Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Малеби (любимото на Тодор Живков)Разтворете добре нишестето в 300 мл студена вода. Кипнете останалта вода с млякото и захарта и разбъркайте вътре нишестето.
Бъркайте и след като кипне и се сгъсти, снемете от котлона и добавете розовата вода.
Сипете...
09 Август
Любимото сиренце на цялото семействоНарязваме сиренето на кубчета в чинийка.
Прибавяме нарязания на ситно кромид.
Поръсваме с червен пипер, олиото и подправката 10 зеленчука.
Да ви е вкусно!...
22 Април
Любимото свинско Уелингтън на Гордън РамзиОпитайте още днес Любимото свинско Уелингтън на Гордън Рамзи!...
25 Март
Любимото катино мезеКъм края на готвенето катиното мезе се овкусява със смлян черен пипер и прясно изцеден лимонов сок.
Сервира се любимото катино мезе, поръсено с нарязан на дребно пресен магданоз. Да ви е сладко!...
30 Януари
Кои са баските?Три от четирите испански баски провинции - Vizcaya, Guipúzcoa и Navarra - са обединени през 1980 г. като Баската автономна област....
25 Март
Любимото руло от тиквичкиПри желание любимото руло от тиквички да бъде приготвено в по-малко количество, пропорциите на тиквичките и яйцата са 1:1....
15 Май
Любимото Дайкири с ПъпешИзрязваме горната част на пъпеша, за да стане като капаче. Със супена лъжица премахваме семките, а после и издълбаваме целия плод.
Прехвърляме плода в шейкъра и го пасираме с пасатора....
23 Юни
Любимото ризото с гъбиПуснете гъбите, нарязани на малки парченца (особено ако ползвате замразени гъби, нарежете ги на много ситно ). Захлупете съда и задушете за 10 мин. Отстранете от огъня....
11 Август
Любимото ризото с манатаркиСервирайте любимото ризото с манатарки с пармезан и охладено бяло вино.
Добър апетит и наздраве!...
20 Юни
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаНа френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо.
Характеристики на сиренето Шаури
Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
24 Ноем.
Фагри на жар по баскиРазположете решетката на скарата близо до въглените, но ако са много силно тлеещи вдигнете на няколко сантиметра....
13 Юни
Червеноперка на фурна по баскиРибата се почиства добре и се разделя на две (отстранява се централната кост), посолява се и се слага в намаслена тавичка.
Пече се 10–15 минути, докато стане готова, но не се изважда от фурната....
07 Юни
Любимото ризото с пиле и зеленчуциПри сервиране поръсете обилно с кашкавал или настърган пармезан любимото ризото с пиле и зеленчуци....
17 Ноем.
1
Сиренето на Уисконсин е най-доброто сирене в светаСиренето, произвеждано в американския щат Уисконсин, спечели състезанието за най-добро сирене в света....
14 Март
СиренеПанираните сиренца са едно от любимите ни предястия, а ако приготвите плочка сирене с мед и орехи, ще добавите нотка изтънченост....
11 Август
3
Запечено сирене на тиганОбръщаме и от двете страни и накрая добавяме червения пипер към печеното сирене.
Идеално топло предястие за чаша студено вино е това запечено сирене на тиган!...
19 Май
Запечено Сирене на ПлочаСервирайте печеното сирене топло, поръсено с със сух босилек и чаша вино.
Запеченото Сирене на Плоча е готово....
10 Юли
Панирано сирене на тиганПържим панираното сирене в сгорещеното олио до златисто от всички страни.
Поднесете панираното сирене на тиган с гарнитура от зеленчуци....
26 Април
Див лаврак на фурна в баски стилДокато тя се пече, направете чипс от чесън и баски сос, някои го наричат Салса Билбаина (salsa bilbaina). За целта обелете скилидките на половин глава чесън. Нарежете ги на тънки филийки....
05 Март
Любимото пиле с лук, моркови, гъби и празДобавят се парчетата пилешко месо и вода до средата на тавата.
Ястието се пече на 180 градуса за около час и половина.
Любимото пиле с лук, моркови, гъби и праз е много вкусно и крехко....
01 Дек.
1