Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да прибавим романтика към връзката?Романтиката винаги освежава една връзка – прави я по-интересна и удовлетворяваща за двамата партньори. Тя често е признак, че влюбените са изцяло отдадени един на друг и полагат усилия за развитие на взаимоотношенията в...
04 Април
Алергия към лукТова се прави, защото все още родителите не знаят дали и към какво има алергия тяхното дете.
Алергичната реакция към лука при бебета може да е предизвикана от недоразвита храносмилателна система....
26 Юни
Сибирски шашликШишовете се пекат на барбекю на висока температура, като се обръщат от време на време и се пръскат с останалата марината, за да не изсъхва месото.
Бон апети!...
22 Януари
Сибирски рибникМаята се разтваря в малко от топлото мляко, добавя се малко от брашното и цялата захар. Оставя се на топло за 1 час и се добавя останалото брашно, мляко и две яйца.
Замесва се тесто и се разточват две кори, като едната...
01 Август
Сибирски пелмениПритиснете с пръсти краищата, за да слепнат добре.
Пускайте сибирските пелмени във вряща и подсолена вода или бульон. Когато изплуват на повърхността, ги изваждайте с решетъчна лъжица....
01 Дек.
4
Сибирски шангиМаята се разтваря в затопленото мляко, добавят се жълтъците и разтопеното масло. Добавят се брашно и сол и се замесва тесто.
Оставя се за 30 минути на топло и се разделя на парчета. Разточва се на кръгли питки с диаметър...
21 Юли
Сибирски пелмениПритиснете с пръсти краищата, за да слепнат добре.
Пускайте сибирските пелмени във вряща и подсолена вода или бульон. Когато изплуват на повърхността, ги изваждайте с решетъчна лъжица....
01 Дек.
4
Към кои ястия да прибавим кайенски пиперКайенският пипер е сред най-лютивите подправки в целия свят. Представлява особено люта червеникава чушка. Името му идва от наименованието на река Кайен, край която растат тези чили чушки.
Подправката в чистия си вид...
15 Февр.
1
Сос към зеленчукови ястияСлагаме доматите и лука в една касерола да се сварят, после прибавяме пресован чесън и оставяме да покъкри.
След това минаваме сместа през пасатор, за да стане гладък сосът за зеленчуци....
02 Дек.
Празнични сибирски бисквитиЗахарта се залива с половин чаша вода, кипва се и се вари на бавен огън до получаване на сироп със светлокафяв цвят. Охлажда се.
Добавя се в брашното заедно с разтопеното масло, всички подправки и содата и се замесва...
07 Януари
Към кои храни да добавяме див лук?Прибавя се виното, 1/4 ч.ч. зехтин, подправките и чесънът.
Слагат се парчетата пиле, като трябва да са покрити отвсякъде с марината. Покриват се с капак и се оставят на хладно за няколко часа....
16 Юни
Защо да добавим повече лук към вашата диета?Лукът е неизменна част от всяко едно ястие или салата. Той е като солта - без него манджата или салатата нямат вкус. Защо да добавим към нашата диета, това предстои да разберем. Едно от най-полезните качества на лука е,...
25 Ноем.
Телешко с майонеза по сибирскиОставят се да престоят 3 часа. Във всяка лента месо се слага парче кашкавал и настърган на ренде хрян и се завива на руло, което се завръзва с конец....
31 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Белият сибирски тигърБелият сибирски тигър ловува хора само в случаи, ако не може да улови друга плячка от природата.
Белият сибирски тигър е със сини или зелени очи....
07 Септ.
10
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.