Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Анасонов хлябАнасонов хляб
02 Юли
Сложете олиото, а солта, ликьора, оцета и стритите анасонови зърна ръснете в брашното около кладенчето....
Анасонов сладкишАнасонов сладкиш
21 Юни
След като се залее сладкишът с анасон се оставя отново за няколко минути, за да стегне шоколадът. Поднася се с чай, кафе или мляко. Да ви е вкусно и сладко!...
Сладък анасонов хлябСладък анасонов хляб
31 Януари
2
Прибавят се анасонът, настърганата лимонова кора и брашното. Накрая се слагат и белтъците, разбити на сняг. Тестото се изсипва в продълговата форма, намазана с масло. Пече се около 1 час в умерена фурна....
ЛикьорЛикьор
16 Юни
1
Първите ликьори се забърквали от италиански монаси, които си служели с плодове и билки. Тези компоненти те накисвали в спирт, след което ги оставяли така в продължение на няколко месеца....
Шоколадово вдъхновение с лимонов ароматШоколадово вдъхновение с лимонов аромат
13 Януари
1
За блатовете разтопете натрошените шоколад и масло на кубчета на водна баня. Снемете от огъня, добавете захарта и разбъркайте до хомогенност. След като сместа се охлади, добавете яйцата при непрекъснато бъркане заедно с брашното...
Вдъхновение насънВдъхновение насън
10 Окт.
3
Случвало ли ви се е насън да получавате прозрение, до които не сте успели да стигнете в будно състояние? Неслучайно народната мъдрост учи, че утрото е по-мъдро от вечерта. Много често проблеми от всякакъв характер и на всякакви...
Италианско буритоИталианско бурито
27 Юни
1
Навиваме до края и италианското борито е готово за хапване....
Италианско рулоИталианско руло
25 Април
Италианското руло е готово....
Италианско МинестронеИталианско Минестроне
31 Окт.
Чесънът се пресова, а зеленчуците и бекона нарежете. Зеленчуците запържете в 3 с.л. зехтин. Добавете бекон, лук, чесън, розмарин и мащерка и заедно задушете всичките продукти. След това залейте с виното и 600 мл вода....
Италианско ПанетонеИталианско Панетоне
23 Март
1
Италианското Панетоне е страхотен десерт, опитайте!...
Италианско КалцонеИталианско Калцоне
21 Август
1
Разтворете маята и захарта във водата и след като се активира, добавете солта и зехтина със 125 г брашно. Разбъркайте добре и след това добавете останалото брашно. Замесете тестото, като го прехвърлите върху набрашнен плот...
Италианско домашно ТирамисуИталианско домашно Тирамису
16 Ноем.
3
Италианското домашно Тирамису е готово....
Сладко италианско рулоСладко италианско руло
30 Юли
1
Поръсете това сладко италианско руло с пудра захар и му се насладете. Да ви е сладко!...
Цветно италианско предястиеЦветно италианско предястие
03 Септ.
В купа пресейте брашното с щипка сол. Добавете 1 жълтък, 6 с.л. студена вода и 90 г студено краве масло, нарязано на малки парчета. Замесете меко тесто. Загънете тестото в стреч фолио и приберете в хладилник за един час...
Оригинално италианско тирамисуОригинално италианско тирамису
28 Ноем.
18
Всяка бишкота се топва за по пет секунди в кафето с ликьор. Половината бишкоти се слагат на дъното на стъклен съд така, че да го запълнят....
Италианско пълнено пилеИталианско пълнено пиле
12 Юли
Цялото обезкостено пиле се слага в тава. Нарежете наденичките, добавете лука, чушката, доматите, маслините, босилека, галетата, жълтъка, черен пипер и сол. С получената смес напълнете пилето. Поръсете го със зехтин...
Италианско бадемово желеИталианско бадемово желе
21 Юни
Бадемите се счукват в хаванче, добавя се половината от водата и се бърка до получаване на каша. Прецежда се и се получава бадемово мляко. Желатинът се накисва в 6 супени лъжици преварена охладена вода за 30 минути и се...
Лятно италианско семифредоЛятно италианско семифредо
03 Август
Лятното италианско семифредо е перфектно за летните горещи дни!...
Традиционно Италианско РизотоТрадиционно Италианско Ризото
29 Септ.
Традиционното Италианско Ризото е готово....
Традиционно италианско КапрезеТрадиционно италианско Капрезе
02 Дек.
Ако желаете, може да поднесете традиционното италианско Капрезе с песто....
Напитка Италианско слънцеНапитка Италианско слънце
15 Януари
В чашата се добавя канела и червено вино, пуска се анасон и лимонов резен. Накрая се слага стрък мента и се сервира горещо....
Италианско Предястие с ТиквичкиИталианско Предястие с Тиквички
02 Май
Италианското Предястие с Тиквички е много вкусно!...
Италианско Предястие с ПрошутоИталианско Предястие с Прошуто
02 Май
Италианското Предястие с Прошуто е много вкусно!...
Италианско тесто за пицаИталианско тесто за пица
06 Окт.
52
Маята разтворете в топличката вода, като добавите захарта и солта. Оставя се настрана. Пресейте брашното и добавете маята. Постепенно замесете гладко тесто. Накрая добавете зехтина и продължете месенето, докато мазнината...
Италианско рагу от скумрияИталианско рагу от скумрия
31 Август
Рибата се почиства и се нарязва на едри парчета. В дълбок съд се налива зехтинът и се загрява. Лукът и чесънът се режат на ситно и се запържват в зехтина до прозрачно. В съда се добавя оцетът, котлонът се увеличава и...