Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладките разновидности суши – един непознат вкусСладките разновидности суши – един непознат вкус
15 Февр.
Всички познаваме апетитните рулца суши. Те имат своите милиони почитатели из целя свят. Само най-заклетите фенове на тази екзотична храна обаче знаят, че има и сладко суши. Сушито не е сложно за приготвяне, но малцина...
Един различен тиквеникЕдин различен тиквеник
13 Февр.
Разпъвам първа кора и я мажа с няколко капки масло. Отгоре слагам втората кора. Покривам я с 4 с.л.от сместа (от сместа трябва да останат 3 с.л. за намазване на рулата преди печене)....
Гратин с няколко сиренаГратин с няколко сирена
30 Март
Намазнете гратин или тавичка от йенско стъкло с капак. Обелете картофите и ги нарежете на кръгове. Пасирайте чесъна. Наредете ред картофи, като застъпвате краищата им като керемиди. Поръсвайте с малко от подправките,...
Протеинова бисквитка за единПротеинова бисквитка за един
23 Окт.
Смесваме всички продукти, без бисквитката, в купичка и разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес. Натрошаваме част от бисквитката към сместа и разбъркваме отново. От получената смес оформяме бисквитка в чиния...
Пиле с няколко вида гъбиПиле с няколко вида гъби
27 Февр.
Сваряваме пилето до полуготовност. Печурките се обелват и се нарязват на едро. Запържват се в мазнина. Когато са готови към тях се прибавят предварително нарязаните манатарки и лукът. Запържват се и се добавя чесънът,...
Пълнени гъби с няколко сиренаПълнени гъби с няколко сирена
06 Април
1
Гъбите се измиват и им се махат пънчетата. Пънчетата се режат на много ситно и се запържват в олио. Когато са готови, се изваждат в купа и разбъркват с кремата сирене, пармезана и ситно нарязан чедър. С тази смес...
Икономично фрикасе с няколко продуктаИкономично фрикасе с няколко продукта
07 Ноем.
Готовото ядене отдръпване и оставя да се охлади няколко минути. По желание поднасяме с листенца магданоз....
Един по-различен султан кебапЕдин по-различен султан кебап
17 Дек.
Обелете патладжана и го нарежете на парчета. Посолете и оставете да се отцеди горчивият сок. При готовност измийте и подсушете. Нарежете на дребни кубчета. Нарежете пилешкото месо на малки кубчета, лука, моркова и червените...
Погача за един страхотен екипПогача за един страхотен екип
01 Дек.
Замесете хубаво гладко тесто, намажете с олио и оставете да удвои обема си. Разделете на 5 части и разточете 5 големи обли кори, намажете първата с масло, сложете втората отгоре и така всички, без да намазвате последната...
Два сладкиша от един блатДва сладкиша от един блат
03 Септ.
За сиропа загряваме вода (800 мл), прибаваме захар (12 с.л.) и няколко капки течна есенция ром. Като се разтопи захарта, дръпваме сиропа от котлона и охлаждаме....
Ягодова торта с един блатЯгодова торта с един блат
17 Март
6
Блата: Яйцата, олиото, киселото мляко и захарта се разбъркват хубаво. Малко брашно, бакпулверът и какаото се смесват, след което се прибавят към яйцата и др. продукти. Хубаво се разбърква и се добавя по малко брашно, докато...
Орехова торта от палачинки за единОрехова торта от палачинки за един
12 Февр.
Забърква се сместа за палачинките. Намажете с масло тиган за палачинки и печете всяка палачинка под капак от двата ѝ края. Намачкайте банана и разбъркайте с мед, лешников тахан и брашно от рожков. Намажете обилно...
Френска орехова торта с един блатФренска орехова торта с един блат
26 Февр.
Отделяме 2 жълтъка и заедно с две яйца, маслото и половината захар ги разбиваме на крем. Добавяме брашното, като продължаваме да бъркаме. Прехвърляме сместа в тортена форма, която сме намазали с мазнина и сме набрашнили...
История на картофите в няколко любопитни фактаИстория на картофите в няколко любопитни факта
17 Февр.
И в това няма нищо странно, защото по този начин картофите могат да издържат по няколко години; 3....
Бъркани яйца с няколко вида лук и беконБъркани яйца с няколко вида лук и бекон
16 Септ.
След няколко минути свалете бърканите яйца от котлона. Бърканите яйца с няколко вида лук и бекон са готови....
Ориз с кисело зеле и няколко вида месоОриз с кисело зеле и няколко вида месо
03 Ноем.
Оризът с кисело зеле и няколко вида месо е готов....
Французин измислил майонезатаФранцузин измислил майонезата
06 Юни
Съществува и друга легенда за произхода на майонезата....
Вредна ли е майонезата?Вредна ли е майонезата?
03 Дек.
За някои хора е немислимо да седнат на масата без майонеза, за други самата дума предизвиква гадене. В следващите редове ще се опитаме да разберем вредна ли е майонезата! Какво всъщност е майонеза?...
Полезна ли е майонезата?Полезна ли е майонезата?
15 Май
Малко история на мойонезата Съществуват поне две версии за изобретяването на вкусотията, любима на хиляди хора по света. И двете истории са свързани с град Майон, но се отнасят към различни исторически събития....
Вредна ли е майонезата?Вредна ли е майонезата?
15 Март
Първо да погледнем състава на майонезата! Най-обикновената домашна майонеза се приготвя от яйца, олио, лимонов сок и малко сол....
Грах с ванилов вкусГрах с ванилов вкус
09 Дек.
Нарежете лука на малки кубчета. Загрейте маслото в средна тенджера. Добавете лука и леко го разбъркайте. Добавете част от граха. Другата ¼ част грах намачкайте с вилица и след това добавете към останалия. Добавете...
Ребра с опушен вкусРебра с опушен вкус
29 Дек.
Нарежете свинските ребра на парчета по ваш вкус. Поръсете с черен пипер, залейте с меда и соевия сос. Втрийте добре подправките и оставете в хладилник за час-два. Извадете свинските ребра, намажете ги с опушения сос за...
Пиле с уникален вкусПиле с уникален вкус
25 Януари
46
В купа сложете майонезата, зехтин, подправката за пиле, черен пипер и топеното сирене. Разбъркайте хубаво всички съставки. Гъбите почистете и нарежете на парчета....
Руло с лимонов вкусРуло с лимонов вкус
08 Ноем.
1
Приготвяме блата, като разбиваме жълтъците от четири яйца и едно цяло яйце с половината захар до побеляване. Четирите белтъка разбиваме с другата половина от захарта на сняг и прибавяме към тестото. Сипваме внимателно...
Агнешко със средиземноморски вкусАгнешко със средиземноморски вкус
20 Февр.
Нарязваме месото на порции, осоляваме, опиперяваме и запържваме леко в тигана от всички страни, след това прехвърляме месото в тава. Добавяме розмарин, заливаме леко с вода и слагаме във фурната при 230 градуса. Завиваме...