Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Медът гони махмурлукаМедът гони махмурлука
12 Февр.
Медът се употребява за храна от векове и се използва в различни храни и напитки като подсладител или ароматизатор....
Медът премахва целулитаМедът премахва целулита
04 Март
9
След като медът изцяло се пренесе върху тялото, дланите плътно се допират до тялото и след това рязко се откъсват от него....
Ванилията в кулинариятаВанилията в кулинарията
26 Дек.
Ванилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар. С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Как се прави медътКак се прави медът
30 Септ.
Как се прави медът? Отначало медът е под формата на нектар в цветята, който се прибира от пчелите и след това се превръща в мед....
Непознатата филипендула в кулинариятаНепознатата филипендула в кулинарията
13 Март
Филипендулата е растение с богата история и множество приложения в кулинарията. Нейните ароматни цветове и лечебни свойства я правят ценен акцент във всяка кухня....
Основни есенции в кулинариятаОсновни есенции в кулинарията
25 Юли
1
В многото стилове на готвене, които съществуват по света, почти няма такива, които да не зависят от различните видове растителни мазнини и оцет, ароматизирани с местни подправки. Основни познания кои аромати с какви видове...
Медът връща лятото, бори целулитаМедът връща лятото, бори целулита
26 Март
Медът се нанася на дланите, които започват да пляскат по проблемните зони. След като дланите залепват за кожата, плясканията трябва да станат по-енергични....
Медът е елексир за... салататаМедът е елексир за... салатата
26 Август
Американски диетолози и лекари твърдят, че най-добрият дресинг за салата е този, в чиито съставки фигурира мед. Майтап няма! До тези заключения те стигнали след 9-месечно проучване. "Установихме, че ако в сосовете...
Вреди ли медът на диабетаВреди ли медът на диабета
02 Март
2
Медът може да бъде определен като най-добрата захар за диабета....
Медът е превенция срещу целулитаМедът е превенция срещу целулита
02 Ноем.
1
По време на масажа медът може да потъмнее или да придобие сив оттенък. Смята се, че оцветяването се дължи на очистването от шлаките през порите на кожата....
Медът като средство за разкрасяванеМедът като средство за разкрасяване
15 Август
Медът може да бъде и много добро средство за разкрасяване....
Медът - природен балсам за лицетоМедът - природен балсам за лицето
02 Април
Богат на витамини, минерали и аминокиселини, медът тонизира и подхранва, прониквайки в клетката. Насладете се на чудотворното му влияние, като си правите една седмица маска с мед, съобразена с вида на кожата ви....
Медът в кухнята - мерни единициМедът в кухнята - мерни единици
07 Май
Пчелният мед е много полезен и широко използван продукт както в кулинарията, така и в народната медицина....
Приложението на каперси в кулинариятаПриложението на каперси в кулинарията
15 Юни
В кулинарията като подправка каперсите се добавят в супи, рибни салати и месни ястия, сосове за паста, салата Цезар, патладжани на скара, ястия със сьомга, капоната и много други приложения....
Какво са спредовете в кулинариятаКакво са спредовете в кулинарията
05 Септ.
Спред е сравнително ново понятие в кулинарията. Идва от английски, където spread означава намазана паста. Това дава доста добра представа за същността на продукта....
Често използвани термини в кулинариятаЧесто използвани термини в кулинарията
26 Септ.
4
Знам, че повечето от нас знаем какво означават всички термини, които ще поясня тук, но има и други, които не разбират някои термини, написани в нашите рецепти. Тази статия е адресирана именно към начинаещите готвачи....
Митове в кулинарията, които рухнаха!Митове в кулинарията, които рухнаха!
12 Септ.
Когато готвим, всички ние често използваме кулинарни съвети и умения, предадени ни от нашите баби и майки, както и приемаме за закон това, което чуваме или виждаме в кулинарни предавания. Да, много от нещата, научени...
Защо се захаросва медът?Защо се захаросва медът?
15 Януари
Много хора се чудят защо медът кристализира или се случва така нареченото захаросване на меда. Това се дължи, на първо място, на неговият състав - 70% въглехидрати и 20% вода....
Медът - най-доброто средство срещу махмурлукМедът - най-доброто средство срещу махмурлук
25 Юни
Малко познат обаче е факта, че медът помага и при главоболие и махмурлук, а по време на празнични дни, отпуска и почивка на много хора се случва да прекалят с алкохола....
Медът и орехите действат като антидепресантиМедът и орехите действат като антидепресанти
09 Ноем.
1
Куреннов смята, че медът и ореховото брашно могат да овладяват болести на черния дроб и бъбреците....
Медът в Европа масово е фалшифициранМедът в Европа масово е фалшифициран
21 Април
Mедът е третият най-фалшифициран продукт в Европа. Основната причина е, че има проблем с критериите за това какъв трябва да е съставът му. От асоциацията Обединени пчелари, както и в целия Европейски съюз, са категорични...
Медът е незаменим помощник при запекМедът е незаменим помощник при запек
29 Окт.
Медът е определян и дори като незаменим инструмент в случай на запек....
Употреба на кокосово мляко в кулинариятаУпотреба на кокосово мляко в кулинарията
23 Ноем.
2
Тази тропическа течност е изпълнена с множество полезни свойства. Само в ½ литър се съдържат 58 милиграма калций, 48 милиграма фософор, 60 милиграма магнезий и 600 калий. Целият този здравословен микс само с 48...
Как да вложим индрише в кулинариятаКак да вложим индрише в кулинарията
05 Окт.
В кулинарията от индрише се използват листата от растението. Силният им аромат им позволява се използват като заместител на ванилията....
Шафранът - злато за кулинарията и медицинатаШафранът - злато за кулинарията и медицината
02 Дек.
Шафранът представлява цветовете на лилавия минзухар. Те цъфтят веднъж годишно, при това само за няколко дни. Освен по това, шафрановите минзухари се различават от познатия ни минзухар и по скритите три близалца, които се...