Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Масловки с мащеркаМасловки с мащерка
21 Окт.
Гъбите се измиват и се почистват от кожичката. Ако са едри, се нарязват на парчета. Ако са дребнички, се оставят цели. В тиган се загрява маслото и след това в него се задушават гъбите. Поръсват се с мащерката...
Задушени масловки в масло и копърЗадушени масловки в масло и копър
21 Ноем.
1
Гъбите и лукът се почистват и измиват. Нарязват се на едро. На слаб огън се загрява маслото и в него се задушава лукът. Когато поомекне, се добавят и гъбите. Разбърква се и се оставя под похлупак 2-3 минути. След това...
Задушени масловки и пачи крак в маслоЗадушени масловки и пачи крак в масло
20 Юли
Задушени масловки и пачи крак в масло може да сервираме с охладено бяло вино....
Кулинарна употреба на гъба масловкаКулинарна употреба на гъба масловка
13 Април
В случай че сте вегетарианци, можете да приготвите картофи с масловки на фурна, защо не един апетитен ориз с масловки....
Пържени масловкиПържени масловки
14 Окт.
Масловките се почистват от кожицата и се измиват. Изстискват се лекичко от водата с ръка и се нарязват. В малко мазнина се запържва лукът, а след това и гъбите. Разбъркват се и се овкусяват с подправките. Щом станат...
Как да изсушим масловки?Как да изсушим масловки?
09 Дек.
Надяваме се, че статията ни ви е била полезна и ще можете сами да си изсушите масловки в домашни условия....
Супа от масловкиСупа от масловки
14 Окт.
Гъбите, лукът и спанакът се измиват и почистват. Нарязват се на дребно. В тенджера се слага масло. В него се задушава лукът, а след това и спанакът. Накрая се влагат и гъбите. Долива се 4 ч.ч. вода и яденето се оставя...
Как да съхраните гъби Масловка за дългоКак да съхраните гъби Масловка за дълго
05 Април
Полуготови замразени масловки За този метод за съхранение трябва добре да измиете гъбите със студена вода. Обелете кожицата им и ги нарежете на четвъртинки....
Гъбена супа с масловкиГъбена супа с масловки
22 Ноем.
В тенджера се загрява масло и в него се задушават нарязаните на дребно лук и гъби. Щом те омекнат, се добавят морковите и чушката. Налива се вода, която поне трябва да покрива продуктите. Ако предпочитате супата да е...
Охлювчета с маслинкаОхлювчета с маслинка
08 Май
8
Във всяка лента слагаме обезкостена маслинка и навиваме като охлюв. Маслините могат да са зелени, черни, или такива с чушка. Редим ги в тава, застлана с хартия за печене....
Пълнени домати МаслинкаПълнени домати Маслинка
05 Юли
Пълнените домати Маслинка са готови....
Kюфетата с маслинкаKюфетата с маслинка
20 Май
От подготвената кайма оформете кюфтета, поставете по една зелена маслинка във всяко. Наредете ги в тава, сложете ги да се пекат в умерена фурна....
Как се съхраняват масловки?Как се съхраняват масловки?
16 Окт.
Времето за съхранение на масловки на пара е около 9 месеца, докато на пържените масловки е само 3 месеца....
Как да изсушим масловки?Как да изсушим масловки?
15 Окт.
Така дори и в средата на зимата ще може да приготвите за семейството си гъбена каша или задушени масловки в масло и копър....
Телешки кюфтенца върху канапе от масловкиТелешки кюфтенца върху канапе от масловки
17 Май
Телешките кюфтенца върху канапе от масловки са готови....
Чесново масло за пърленкиЧесново масло за пърленки
26 Май
Разтопяваме маслото на водна баня, за да не се пресече. Добавя се бульонът, който стриваме, и чесъна на прах. Овкусяваме със сол и черен пипер. Накрая, който желае може да добави копър на ситно. Перфектният маслен...
Лимоново масло за сладкишиЛимоново масло за сладкиши
21 Април
Лимоновата кора се настъргва на ситно, като се внимава да не се засяга бялата част. Изстисква се сокът на лимоните. В тиган се смесват настърганата кора, сока, маслото, захарта и яйцата и се загряват при непрекъснато...
Веган масло за постещитеВеган масло за постещите
14 Май
Използвайте студено пресовано кокосово масло, което няма мирис. Зехтинът също трябва да е качествен и студено пресован. Ако нямате под ръка масло от авокадо, увеличете количеството на зехтина от 1 на 2 лъжици. Започнете...
Херингово масло за сандвичиХерингово масло за сандвичи
06 Март
Рибата се почиства от кожата и костите, смила се и се пасира. Смесва се с омекналото краве масло, нарязания на много ситно зелен лук и горчицата. Разбива се много добре. Шприцова се на розички и се поднася в порцеланова...
Пшенично-ръжени топчета с маслинкаПшенично-ръжени топчета с маслинка
09 Март
В купа разбиваме яйцата. Добавяме киселото мляко, разбито със содата. Добавяме олиото и солта. Добавяме бялото брашно и след това пшенично-ръженото, докато стане меко тесто. Разделяме тестото на малки топчета с големина...
Соленки със спанак и маслинкаСоленки със спанак и маслинка
10 Май
1
Върху всяко квадратче се поставя по половинка маслинка, след което се прегъват на триъгълник. Ръбчетата се притискат леко да слепнат. Соленките се подреждат в тава върху готварска хартия....
Масловката има ли двойник?Масловката има ли двойник?
01 Окт.
Младите масловки имат бяло месо, което става по-жилаво с възрастта. Гуглата е покрита с доста жилава кожица, която при влажно време е покрита със слуз....
Питка с масло за прощъпулникПитка с масло за прощъпулник
31 Окт.
За тази погача за бебе прясното мляко се затопля. В купа се сипва половината от млякото. Към него се добавят маята, захарта и 2 с.л. брашно. Разбива се и се оставя за 10-15 минути, за да се активира маята. В тава се пресява...
Език с масло на фурнаЕзик с масло на фурна
11 Дек.
2
Телешкият език се почиства и се слага да се свари с черен пипер на зърна, дафинов лист и лъжица оцет. Свареният език се обелва и нарязва на филии. Подреждат се в подмазнена тава и се овкусява с подправки. Маслото и...
Шкембе с масло на фурнаШкембе с масло на фурна
21 Ноем.
3
Предварително добре свареното шкембе нарежете на тънки ленти. Загрейте половината масло в тиган, запържете накълцания чесън за 20 секунди и сложете шкембето да се запържи за 1 минута. След това го прехвърлете в тавичка...