Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Комбуча: Безсмъртен здравословен еликсир или домашна отрова?Комбуча: Безсмъртен здравословен еликсир или домашна отрова?
01 Дек.
Ако ферментирате своята комбуча в керамични съдове, може да изтече олово от глазурата и постепенно да ви отрови. За щастие, този потенциален проблем е доста лесно да се избегне....
Кокосовото масло – суперхрана или чиста отрова? Преценете сами!Кокосовото масло – суперхрана или чиста отрова? Преценете сами!
16 Септ.
След време в YouTube се появи вирусно видео, в което професор от Харвард категорично обяви, че кокосовото масло е чиста отрова....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло или олио, сложете втора кора отгоре, намажете с 3-4 с.л. от сместа. Поръсете от натрошеното сирене. Навийте откъм късата страна на руло....
Талий – тихата отрова, която не оставя следаТалий – тихата отрова, която не оставя следа
25 Април
Допреди това обаче, талият е бил широко използван, че дори му е измислено прозвището отровата на отровителя....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки. Готовото...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Този кекс се нарича шофьорски, защото никога не съхне и е винаги мек. Издържа дълго време, затова шофьорите го предпочитат. Приготвя се лесно и бързо. В купа се разбиват с миксер 4 домашни яйца със бурканче захар, непълно...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Измийте патладжана и го нарежете на парчета за пържене (колелца или полумесеци). Поръсете го със сол и разбъркайте добре. Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
25 Септ.
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече...
Да вечерям или неДа вечерям или не
04 Окт.
4
“Да вечерям или не? ! ” – въпрос, който си задават непрестанно милиони хора по света, които се опитват да преборят излишните килограми. Непрестанното измъчване от чувството за глад, което ни връхлита след залез слънце, е...
Супата-полезна или не?Супата-полезна или не?
26 Август
4
Супата, която е неделима част от менюто ни, особено когато сме на диета, е по-скоро вредна, отколкото полезна, смятат френски диетолози. Според тях заради високата температура, при която се готвят продуктите в чорбата...
Дантелата – актуална или не?Дантелата – актуална или не?
16 Ноем.
Дантелите отново са на мода в края на тази година и през пролетта и лятото на 2013 година. Въздушните форми и женствеността на кройките, които се получават благодарение на дантелите, издават любовта към ретро-силуетите...
Дантелата - модерна или не?Дантелата - модерна или не?
17 Септ.
1
Лятото отмина със своята ефирност и романтика. Дантелата, която е класика в модата, беше актуална още миналата година и нейната роля, като мотив в облеклото и аксесоарите остава и тази. Изкусно изплетените нишки „излизат...
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
26 Ноем.
Оставяме около час, преди да пържим мекиците, или поставяме в плик в хладилника за следващия ден....
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеТиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
09 Юли
Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли. Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКюфтета на тиган, които не задържат мазнина
14 Ноем.
Каймата се омесва с рендосан ситно лук, кимион, черен пипер и чубрица. Добавя се яйцето, сух хляб се намокря с вода, отцежда се и добавяме в каймата заедно със малко сода за хляб. Разбърква се добре и оставяме за кратко...
Зимен или сиромашки тараторЗимен или сиромашки таратор
08 Януари
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Bomboloni или италиански поничкиBomboloni или италиански понички
21 Ноем.
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Куркудена или клин чорбаКуркудена или клин чорба
14 Януари
3
Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо. След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
Сладкиш Агнеса или АгнесиСладкиш Агнеса или Агнеси
28 Окт.
Сладкиша Агнеса или Агнеси разрежете и сервирайте....
Кленовият сироп: здравословен или не?Кленовият сироп: здравословен или не?
09 Май
Кленовият сироп е популярен естествен подсладител, за който се твърди, че е по-здравословен и по-хранителен от захарта. Важно е обаче да разгледаме науката, която стои зад някои от тези твърдения. Тази статия обяснява...
Сготвеният мед е отроваСготвеният мед е отрова
09 Август
15
Суровият мед е лекарство, но сготвеният е бавна отрова. В естествената си форма медът е богат на минерали, витамини, ензими, аминокиселини и карбохидрати....
Лечение с пчелна отроваЛечение с пчелна отрова
30 Дек.
Както подсказва името, пчелната отрова е съставка, извлечена от пчелите....
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаБухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
27 Януари
Затоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща. Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно. В...
Отровен салам едва не уби десетокласник!Отровен салам едва не уби десетокласник!
29 Февр.
Дете от Пазарджик се размина на косъм със смъртта. Своевременната реакция на родителите му и екипите на Спешна помощ спасили живота му. Десетокласникът решил да хапне преди училище. Момчето си направило сандвич със...