Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бадемово брашно – ползи и употребаБадемово брашно – ползи и употреба
03 Февр.
Благодарение на леко сладкия си вкус и копринена текстура, бадемовото брашно се ползва за приготвяне на лакомства като кексчета, малки кокоски, любими меденки и красиви френски макарони....
Брашно от рожков - ползи и употребаБрашно от рожков - ползи и употреба
10 Февр.
Особености и предимства на брашното от рожков Здравословните ползи от рожков са доказани. Включването му в дневното ви меню може да донесе само ползи за здравето ви....
Брашно от елда - ползи и употребаБрашно от елда - ползи и употреба
04 Февр.
За най-добри резултати брашното от елда трябва да се използва в комбинация с други пълнозърнести брашна, съставляващи 25–50% от общото брашно в рецептата. 1/2 чаша (60 грама) брашно от елда предлага: Калории: 200;...
Брашно от киноа – ползи и употребаБрашно от киноа – ползи и употреба
26 Януари
Освен това киноата може да се похвали с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да са от полза за здравето на храносмилателния тракт....
Брашно от амарант - кулинарна употреба и ползиБрашно от амарант - кулинарна употреба и ползи
04 Юни
Ползи от брашното от амарант Това брашно има високи антиоксидантни свойства заради витамините от група В....
В какви рецепти да вложим мескитово брашноВ какви рецепти да вложим мескитово брашно
10 Дек.
В галерията горе сме избрали 2 вкусни идеи, в които може да използвате мескитово брашно....
Брашно от грах - кулинарна употребаБрашно от грах - кулинарна употреба
30 Януари
Кулинарна употреба на брашно от грах Брашното от грах се използва се в различни ястия - за по-добро усвояване. Не абсорбира мазнини при пържене....
Брашно от бакла - кулинарна употребаБрашно от бакла - кулинарна употреба
10 Ноем.
Няма много рецепти с бакла, в които да се ползва брашното от бакла самостоятелно, но 1/4 ч.ч. може да се добави вместо бяло брашно в почти всички рецепти за печива. Препоръчват се солени рецепти с това брашно....
Кулинарна употреба на малцово брашноКулинарна употреба на малцово брашно
03 Ноем.
Важен момент е то да се ползва умерено, тъй като прекалено многото количество малцово брашно може да доведе до превтасване на тестото и кисел вкус....
Замразен нахут за директна употребаЗамразен нахут за директна употреба
28 Януари
Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
Употреба и приложения на ябълковото брашноУпотреба и приложения на ябълковото брашно
08 Юни
Освен горепосочените начини за употреба ябълковото брашно може да се използва и като добавка в различни шейкове, смутита, чайове и други здравословни напитки....
Жасмин - употреба и ползиЖасмин - употреба и ползи
31 Дек.
Медицински употреби на жасмин Маслото от жасмин често се ползва като естествено лекарство при състояния на стрес, безпокойство, депресия, умора и др. Твърди се, че маслото от жасмин действа и като мощен афродизиак....
Шипково брашно - ползи и приложениеШипково брашно - ползи и приложение
06 Август
Ползи на шипковото брашно - антибактериално действие; - противовъзпалително действие; - подобрява работата на черния дроб и бъбреците; - има силно диуретично действие; - повишава имунитета; - богат източник на много...
Фаро - кулинарна употреба и ползиФаро - кулинарна употреба и ползи
03 Януари
По какъвто и начин да изберете да приготвите фаро, ползите му за човешкото здраве са доказани от векове, което обяснява популярността му и днес....
Тученица - ползи и кулинарна употребаТученица - ползи и кулинарна употреба
17 Окт.
С какво това растение е толкова известно, че названието му да влезе и в други области на живота и да се ползва за нещо като емблема?...
Койева киселина: ползи и употребаКойева киселина: ползи и употреба
02 Февр.
Използването на съставката в малки дози помага за това при продължителна употреба....
Фосфорни торове - ползи и употребаФосфорни торове - ползи и употреба
23 Юни
В биологичното земеделие фосфорът се попълва с костно брашно или рибно брашно....
Слънчогледово брашно - кулинарни приложения и ползиСлънчогледово брашно - кулинарни приложения и ползи
10 Окт.
Ето някои кулинарни приложения и ползи на слънчогледовото брашно: Ползи на слънчогледовото брашно Без глутен в състава Слънчогледовото брашно е безглутенов продукт, който е подходящ за хора с глутенова непоносимост...
Брашно от мента - ползи и приложениеБрашно от мента - ползи и приложение
13 Май
Нека разгледаме ползите и кулинарните приложения на брашното от мента!...
Брашно от лимец - същност, ползи, приложениеБрашно от лимец - същност, ползи, приложение
14 Април
Ползи от лимец Консумацията на лимец има и още ползи, които играят немалка роля в ежедневния ни живот....
Самбал - здравословни ползи и кулинарна употребаСамбал - здравословни ползи и кулинарна употреба
27 Август
Основната полза от консумацията на подобен сос се състои в ползата от капсаицина, който се намира в лютите чушки....
Морски копър - ползи и кулинарна употребаМорски копър - ползи и кулинарна употреба
25 Февр.
Морският копър е вид солена, блатна трева. В продължение на векове, сочните му стъбла са били търсени заради техните успокояващи храносмилането свойства и висока хранителна стойност. Най-добър за готвене морският копър...
Здравословни ползи и употреба на рожковЗдравословни ползи и употреба на рожков
14 Ноем.
Всички видове брашно от рожков са подходящи за употреба в напитки и здравословни десерти, а изборът зависи от индивидуалните ви предпочитания. Опитайте всеки един, за да определите кой ви харесва най-много!...
Кафява захар Мусковадо - ползи и употребаКафява захар Мусковадо - ползи и употреба
30 Август
По-ценни обаче са здравословните ползи от захар Мусковадо. Какви са те?...
Ползи и употреба на цейлонска канелаПолзи и употреба на цейлонска канела
03 Февр.
Цейлонската канела е ценна подправка, която има си струва парите - неповторимият и аромат и полезни свойства при правилна дозировка носят само ползи на тялото ни....