхва месото. Бон апети!...
Сибирски рибникСибирски рибник
01 Август
Маята се разтваря в малко от топлото мляко, добавя се малко от брашното и цялата захар. Оставя се на топло за 1 час и се добавя останалото брашно, мляко и две яйца. Замесва се тесто и се разточват две кори, като едната...
Сибирски пелмениСибирски пелмени
01 Дек.
4
Притиснете с пръсти краищата, за да слепнат добре. Пускайте сибирските пелмени във вряща и подсолена вода или бульон. Когато изплуват на повърхността, ги изваждайте с решетъчна лъжица....
Сибирски шангиСибирски шанги
21 Юли
Маята се разтваря в затопленото мляко, добавят се жълтъците и разтопеното масло. Добавят се брашно и сол и се замесва тесто. Оставя се за 30 минути на топло и се разделя на парчета. Разточва се на кръгли питки с диаметър...
Сибирски пелмениСибирски пелмени
01 Дек.
4
Притиснете с пръсти краищата, за да слепнат добре. Пускайте сибирските пелмени във вряща и подсолена вода или бульон. Когато изплуват на повърхността, ги изваждайте с решетъчна лъжица....
Към кои ястия да прибавим кайенски пиперКъм кои ястия да прибавим кайенски пипер
15 Февр.
1
Кайенският пипер е сред най-лютивите подправки в целия свят. Представлява особено люта червеникава чушка. Името му идва от наименованието на река Кайен, край която растат тези чили чушки. Подправката в чистия си вид...
Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
02 Дек.
Слагаме доматите и лука в една касерола да се сварят, после прибавяме пресован чесън и оставяме да покъкри. След това минаваме сместа през пасатор, за да стане гладък сосът за зеленчуци....
Празнични сибирски бисквитиПразнични сибирски бисквити
07 Януари
Захарта се залива с половин чаша вода, кипва се и се вари на бавен огън до получаване на сироп със светлокафяв цвят. Охлажда се. Добавя се в брашното заедно с разтопеното масло, всички подправки и содата и се замесва...
Към кои храни да добавяме див лук?Към кои храни да добавяме див лук?
16 Юни
Прибавя се виното, 1/4 ч.ч. зехтин, подправките и чесънът. Слагат се парчетата пиле, като трябва да са покрити отвсякъде с марината. Покриват се с капак и се оставят на хладно за няколко часа....
Защо да добавим повече лук към вашата диета?Защо да добавим повече лук към вашата диета?
25 Ноем.
Лукът е неизменна част от всяко едно ястие или салата. Той е като солта - без него манджата или салатата нямат вкус. Защо да добавим към нашата диета, това предстои да разберем. Едно от най-полезните качества на лука е,...
Пикантна подправка към месо на грилПикантна подправка към месо на грил
27 Януари
Идеална пикантна подправка към месо на грил....
Какво да сготвим с пресен лук?Какво да сготвим с пресен лук?
10 Май
Какво да сготвим със зелен лук?...
Жълт лук - какво трябва да знаем?Жълт лук - какво трябва да знаем?
10 Август
Жълт лук - какво трябва да знаем?...
Сибирски ирисСибирски ирис
08 Януари
Важно е да се отбележи, че Сибирските ириси са отровни....
Телешко с майонеза по сибирскиТелешко с майонеза по сибирски
31 Март
Оставят се да престоят 3 часа. Във всяка лента месо се слага парче кашкавал и настърган на ренде хрян и се завива на руло, което се завръзва с конец....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Белият сибирски тигърБелият сибирски тигър
07 Септ.
10
Белият сибирски тигър ловува хора само в случаи, ако не може да улови друга плячка от природата. Белият сибирски тигър е със сини или зелени очи....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....