Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мислите си, че знаете всичко за холестерола? Помислете пак!Той им е необходим за правилното развитие на плода и за самото раждане.
Двойките, при които един от партньорите има висок холестерол, имат проблем със зачеването....
11 Юли
Мислите, че знаете каква е формата на очите ви? Помислете пакКогато се гримираме, е много важно да знаем точната форма на очите си, за да ги направим още по-привлекателни. Отговорете на въпросите и разберете в каква форма са вашите очи.
1. Имате ли гънка на клепача? Това е ясно...
02 Май
Мислите, че миете ръцете си правилно? Проверете дали е такаВ световния ден на чистите ръце, който се отбелязва на 15 октомври, нека проверим дали разбирате правилно какво значи да имаш чисти ръце....
07 Март
Знаете всичко за плодовете? Помислете пак!Правилно сте прочели - доматът всъщност не е зеленчук.
8. При недостиг на калций в тялото ви не е задължително да се обръщате веднага към млякото и млечните продукти....
30 Май
Ако мислиш, че тези храни са веган, помисли пакВегетарианци и вегани - тези понятия са широко известни, но доста хора не са наясно в какво се състои разликата между тях.
Вегетарианството е режим на хранене, който изключва месото. Той има и етична страна. Привържениците...
10 Ноем.
Как правилно да готвите паста?За да не се отразява на формата ви, е важно правилното съчетание на пастата с другите продукти, а как да стане това ще ви посъветват средиземноморските диети.
Не, сега не е време за диети, а за пастата....
10 Април
Как да избегнете атака, ако си мислите, че ви следятДействайте
Помислете дали не е дошъл моментът да спрете на едно място, да вдигнете ръцете си във въздуха и да започнете да крещите силно. Не изпускайте никакви лични вещи - това ще ви направи уязвими....
08 Юни
5
Гответе правилно и се хранете правилно с тези съвети!Какво да разбираме под правилно хранене?...
06 Август
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Как правилно да готвим пастаНо наистина ли е толкова лесно да сготвиш правилно паста?
Първо се кипва водата, след това се слага малко сол за повече аромат, слага се пастата и се разбърква от време на време, като се проверява за готовност....
02 Юли
Как да готвим правилно боб?Готви се по около 50 начина и е целогодишна храна. У нас традиционно се отглежда и използва боб....
26 Юли
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
26 Септ.
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
18 Април
8
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
11 Юни
1
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
08 Февр.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Правилно овкусяване и готвене на птициПодходящи са и за най-претенциозния вкус, като разбира се трябва правилно да са овкусени и сготвени.
Всички видове птици могат да се приготвят на фурна с добър успех....
09 Март
Как се готви минокоп правилноМесото на рибата е много вкусно и тук ще споделим как по-лесно и правилно да си го приготвите. Минокопът е също и вид хищник....
08 Ноем.
Мислите, че имате магия? Разберете лесно у домаМагиите са нещо, което не само съществува, но и пряко се меси в живота ни. Ако се съмнявате, че ви е направена магия, е добре бързо да разберете дали е така, за да може час по-скоро да се отървете от нея.
За да разберете...
26 Окт.
Пълнена патица по моя си рецептаИзмиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
01 Април