Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бадемово брашно – ползи и употребаБлагодарение на леко сладкия си вкус и копринена текстура, бадемовото брашно се ползва за приготвяне на лакомства като кексчета, малки кокоски, любими меденки и красиви френски макарони....
03 Февр.
Брашно от рожков - ползи и употребаОсобености и предимства на брашното от рожков
Здравословните ползи от рожков са доказани. Включването му в дневното ви меню може да донесе само ползи за здравето ви....
10 Февр.
Брашно от елда - ползи и употребаЗа най-добри резултати брашното от елда трябва да се използва в комбинация с други пълнозърнести брашна, съставляващи 25–50% от общото брашно в рецептата.
1/2 чаша (60 грама) брашно от елда предлага:
Калории: 200;...
04 Февр.
Брашно от киноа – ползи и употребаОсвен това киноата може да се похвали с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да са от полза за здравето на храносмилателния тракт....
26 Януари
Брашно от амарант - кулинарна употреба и ползиПолзи от брашното от амарант
Това брашно има високи антиоксидантни свойства заради витамините от група В....
04 Юни
В какви рецепти да вложим мескитово брашноВ галерията горе сме избрали 2 вкусни идеи, в които може да използвате мескитово брашно....
10 Дек.
Брашно от грах - кулинарна употребаКулинарна употреба на брашно от грах
Брашното от грах се използва се в различни ястия - за по-добро усвояване. Не абсорбира мазнини при пържене....
30 Януари
Брашно от бакла - кулинарна употребаНяма много рецепти с бакла, в които да се ползва брашното от бакла самостоятелно, но 1/4 ч.ч. може да се добави вместо бяло брашно в почти всички рецепти за печива.
Препоръчват се солени рецепти с това брашно....
10 Ноем.
Кулинарна употреба на малцово брашноВажен момент е то да се ползва умерено, тъй като прекалено многото количество малцово брашно може да доведе до превтасване на тестото и кисел вкус....
03 Ноем.
Замразен нахут за директна употребаНаправо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
28 Януари
Употреба и приложения на ябълковото брашноОсвен горепосочените начини за употреба ябълковото брашно може да се използва и като добавка в различни шейкове, смутита, чайове и други здравословни напитки....
08 Юни
Жасмин - употреба и ползиМедицински употреби на жасмин
Маслото от жасмин често се ползва като естествено лекарство при състояния на стрес, безпокойство, депресия, умора и др. Твърди се, че маслото от жасмин действа и като мощен афродизиак....
31 Дек.
Шипково брашно - ползи и приложениеПолзи на шипковото брашно
- антибактериално действие;
- противовъзпалително действие;
- подобрява работата на черния дроб и бъбреците;
- има силно диуретично действие;
- повишава имунитета;
- богат източник на много...
06 Август
Фаро - кулинарна употреба и ползиПо какъвто и начин да изберете да приготвите фаро, ползите му за човешкото здраве са доказани от векове, което обяснява популярността му и днес....
03 Януари
Тученица - ползи и кулинарна употребаС какво това растение е толкова известно, че названието му да влезе и в други области на живота и да се ползва за нещо като емблема?...
17 Окт.
Койева киселина: ползи и употребаИзползването на съставката в малки дози помага за това при продължителна употреба....
02 Февр.
Фосфорни торове - ползи и употребаВ биологичното земеделие фосфорът се попълва с костно брашно или рибно брашно....
23 Юни
Слънчогледово брашно - кулинарни приложения и ползиЕто някои кулинарни приложения и ползи на слънчогледовото брашно:
Ползи на слънчогледовото брашно
Без глутен в състава
Слънчогледовото брашно е безглутенов продукт, който е подходящ за хора с глутенова непоносимост...
10 Окт.
Брашно от мента - ползи и приложениеНека разгледаме ползите и кулинарните приложения на брашното от мента!...
13 Май
Брашно от лимец - същност, ползи, приложениеПолзи от лимец
Консумацията на лимец има и още ползи, които играят немалка роля в ежедневния ни живот....
14 Април
Самбал - здравословни ползи и кулинарна употребаОсновната полза от консумацията на подобен сос се състои в ползата от капсаицина, който се намира в лютите чушки....
27 Август
Морски копър - ползи и кулинарна употребаМорският копър е вид солена, блатна трева. В продължение на векове, сочните му стъбла са били търсени заради техните успокояващи храносмилането свойства и висока хранителна стойност.
Най-добър за готвене морският копър...
25 Февр.
Здравословни ползи и употреба на рожковВсички видове брашно от рожков са подходящи за употреба в напитки и здравословни десерти, а изборът зависи от индивидуалните ви предпочитания. Опитайте всеки един, за да определите кой ви харесва най-много!...
14 Ноем.
Кафява захар Мусковадо - ползи и употребаПо-ценни обаче са здравословните ползи от захар Мусковадо. Какви са те?...
30 Август
Ползи и употреба на цейлонска канелаЦейлонската канела е ценна подправка, която има си струва парите - неповторимият и аромат и полезни свойства при правилна дозировка носят само ползи на тялото ни....
03 Февр.