Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Макдоналдс реже менютата - иска по-здравословни храниМакдоналдс реже менютата - иска по-здравословни храни
15 Дек.
От веригата Макдоналдс съобщават, че смятат да съкратят броя на предлаганите менюта, както и да намалят продуктите и съставките, които се съдържат в тях....
Макдоналдс премахва изкуствените съставки от менюто сиМакдоналдс премахва изкуствените съставки от менюто си
28 Септ.
Компании като Taco Bell, Subway и други вече направиха завоя си към ограничаване на изкуствените съставки в менютата си....
Сълзите освобождават тялото от вредните съставкиСълзите освобождават тялото от вредните съставки
09 Септ.
Сълзите, свързани с емоциите, помагат на тялото да се освободи от вредни за него съставки, твърдят американски биохимици....
От Макдоналдс си признаха за съставките в храните имОт Макдоналдс си признаха за съставките в храните им
26 Май
От Макдоналдс заявяват, че тази съставка се поставя в олиото и се използва против разпенване....
Пазете небцето си: Вредните съставки в храните, които променят вкуса ниПазете небцето си: Вредните съставки в храните, които променят вкуса ни
14 Окт.
Когато ежедневният ви режим на хранене включва химично овкусени храни, има голяма вероятност след време тялото ви да изгуби възможността си да разпознава правилния начин, по който трябва да ухаят истинските храни и да...
Макдоналдс разкри тайните си рецептиМакдоналдс разкри тайните си рецепти
15 Август
4
Един от главните готвачи на веригата за бързо хранене Макдоналдс разкри тайната на т.нар....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
Цветни етикети по храните ще ни предупреждават за вредните съставкиЦветни етикети по храните ще ни предупреждават за вредните съставки
14 Март
Това най-вероятно означава, че ще намалят грамажа на продуктите, в които се влагат повече вредни съставки....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
Омесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта. Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
За предпочитане е рибата да е прясна, но аз съм правила тукашната магия и от замразена сьомга, купена на Женския пазар по 11 лв за килограм. Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух! Интересно...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче. На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
Кекс от три съставкиКекс от три съставки
10 Дек.
4
Кексът от три съставки е готов....
Брауни с 5 СъставкиБрауни с 5 Съставки
05 Май
Разтопете шоколада в микровълнова. Разбийте яйцата с миксер докато станат пухкави. Изсипете меда и шоколада при разбитите яйца и разбъркайте много добре. Добавете брашното и солта и бъркайте отново, докато всичко...
Бонбони с 2 съставкиБонбони с 2 съставки
23 Май
Сипваме кондензираното мляко в чаша, която е подходяща за ползване в микровълнова фурна. В чашата начупваме и шоколада и разбъркваме. Слагаме в микровълновата и пускаме за 10 секунди. Изваждаме и разбъркваме. Отново поставяме...
Хляб с две съставкиХляб с две съставки
23 Януари
Разбиваме яйцата с помощта на телена бъркалка, добавяме фъстъченото масло и отново разбъркваме. В правоъгълна тава /правоъгълна форма за кекс/ слагаме хартия за печене. Изсипваме сместа в тавата и разпределяме сместа...
Вредните навици, които не са толкова вредниВредните навици, които не са толкова вредни
28 Май
Ето кои са вредните навици /виж галерията/, които изобщо не са вредни и ще направят живота ви поне малко по-приятен. page1....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Изсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко. Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути. Охладеното тесто разделете на малки топки...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
14 Юни
Намаляваме огъня и чакаме да потъне. Изключваме, добавяме магданоз и копър и махаме от огъня. Важно е да не преварим зелето. Превареното зеле не е много вкусно....