Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеи за сосове за чипсИдеи за сосове за чипс
05 Дек.
Чипсът представлява хранителен продукт, състоящ се от тънко нарязани изпечени или изпържени картофи, основно осолени. Освен с обичайните подправки като сол и пипер той може да се комбинира и с различни видове сос....
Лесни сосове за рибаЛесни сосове за риба
12 Април
За риба е подходящ сос на основата на рибен бульон. Той се приготвя от 400 милилитра рибен бульон, 1 супена лъжица мазнина, 1 супена лъжица брашно, сол на вкус. Брашното се запържва с мазнина, разрежда се с горещия...
Миди с вкусни сосовеМиди с вкусни сосове
06 Дек.
Непременно опитайте тези миди с вкусни сосове!...
Лесни гарнитури и сосове за пържолиЛесни гарнитури и сосове за пържоли
22 Февр.
Лесна гарнитура за пържоли е картофеният чипс. За шест порции трябват 500 грама обелени картофи и мазнина за пържене....
Пълнени кюфтенца с пикантни сосовеПълнени кюфтенца с пикантни сосове
05 Юли
Гъбите се почистват. Към каймата се добавят яйцето, сол и черен пипер и се омесва. Всяка гъба се овалва в каймата до получаване на кюфтета. Изпържват се в загрято олио. Ситно нарязаната чушка се прибавя към пикантния...
ЧипсЧипс
19 Април
2
Начин на приготвяне: Обелете картофите, нарежете ги на тънки кръгове - около 2-3 мм, като най-лесно е да ползвате ренде. Измийте ги и ги оставете добре да се изсушат....
Вкусна запеканка с кори за лазаня и сосовеВкусна запеканка с кори за лазаня и сосове
30 Юли
Приготвяме сосовете, като за този от кайма, първо смесваме каймата с малко вода. В зехтин - 3-4 с.л., добавяме каймата, почистени и нарязани на ситно лук и моркови....
Спаначен чипсСпаначен чипс
12 Януари
1
В тава, покрита с хартия за печене, нареждам листенцата спанак. Намазвам ги със зехтин и овкусявам с черен пипер и сол. Пека ги в загрята фурна 5-10 минути на 180 градуса, докато станат хрупкави....
Домашен чипсДомашен чипс
16 Януари
3
Картофите се измиват, обелват и нарязват в кухненски робот, а може да се нарежат и с белачката за картофи за да станат тънки. Измиват се в три води хубаво, за да се отдели нишестето от тях. След това се отцеждат хубаво...
Кокосов чипсКокосов чипс
06 Март
Нарязваме ядката от кокоса на тънки ивици, аз използвам белачка за картофи, върши чудесна работа. Добавяме захарта и оставяме да поседи 10 минути. Слагаме хартия за печене на тавичка и изсипваме лентичките и печем...
Бадемов чипсБадемов чипс
05 Март
Бадемите се попарват с вряла вода и ципата се обелва. Оставят се да се изсушат и се смилат на прах. Белтъците се разбиват на сняг. Брашното се смесва с бадемите, солта и захарта. Добавят се белтъците и ликьорът и се разбърква...
Ягодов чипсЯгодов чипс
29 Август
1
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Измийте добре ягодите, почистете ги от дръжките и нарежете плодовете на половини. Наредете ги в тава с нарязаната част надолу, като оставяте разстояние между тях. Не бива...
Бананов чипсБананов чипс
11 Юни
Смесете морската сол, пипера и кафявата захар. Нарежете обелените банани на тънки кръгчета. Оваляйте всяко в сместа и подреждайте върху тава, застлана с хартия за печене или намазнена. Банановият чипс се пече в загряна...
Ананасов чипсАнанасов чипс
12 Януари
От водата и захарта се сварява гъст сироп на бавен огън. Ананасът се обелва, нарязва се на тънки кръгчета. Всяко от кръгчетата се топва в сиропа, оставя се да попие добре, след това се изважда и всички кръгчета се редят...
Картофен чипсКартофен чипс
25 Ноем.
1
Почистете картофите, обелете ги и ги нарежете на тънки филийки. Поръсете ги със сол, червен пипер, а по желание и с шарена сол и объркайте добре с олио или зехтин. Застелете голяма тава с фолио, намазнете леко и подредете...
Доматен чипсДоматен чипс
13 Април
Доматите се нарязват на тънки кръгчета и се подреждат в тава, на дъното на която е сложена хартия за печене. Поръсват се с червен пипер и сол и се запичат в предварително загрята на 100 градуса фурна....
Пикантен чипсПикантен чипс
10 Март
1
Картофите се обелват, измиват и нарязват на много тънко/ с кухненски робот или с белачка/. Изпържват се до зачервяване в олио и се поръсват със сол и лют червен пипер....
Царевичен чипсЦаревичен чипс
13 Септ.
Всички съставки смелете заедно в блендер, докато се получи напълно гладка хомогенна маса. Разстелете я върху кухненския плот, като постелите гладка хартия за кулинарни цели. Отгоре сложете още един пласт хартия и внимателно...
Ябълков чипсЯбълков чипс
07 Юни
2
1. Първата ни работа за направата на ябълковия чипс е да загреем предварително фурната на 120 градуса без вентилатор. 2. След това трябва да вземем ябълките и да ги измием много добре. След което да ги нарежем на тънки...
Шоколадов чипсШоколадов чипс
15 Май
Обелваме картофите и ги нарязваме на много тънки колелца. Заливаме ги с ледена вода и ги оставяме да престоят 30 минути. След това изсипваме водата и подсушаваме картофите в памучна, но не хавлиена кърпа. В купа смесваме...
Винени сосовеВинени сосове
05 Август
Винените сосове са винаги предпочитани на трапезата. Както подсказва името им, в състава си те винаги съдържат вино. То придава на соса много по-различен вкус от този на обикновените сосове....
Чипс със скаридиЧипс със скариди
09 Февр.
Скаридите се сваряват в зеленчуков бульон, след което се прецеждат и се поливат с лимонов сок. Картофите се обелват и се нарязват на тънки филийки и се посоляват. Нарязаните картофи се пържат в горещо масло, за да станат...
Шоколадов чили чипсШоколадов чили чипс
17 Септ.
1
Нарежете почистените картофи на тънки кръгчета като за чипс. Поръсете ги със сол и малко лют червен пипер по желание, объркайте ги с малко олио, колкото да се намазнят леко. Подредете картофите в тава с хартия за печене...
Ароматен ябълков чипсАроматен ябълков чипс
17 Юли
Загрейте фурната на 160 градуса. Измийте ябълките и изрежете сърцевината им без да ги разрязвате. След това ги нарежете на много тънки резени – с дебелина 1-2 мм. Поръсете ги с канелата и наредете в тава, предварително...
Чипс от пащърнакЧипс от пащърнак
21 Февр.
1
Пащърнакът се измива, подсушава се и се нарязва на тънки ленти/кръгчета. Оставят се да засъхнат още малко. Изпържват се в загрятата мазнина и се оставят да се отцедят. Поръсват със сол и се сервират. По същия начин...