Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шампанско от немско гроздеШампанското се прецежда, разпределя се в бутилки и се оставя в хладилника за 1 месец....
06 Септ.
Безалкохолно шампанско от диняДобавя се газирана вода и се получава розово динено шампанско, което се разпределя веднага в чаши и се сервира....
14 Юли
Шампанско с къпиниВ охладени чаши за шампанско, чийто ръб е топнат във вода и после в захар, се налива ликьорът.
Добавя се шампанското.
Украсява се с къпина, която се слага на ръба на чашата....
30 Дек.
Пъдпъдъци с шампанско по френскиДобавя се шампанското и сместа къкри на среден огън, докато се изпари почти наполовина.
Добавя се сметаната и индийското орехче и в сместа се връщат гърдите и бутчетата. Задушават се на бавен огън 10 минути....
06 Септ.
Десерт Шампанско и малиниСипете шампанското в касерола и добавете захарта. Оставете да заври. В купа разбийте жълтъците, пудинга и добавете сметаната. Хубаво разбъркайте и към сместа налейте врящото шампанско....
16 Дек.
Митове и истини за стомахаИстина е и че бисквитите с масло спомагат за контролиране на апетита, за разлика от бисквитите без масло....
24 Май
6
Митове и истини за сушиИма много митове за сушито и един от тях е, че това всъщност е просто сурова риба. Това обаче изобщо не е задължително. В Япония суши по оригинална рецепта се прави със сурова риба....
29 Април
Митове и истини за калориитеНо много хора стават жертва на митовете за калориите и това може само да им попречи в борбата с излишните килограми.
Най-големият мит е че съществуват продукти с отрицателна калоричност....
03 Дек.
2
Митове и истини за сладкишитеЗа сладкишите има много митове, като се започне от влиянието им върху активността и се стигне до способностите им като афродизиак. Кое е истина и кое просто мит?...
08 Ноем.
Митове и истини за хайвераЕдин от най-разпространените митове за хайвера е, че черният е по-полезен от червения.
Независимо от цвета си хайверът съдържа едни и същи вещества....
08 Септ.
1
Митове и истини за ботоксаРазбира се, през годините ботоксът е обграден с много митове, които сега ще се опитаме да разсеем....
08 Май
Истини и митове за водатаИма обаче няколко заблуди, които са придобили широка популярност и с които не се изчерпва цялата истина за водата и нейния прием....
22 Март
Пастьоризирано мляко - митове и истиниПътят от здравословното прясно мляко до млечните продукти, източник на алергени и канцерогени, започва с модерното хранене на кравите за целите на масовото производство.
Полученото от тях мляко се подлага на пастьоризация...
29 Април
Митове и истини за животнитеСлонът не забравя. Съществува мит, че слоновете имат перфектна памет, който е основан върху големината на мозъка им. Има основания за този мит, защото слоновете са в състояние през целия си живот да помнят подробности от...
11 Август
2
Истини и митове за вампиритеЗа вампирите са установени толкова много митове, но все пак не всички приказки, пренесени от нашите баби, са истина. Кое е истина и кое не?
Вампирите са живи мъртъвци и се поддържат такива само с човешка кръв....
09 Май
93
Митове и истини за ядкитеИстина, а не мит е обаче, че ядките трудно се усвояват от организма.
Това се получава заради високото съдържание на мазнини в тях....
10 Май
3
Истини и митове за фитоестрогенитеКолко истина има в тези твърдения?
Самото име фитоестрогени вече е спорно....
08 Януари
Инквизицията - факти, митове и истиниСамата дума Инквизиция предизвиква усещане за зло, мъчение и страх. Дори и да знаете какво е това или само да сте чували това понятие, със сигурност ще направите правилна асоциация.
Всъщност Инквизицията е звено, създадено...
09 Септ.
Пиле с шампанско и сметанаБавно сипвате шампанското като бъркате енергично за да избегнете получаването на буци.
Оставяте на котлона около 20 минути, а междувременно кипвате сметаната с разбитите жълтъци....
16 Дек.
Торта Шампанско и ягодови мечтиКогато захарният сироп се похлади долейте догоре със шампанско и разбъркайте....
17 Април
Пиле с шампанско и лешнициПече се 10 минути на 220 градуса, след това фурната се намалява на 170 градуса и пилето се полива с шампанското.
Пече се още 1 час, като от време на време се полива със соса от печенето....
20 Юни
Пъстърва с шампанско и сметанаПолива се с шампанско.
Пече се 25 минути на 220 градуса.
Останалият лук се смесва със сметаната, кипва се и се вари 3 минути на бавен огън. Рибата се сервира със соса....
15 Юли
Крем от шампанско и малиниЖълтъците се отделят от белтъците и се смесват с шампанското.
Лимоновата кора се нарязва на тънки ленти, които се счукват в хаванче със захарта и се добавят към шампанското....
26 Окт.