Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервирано месо за готвенеКонсервирано месо за готвене
16 Септ.
Когато решим да готвим, добавяме месото накрая, защото е готово. Консервираното месо за готвене е готово....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Майсторски кюфтета на фурнаМайсторски кюфтета на фурна
09 Март
И печем кюфтетата на фурна на 160 °C с вентилатор до готовност. Не трябва да е на висока температура на печене на майсторски кюфтета на фурна....
Майсторски кюфтета на скараМайсторски кюфтета на скара
27 Февр.
Омесете каймата със ситно нарязаните бекон, маслини, гъби, чушка и настъргания кашкавал и прибавете на вкус малко дребно нарязан лук, кимион, сол и черен пипер....
Кисело зеле със свинско месо за готвенеКисело зеле със свинско месо за готвене
06 Дек.
Свинското месо (500-600 г или количество по вкус) измиваме и нарязваме на хапки. Наливаме олиото (1 к.ч.) в тиган и в него, запържваме хапките свинско месо. Когато се запържи месото, дръпваме тигана от котлона....
Темпура - японската техника на готвенеТемпура - японската техника на готвене
13 Април
Думата темпура означава техника на готвене в японката кухня. По-точно - потапят се риба или зеленчуци в тесто и след това се пържат....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Майсторски миксМайсторски микс
22 Септ.
Във водна чаша сложете леда. Излейте след това ромът. Долейте чай. Гарнирайте с резенчета лимон....
Техники за готвене в Японската кухняТехники за готвене в Японската кухня
29 Април
2
То се използва и в готвенето. Предпочитаният чай е зеленият. Уискито също е популярно в Япония....
Великденски яйца с различни техникиВеликденски яйца с различни техники
24 Окт.
С помощта на мека четка нанесете белтък върху яйцето, залепете картинката и загладете. Оставете великденските яйца да изсъхнат. Христос Воскресе! Великденските яйца с различни техники са готови....
Майсторски домашни кебапчетаМайсторски домашни кебапчета
08 Септ.
Изпичаме нашите майсторски домашни кебапчета до готовност. Сервираме с гарнитура по желание....
Майсторски печен заекМайсторски печен заек
19 Август
Махнете фолиото след това и оставете заека на около 200 °C за още 20 минути. Насладете се на този майсторски печен заек. Добър апетит!...
Домати за готвенеДомати за готвене
10 Окт.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан пресен магданоз. Сместа се разбърква, разпределя по буркани и стерилизира за около 30 минути....
Кулинарни техники при готвенето на храни на плочаКулинарни техники при готвенето на храни на плоча
10 Окт.
Техники за готвене на плоча Ако никога преди не сте използвали електрическа плоча за готвене, ще започнете с ястия, които са лесни за приготвяне. Палачинките са добро решение за начало....
Майсторски печени агнешки кюфтенцаМайсторски печени агнешки кюфтенца
17 Април
Бялата част на лука и магданозът се наситняват. Чесънът се минава през преса за чесън или се мачка и реже на ситно. Всички продукти се добавят към каймата....
Майсторски сушен свински вратМайсторски сушен свински врат
05 Дек.
Объркваме всички подправки с коняка и втриваме хубаво в свинския врат, следва вакуум в хладилника за 20-25 дни, като ежедневно се масажира месото....
Пържени банани за готвенеПържени банани за готвене
05 Юли
Извадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
Стерилизирани тиквички за готвенеСтерилизирани тиквички за готвене
26 Май
2
Като кипне водата, се държи 15 минути и се оставя в топлата вода и на другия ден се вади и слага на студено в мазето. Може да се използва всякакво ядене, като се изцежда от водата....
Грешките при готвене на месоГрешките при готвене на месо
28 Окт.
Грешка номер 5 - Грешка при избора на техника на готвене Коя техника на готвене е най-подходяща, зависи от това от кое животно идва месото....
Готвене на месо с плодовеГотвене на месо с плодове
12 Ноем.
2
Макар и за българската традиционна кухня готвенето на месо с плодове да не е особено разпространен маниер на кулинарните ни традиции, подобни рецепти си струват да се опитат....
Майсторски свински гърди с костМайсторски свински гърди с кост
22 Май
Имате перфектното ястие - майсторски свински гърди с кост....
Домати за готвене в бурканиДомати за готвене в буркани
14 Януари
1
Съхраняват се на хладно. Доматите за готвене в буркани са готови....
Кюфтенца от извара без готвенеКюфтенца от извара без готвене
06 Март
Сервирайте кюфтенцата от извара без готвене върху зелена салата....
Мариноване и готвене на конско месоМариноване и готвене на конско месо
15 Ноем.
Мариноване и готвене на конско месо Тъй като конското месо е малко по-сухо, се препоръчва преди да се приготви, то да се накисне в марината, благодарение на която да стане още по-крехко, сочно и апетитно....
Печено месо на жарПечено месо на жар
30 Ноем.
На другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо. Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....