Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мислите си, че знаете всичко за холестерола? Помислете пак!Мислите си, че знаете всичко за холестерола? Помислете пак!
11 Юли
Той им е необходим за правилното развитие на плода и за самото раждане. Двойките, при които един от партньорите има висок холестерол, имат проблем със зачеването....
Мислите, че знаете каква е формата на очите ви? Помислете пакМислите, че знаете каква е формата на очите ви? Помислете пак
02 Май
Когато се гримираме, е много важно да знаем точната форма на очите си, за да ги направим още по-привлекателни. Отговорете на въпросите и разберете в каква форма са вашите очи. 1. Имате ли гънка на клепача? Това е ясно...
Купувате полезни храни? Помислете пак!Купувате полезни храни? Помислете пак!
07 Юли
Помислете добре, преди отново да тръгнете на пазар!...
Мислите, че миете ръцете си правилно? Проверете дали е такаМислите, че миете ръцете си правилно? Проверете дали е така
07 Март
В световния ден на чистите ръце, който се отбелязва на 15 октомври, нека проверим дали разбирате правилно какво значи да имаш чисти ръце....
Знаете всичко за плодовете? Помислете пак!Знаете всичко за плодовете? Помислете пак!
30 Май
Правилно сте прочели - доматът всъщност не е зеленчук. 8. При недостиг на калций в тялото ви не е задължително да се обръщате веднага към млякото и млечните продукти....
Ако мислиш, че тези храни са веган, помисли пакАко мислиш, че тези храни са веган, помисли пак
10 Ноем.
Вегетарианци и вегани - тези понятия са широко известни, но доста хора не са наясно в какво се състои разликата между тях. Вегетарианството е режим на хранене, който изключва месото. Той има и етична страна. Привържениците...
Как правилно да готвите паста?Как правилно да готвите паста?
10 Април
За да не се отразява на формата ви, е важно правилното съчетание на пастата с другите продукти, а как да стане това ще ви посъветват средиземноморските диети. Не, сега не е време за диети, а за пастата....
Как да избегнете атака, ако си мислите, че ви следятКак да избегнете атака, ако си мислите, че ви следят
08 Юни
5
Действайте Помислете дали не е дошъл моментът да спрете на едно място, да вдигнете ръцете си във въздуха и да започнете да крещите силно. Не изпускайте никакви лични вещи - това ще ви направи уязвими....
Гответе правилно и се хранете правилно с тези съвети!Гответе правилно и се хранете правилно с тези съвети!
06 Август
Какво да разбираме под правилно хранене?...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Как правилно да готвим пастаКак правилно да готвим паста
02 Юли
Но наистина ли е толкова лесно да сготвиш правилно паста? Първо се кипва водата, след това се слага малко сол за повече аромат, слага се пастата и се разбърква от време на време, като се проверява за готовност....
Как да готвим правилно боб?Как да готвим правилно боб?
26 Юли
Готви се по около 50 начина и е целогодишна храна. У нас традиционно се отглежда и използва боб....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Правилно овкусяване и готвене на птициПравилно овкусяване и готвене на птици
09 Март
Подходящи са и за най-претенциозния вкус, като разбира се трябва правилно да са овкусени и сготвени. Всички видове птици могат да се приготвят на фурна с добър успех....
Как се готви минокоп правилноКак се готви минокоп правилно
08 Ноем.
Месото на рибата е много вкусно и тук ще споделим как по-лесно и правилно да си го приготвите. Минокопът е също и вид хищник....
Мислите, че имате магия? Разберете лесно у домаМислите, че имате магия? Разберете лесно у дома
26 Окт.
Магиите са нещо, което не само съществува, но и пряко се меси в живота ни. Ако се съмнявате, че ви е направена магия, е добре бързо да разберете дали е така, за да може час по-скоро да се отървете от нея. За да разберете...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
01 Април
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...