Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МаскарпонеМаскарпоне
29 Март
2
Да си направите крем Маскарпоне пък е лесно като детска игра. Рецепта за Крем Маскарпоне Необходими продукти: маскарпоне - 300 г, яйца – 3 броя, захар - 3 с.л., вино - 3 с.л....
МоцарелаМоцарела
25 Май
- Моцарела от краве мляко (Mozzarella fior di latte) - по-малкия събрат на биволската моца. Този вид моцарела е с лек млечно-кисел вкус и узрява сравнително бързо. - Моцарела от соево мляко....
Вегетарианска пица с моцарела, маскарпоне и карфиолВегетарианска пица с моцарела, маскарпоне и карфиол
10 Юли
Още докато е горещ, намажете с маскарпонето, то ще се разтапя като масло, ще попие в блата и ще го направи мек у сочен....
Кулинарно приложение на маскарпонеКулинарно приложение на маскарпоне
26 Юли
1
С помощтана сирене маскарпоне се приготвят много вкусни нежни десерти, които буквално се топят в устата. Със сирене маскарпоне можете да приготвите италиански плодов тартар....
Десертни кремове с маскарпонеДесертни кремове с маскарпоне
19 Май
Можете да замените някои от продуктите – например в крема с боровинки, можете да добавите сладко, каквото вие харесвате, а при портокаловия крем да замените плода с лимон....
Как се прави маскарпонеКак се прави маскарпоне
16 Април
9
Маскарпонето се излива в гевгир, покрит с памучна тъкан....
Направете си сами моцарелаНаправете си сами моцарела
13 Март
3
Ако искате моцарелата ви да е мека и нежна, не прекалявайте с тези процедури. Можете при желание да не добавяте сол и босилек, но с него моцарелата става по-приятна на вкус....
Зимен или сиромашки тараторЗимен или сиромашки таратор
08 Януари
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Bomboloni или италиански поничкиBomboloni или италиански понички
21 Ноем.
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Куркудена или клин чорбаКуркудена или клин чорба
14 Януари
3
Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо. След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
Сладкиш Агнеса или АгнесиСладкиш Агнеса или Агнеси
28 Окт.
Сладкиша Агнеса или Агнеси разрежете и сервирайте....
Каква е разликата между моцарела и бурата?Каква е разликата между моцарела и бурата?
21 Дек.
Освен това бурата има много по-кратък срок на годност от моцарела - само няколко дни....
Как се прави домашна моцарелаКак се прави домашна моцарела
04 Март
6
Не е много сложно да си направите моцарела, вижте какви са необходимите продукти: Два литра прясно нехомогенизирано, неварено мляко, ¼ ч.ч хладка вода, 1 ½ ч.л. лимонена киселина, 2 мл мая за сирене, ¼ ч.л. сол по желание...
Кулинарни приложения на кашкавалената моцарелаКулинарни приложения на кашкавалената моцарела
06 Ноем.
Освен в направата на рецепти от тесто, кашкавалената моцарела може да се използва за приготвяне на ястия от месо и кайма. Моцарелата дава страхотни резултати под формата на кюфтета от кашкавалена моцарела....
Кифли с мармалад или шоколадКифли с мармалад или шоколад
20 Февр.
2
Всяко парче се маже с мармалад или шоколад и се увиват на кифлички. Нареждат се в намазнена тава и се мажат с разбит жълтък отгоре....
Телешки ядки или касапска тортаТелешки ядки или касапска торта
28 Януари
И той ми рече: Питай ги имат ли телешки ядки, да видиш какво ще ти сготвя. Когато обаче попитах в магазина за това нещо, те само дето не ми се изсмяха....
Пай с лимец или ечемикПай с лимец или ечемик
29 Юни
Лимецът (житото или ечемикът) се вари в прясното мляко около 40 мин. Изцежда се, но се запазва млякото, където е вряло. Маслото се разбърква със сиренето, яйцата, млякото, останало от лимеца. Добавя се лимецът....
Мариновани люти чушки (или капия)Мариновани люти чушки (или капия)
31 Юли
Правим марината от оцета, захарта, солта, натриевия бензоат, черния пипер, дафиновия лист и целината. Чушките се пукат и веднага се слагат във вече готовата марината, захлупвам ги. След това нареждаме чушките в буркани...
Сладко или мед от глухарчеСладко или мед от глухарче
17 Април
Сладкото или медът от глухарче е много сполучливо....
Мезе за бира или виноМезе за бира или вино
28 Август
Оставете в хладилника за няколко часа и сервирайте мезето за бира или вино след това....
Гевречета със сусам или макГевречета със сусам или мак
15 Дек.
Поръсват се със сусам или мак. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин. Гевречетата със сусам или мак са много вкусни....
Кифлички с шоколад или мармаладКифлички с шоколад или мармалад
17 Дек.
Не се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал. Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....
Саламура от риба или месоСаламура от риба или месо
06 Дек.
Може да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
Щирник или габровската зелена баницаЩирник или габровската зелена баница
19 Окт.
Да поясня, че щирът расте като плевел по поляните, но е много полезен, а баницата с него става изключително вкусна. Казва се още амарант. Рецептата с щир е от моя габровски край. В случая съм я направила със спанак. Нарежете...
Сироп от дренки или шипкиСироп от дренки или шипки
06 Окт.
Измитите плодове се заливат с водата и се оставят няколко часа да поомекнат, след което се варят 20-30 минути. Сокът се прецежда, прибавят се захарта и лимонената киселина. Отново се сварява, след което се прецежда...