Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Анасонов хлябСложете олиото, а солта, ликьора, оцета и стритите анасонови зърна ръснете в брашното около кладенчето....
02 Юли
Анасонов сладкишСлед като се залее сладкишът с анасон се оставя отново за няколко минути, за да стегне шоколадът.
Поднася се с чай, кафе или мляко.
Да ви е вкусно и сладко!...
21 Юни
Сладък анасонов хлябПрибавят се анасонът, настърганата лимонова кора и брашното.
Накрая се слагат и белтъците, разбити на сняг. Тестото се изсипва в продълговата форма, намазана с масло.
Пече се около 1 час в умерена фурна....
31 Януари
2
ЛикьорПървите ликьори се забърквали от италиански монаси, които си служели с плодове и билки. Тези компоненти те накисвали в спирт, след което ги оставяли така в продължение на няколко месеца....
16 Юни
1
Шоколадово вдъхновение с лимонов ароматЗа блатовете разтопете натрошените шоколад и масло на кубчета на водна баня. Снемете от огъня, добавете захарта и разбъркайте до хомогенност. След като сместа се охлади, добавете яйцата при непрекъснато бъркане заедно с брашното...
13 Януари
1
Вдъхновение насънСлучвало ли ви се е насън да получавате прозрение, до които не сте успели да стигнете в будно състояние? Неслучайно народната мъдрост учи, че утрото е по-мъдро от вечерта. Много често проблеми от всякакъв характер и на всякакви...
10 Окт.
3
Италианско МинестронеЧесънът се пресова, а зеленчуците и бекона нарежете. Зеленчуците запържете в 3 с.л. зехтин.
Добавете бекон, лук, чесън, розмарин и мащерка и заедно задушете всичките продукти. След това залейте с виното и 600 мл вода....
31 Окт.
Италианско КалцонеРазтворете маята и захарта във водата и след като се активира, добавете солта и зехтина със 125 г брашно. Разбъркайте добре и след това добавете останалото брашно. Замесете тестото, като го прехвърлите върху набрашнен плот...
21 Август
1
Сладко италианско рулоПоръсете това сладко италианско руло с пудра захар и му се насладете.
Да ви е сладко!...
30 Юли
1
Цветно италианско предястиеВ купа пресейте брашното с щипка сол. Добавете 1 жълтък, 6 с.л. студена вода и 90 г студено краве масло, нарязано на малки парчета.
Замесете меко тесто. Загънете тестото в стреч фолио и приберете в хладилник за един час...
03 Септ.
Оригинално италианско тирамисуВсяка бишкота се топва за по пет секунди в кафето с ликьор. Половината бишкоти се слагат на дъното на стъклен съд така, че да го запълнят....
28 Ноем.
18
Италианско пълнено пилеЦялото обезкостено пиле се слага в тава.
Нарежете наденичките, добавете лука, чушката, доматите, маслините, босилека, галетата, жълтъка, черен пипер и сол.
С получената смес напълнете пилето.
Поръсете го със зехтин...
12 Юли
Италианско бадемово желеБадемите се счукват в хаванче, добавя се половината от водата и се бърка до получаване на каша. Прецежда се и се получава бадемово мляко.
Желатинът се накисва в 6 супени лъжици преварена охладена вода за 30 минути и се...
21 Юни
Лятно италианско семифредоЛятното италианско семифредо е перфектно за летните горещи дни!...
03 Август
Традиционно италианско КапрезеАко желаете, може да поднесете традиционното италианско Капрезе с песто....
02 Дек.
Напитка Италианско слънцеВ чашата се добавя канела и червено вино, пуска се анасон и лимонов резен. Накрая се слага стрък мента и се сервира горещо....
15 Януари
Италианско тесто за пицаМаята разтворете в топличката вода, като добавите захарта и солта. Оставя се настрана.
Пресейте брашното и добавете маята. Постепенно замесете гладко тесто. Накрая добавете зехтина и продължете месенето, докато мазнината...
06 Окт.
52
Италианско рагу от скумрияРибата се почиства и се нарязва на едри парчета. В дълбок съд се налива зехтинът и се загрява.
Лукът и чесънът се режат на ситно и се запържват в зехтина до прозрачно. В съда се добавя оцетът, котлонът се увеличава и...
31 Август