Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време трябва да втасва тестотоСлед като ви е втасало тестото, можем да ви препоръчаме да си направите точена баница, милинки, тутманик, пухкава погача, а защо не и пирог....
09 Дек.
3
Може ли да се съхранява масло извън хладилник?От друга страна, маслото издържа няколко месеца в хладилника, така че може да съхраните по-голямата час от него в хладилника и да оставите само малко количество на плота си....
15 Дек.
Хладилникът може и да разкрасяваАко отворите хладилника ще разберете, че всъщност нямате нужда и от скъпите салони за красота. Природата е достатъчно щедра, за да ви помогне да се заредите не само с енергия, но и да изглеждате зашеметяващо....
17 Август
Как да втаса по-бързо тестото?Тестото, замесено с прясна мая, втасва винаги много по-бързо от тесто, замесено със суха мая.
Другата тайна за по-бързо втасване на тестото е да го месите на твърд плот дълго време....
22 Февр.
Коктейл Това ли е всичко?Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
30 Окт.
Тестото за киш (Pate brisee)Тестото за киш Pate brisee е маслено тесто играещо роля на блат/основа за киша. Освен за киш то също се използва за тарт и тарталети.
В него, вместо вода може да бъде добавено яйце, а набухвател да отсъсъва....
15 Януари
Трябва ли да съхраняваме козметиката в хладилник?Кои козметични продукти да съхраняваме в хладилника?...
20 Март
Козунак от хладилникСлед това го поставяме в хладилника и оформяме на следващия ден. Изваждаме тестото от хладилника и оставяме да достигне стайна температура.
Разделяме тестото на три части....
12 Април
Скумрия пресносолка в хладилникОставете осолената скумрия в хладилник за 2 дни. След това, може да си хапнете.
Когато сервирате скумрията пресносолка в хладилник, я поднесете с олио, червен лук и сок от лимон....
06 Април
Солен кекс Почисти хладилникЯйцата се разбиват със захарта, солта, олиото и киселото мляко.
Добавя се пресятото с бакпулвера брашно.
Накрая се добавят нарязаните на дребни кубчета колбас, кашкавал, сирене, обезкостени маслини и семената.
Смесва...
07 Юли
Домашна пастърма в хладилникВ друг съд смесваме подправките (ако желаете може да ги замените с други по ваш избор).
Всяко парче се овалва старателно в тях и притиска, за да полепнат хубаво. Нареждаме върху скара и слагаме в хладилника....
30 Ноем.
Хладилни мекициПо желание може да ги поръсите с пудра захар или да ги оставите натурални.
След като извадите тестото от хладилника, не го размесвайте....
31 Окт.
2
Може ли да се самохипнотизираме?Мислите на човек могат да бъдат разпределени в две категории – съзнание и подсъзнание.
Подсъзнанието дава неосъзната или забравена информация, която се провокира от определени реакции и чувства. На това ниво се съхранят...
17 Август
1
Може ли всеки да баеЗа да разберем дали всеки може да бае, трябва да разберем как се става баячка. Тъй като баенето е регионално, български явление, то в различните краища на страната съществуват различни изисквания за това кога, как и на кого...
16 Юли
6
Колко време втасва тестото?Ако не е втасало добре, тестеното изделие няма да бъде вкусно и меко. За втасването на тестото е изключително важна подходящата температура....
16 Ноем.
Може ли да поправим несполучливото тесто?Поставете съда с тестото върху средната решетка, затворете вратата на фурната и оставете тестото да втаса.
Стъпка 2
Добавете още мая....
15 Февр.
Крокети изпразни хладилникаИмпровизирайте, добавете каквото има в хладилника и няма да сгрешите.
Чудесни за обяд са тези крокети изпразни хладилника.
Добър апетит!...
18 Май
1
Специалитет Изчисти хладилникаВ тази рецепта може да вложите всякакви продукти, които изостават в хладилника ви. Лесно и сравнително бързо ястие за една добра вечеря!...
04 Февр.
3
Пилешка пастърма, сушена в хладилникМоже да добавите и подправки по ваш вкус.
В тази смес оваляйте пилешкото филе от всички страни.
Сложете ги в хладилник върху домакинска хартия.
През първите 4-5 дни сменяйте хартията всеки ден....
02 Януари
5
Тесто за мекици в хладилникЗамесва се меко тесто.
Готовото тесто се оставя в купата, като се поръсва с брашно. Прибира се в плик и се връзва.
Тестото се оставя в хладилника и на следващата сутрин се използва....
22 Февр.
1
Прясно осолена скумрия в хладилникОставя се в хладилника за 48 часа, след което е скумрията готова за консумация.
Може де се поднесе като предястие, полята с лимонов сок, олио и гарнирана с червен лук.
Добър апетит!...
17 Януари
Как да замразим нахутРазпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника.
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март