Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Медът гони махмурлукаМедът се употребява за храна от векове и се използва в различни храни и напитки като подсладител или ароматизатор....
12 Февр.
Медът премахва целулитаСлед като медът изцяло се пренесе върху тялото, дланите плътно се допират до тялото и след това рязко се откъсват от него....
04 Март
9
Ванилията в кулинариятаВанилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар.
С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
26 Дек.
Как се прави медътКак се прави медът?
Отначало медът е под формата на нектар в цветята, който се прибира от пчелите и след това се превръща в мед....
30 Септ.
Непознатата филипендула в кулинариятаФилипендулата е растение с богата история и множество приложения в кулинарията. Нейните ароматни цветове и лечебни свойства я правят ценен акцент във всяка кухня....
13 Март
Основни есенции в кулинариятаВ многото стилове на готвене, които съществуват по света, почти няма такива, които да не зависят от различните видове растителни мазнини и оцет, ароматизирани с местни подправки. Основни познания кои аромати с какви видове...
25 Юли
1
Медът връща лятото, бори целулитаМедът се нанася на дланите, които започват да пляскат по проблемните зони.
След като дланите залепват за кожата, плясканията трябва да станат по-енергични....
26 Март
Медът е елексир за... салататаАмерикански диетолози и лекари твърдят, че най-добрият дресинг за салата е този, в чиито съставки фигурира мед. Майтап няма!
До тези заключения те стигнали след 9-месечно проучване.
"Установихме, че ако в сосовете...
26 Август
Медът е превенция срещу целулитаПо време на масажа медът може да потъмнее или да придобие сив оттенък. Смята се, че оцветяването се дължи на очистването от шлаките през порите на кожата....
02 Ноем.
1
Медът като средство за разкрасяванеМедът може да бъде и много добро средство за разкрасяване....
15 Август
Медът - природен балсам за лицетоБогат на витамини, минерали и аминокиселини, медът тонизира и подхранва, прониквайки в клетката.
Насладете се на чудотворното му влияние, като си правите една седмица маска с мед, съобразена с вида на кожата ви....
02 Април
Медът в кухнята - мерни единициПчелният мед е много полезен и широко използван продукт както в кулинарията, така и в народната медицина....
07 Май
Приложението на каперси в кулинариятаВ кулинарията като подправка каперсите се добавят в супи, рибни салати и месни ястия, сосове за паста, салата Цезар, патладжани на скара, ястия със сьомга, капоната и много други приложения....
15 Юни
Какво са спредовете в кулинариятаСпред е сравнително ново понятие в кулинарията. Идва от английски, където spread означава намазана паста. Това дава доста добра представа за същността на продукта....
05 Септ.
Често използвани термини в кулинариятаЗнам, че повечето от нас знаем какво означават всички термини, които ще поясня тук, но има и други, които не разбират някои термини, написани в нашите рецепти. Тази статия е адресирана именно към начинаещите готвачи....
26 Септ.
4
Митове в кулинарията, които рухнаха!Когато готвим, всички ние често използваме кулинарни съвети и умения, предадени ни от нашите баби и майки, както и приемаме за закон това, което чуваме или виждаме в кулинарни предавания.
Да, много от нещата, научени...
12 Септ.
Защо се захаросва медът?Много хора се чудят защо медът кристализира или се случва така нареченото захаросване на меда. Това се дължи, на първо място, на неговият състав - 70% въглехидрати и 20% вода....
15 Януари
Медът - най-доброто средство срещу махмурлукМалко познат обаче е факта, че медът помага и при главоболие и махмурлук, а по време на празнични дни, отпуска и почивка на много хора се случва да прекалят с алкохола....
25 Юни
Медът и орехите действат като антидепресантиКуреннов смята, че медът и ореховото брашно могат да овладяват болести на черния дроб и бъбреците....
09 Ноем.
1
Медът в Европа масово е фалшифициранMедът е третият най-фалшифициран продукт в Европа. Основната причина е, че има проблем с критериите за това какъв трябва да е съставът му.
От асоциацията Обединени пчелари, както и в целия Европейски съюз, са категорични...
21 Април
Медът е незаменим помощник при запекМедът е определян и дори като незаменим инструмент в случай на запек....
29 Окт.
Употреба на кокосово мляко в кулинариятаТази тропическа течност е изпълнена с множество полезни свойства. Само в ½ литър се съдържат 58 милиграма калций, 48 милиграма фософор, 60 милиграма магнезий и 600 калий. Целият този здравословен микс само с 48...
23 Ноем.
2
Как да вложим индрише в кулинариятаВ кулинарията от индрише се използват листата от растението. Силният им аромат им позволява се използват като заместител на ванилията....
05 Окт.
Шафранът - злато за кулинарията и медицинатаШафранът представлява цветовете на лилавия минзухар. Те цъфтят веднъж годишно, при това само за няколко дни. Освен по това, шафрановите минзухари се различават от познатия ни минзухар и по скритите три близалца, които се...
02 Дек.