Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МаскарпонеДа си направите крем Маскарпоне пък е лесно като детска игра.
Рецепта за Крем Маскарпоне
Необходими продукти: маскарпоне - 300 г, яйца – 3 броя, захар - 3 с.л., вино - 3 с.л....
29 Март
2
Моцарела- Моцарела от краве мляко (Mozzarella fior di latte) - по-малкия събрат на биволската моца. Този вид моцарела е с лек млечно-кисел вкус и узрява сравнително бързо.
- Моцарела от соево мляко....
25 Май
Вегетарианска пица с моцарела, маскарпоне и карфиолОще докато е горещ, намажете с маскарпонето, то ще се разтапя като масло, ще попие в блата и ще го направи мек у сочен....
10 Юли
Кулинарно приложение на маскарпонеС помощтана сирене маскарпоне се приготвят много вкусни нежни десерти, които буквално се топят в устата. Със сирене маскарпоне можете да приготвите италиански плодов тартар....
26 Юли
1
Десертни кремове с маскарпонеМожете да замените някои от продуктите – например в крема с боровинки, можете да добавите сладко, каквото вие харесвате, а при портокаловия крем да замените плода с лимон....
19 Май
Направете си сами моцарелаАко искате моцарелата ви да е мека и нежна, не прекалявайте с тези процедури.
Можете при желание да не добавяте сол и босилек, но с него моцарелата става по-приятна на вкус....
13 Март
3
Зимен или сиромашки тараторЗелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
08 Януари
Bomboloni или италиански поничкиМоже да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
21 Ноем.
Куркудена или клин чорбаМесото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо.
След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
14 Януари
3
Каква е разликата между моцарела и бурата?Освен това бурата има много по-кратък срок на годност от моцарела - само няколко дни....
21 Дек.
Как се прави домашна моцарелаНе е много сложно да си направите моцарела, вижте какви са необходимите продукти: Два литра прясно нехомогенизирано, неварено мляко, ¼ ч.ч хладка вода, 1 ½ ч.л. лимонена киселина, 2 мл мая за сирене, ¼ ч.л. сол по желание...
04 Март
6
Кулинарни приложения на кашкавалената моцарелаОсвен в направата на рецепти от тесто, кашкавалената моцарела може да се използва за приготвяне на ястия от месо и кайма.
Моцарелата дава страхотни резултати под формата на кюфтета от кашкавалена моцарела....
06 Ноем.
Кифли с мармалад или шоколадВсяко парче се маже с мармалад или шоколад и се увиват на кифлички.
Нареждат се в намазнена тава и се мажат с разбит жълтък отгоре....
20 Февр.
2
Телешки ядки или касапска тортаИ той ми рече: Питай ги имат ли телешки ядки, да видиш какво ще ти сготвя. Когато обаче попитах в магазина за това нещо, те само дето не ми се изсмяха....
28 Януари
Пай с лимец или ечемикЛимецът (житото или ечемикът) се вари в прясното мляко около 40 мин.
Изцежда се, но се запазва млякото, където е вряло. Маслото се разбърква със сиренето, яйцата, млякото, останало от лимеца. Добавя се лимецът....
29 Юни
Мариновани люти чушки (или капия)Правим марината от оцета, захарта, солта, натриевия бензоат, черния пипер, дафиновия лист и целината.
Чушките се пукат и веднага се слагат във вече готовата марината, захлупвам ги.
След това нареждаме чушките в буркани...
31 Юли
Мезе за бира или виноОставете в хладилника за няколко часа и сервирайте мезето за бира или вино след това....
28 Август
Гевречета със сусам или макПоръсват се със сусам или мак.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.
Гевречетата със сусам или мак са много вкусни....
15 Дек.
Кифлички с шоколад или мармаладНе се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал.
Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....
17 Дек.
Саламура от риба или месоМоже да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
06 Дек.
Щирник или габровската зелена баницаДа поясня, че щирът расте като плевел по поляните, но е много полезен, а баницата с него става изключително вкусна. Казва се още амарант. Рецептата с щир е от моя габровски край.
В случая съм я направила със спанак. Нарежете...
19 Окт.
Сироп от дренки или шипкиИзмитите плодове се заливат с водата и се оставят няколко часа да поомекнат, след което се варят 20-30 минути.
Сокът се прецежда, прибавят се захарта и лимонената киселина.
Отново се сварява, след което се прецежда...
06 Окт.