Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Богата на витамини пролетна салатаМаслините, които трябва да са без костилки, се нарязват на четири по дължина.
Кашкавалът се нарязва на кубчета, а сиренето се натрошава на едро.
Поръсваме със сурови орехи....
28 Май
Салата, богата на витамини и растителни протеиниНай-отгоре за декорация нарежете соевото сирене на кубчета и поставете няколко маслинки.
Прави се дресингът от горчица, балсамов оцет, зехтин и сол и с него се овкусява салатката....
05 Февр.
Богата на вкусове лятна манджа с чери доматкиНарежете чушките на средно големи парчета, лука на дребно. Патладжана обелете и нарежете на кубчета, сложете го в купа със солена вода и изчакайте да си пусне черната вода....
09 Септ.
Шаран на скара с богата маринатаШаранът на скара с богата марината е готов. Поднасяме го с гарнитура от руска салата....
14 Май
2
Спагети на фурна с богата плънкаПърво слагаме около 2 литра вода в голяма тенджера да завира на котлона. Прибавяме в нея малко олио и щипка сол. Като заври водата слагаме спагетите да се сварят. През това време започваме да си приготвяме плънката....
15 Март
Банички на тиган с богата плънкаРазделяме го по ширината на две.
2. Намазваме първо с доматеното пюре съвсем малко и слагаме от всички съставки.
3....
09 Април
Марината за поливане на месоНалейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
19 Август
Тънкости при приготвяне на щраусовото месоОстава ви да запомните няколко тънкости при приготвяне на щраусовото месо - по дейностите в процеса на същинското готвене. Накрая ще обсъдим и подходящите гарнитури....
21 Февр.
Пилешко месо на скараМоже да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна.
Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
13 Март
1
Мляно месо на тиганЗеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка.
Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
28 Февр.
Пуешко месо на фурнаПечете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
27 Ноем.
Печено месо на жарНа другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо.
Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
30 Ноем.
Телешко месо на тиганРежем месото на късове с големина не повече от 3-4 см.
3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото.
4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче.
5....
09 Април
Конско месо на скараКонското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник....
26 Март
Питка за ДимитровденПоръсвате със семената и печете Питката за Димитровден в загрята фурна на 170 градуса за около 35 минути....
23 Дек.
Погача за ДимитровденТака процедирате с всички листа, другата част тесто разточвате на голяма кора, намазвате със масло и навивате на руло, режете на малки рулца и ги редите по края на тавата....
26 Окт.
3
Тежки мезета за коледната трапезаСпоред народните обичаи коледната трапеза трябва да е отрупана, пищна и богата. Дългоочакван момент от всички постещи християни....
08 Дек.
Съвети за приготвяне на марината за месоЕдно от най-важните условия за вкусно месо на барбекю е добре направената марината. Маринатата е идеално решение за по-жилавите парчета месо.
Маринатата е течна смес, която има за цел да обогати вкуса на месото. Освен...
19 Май
Хитринки за приготвяне на месо и картофиКогато приготвяме дадено ястие, трябва да сме наясно, че колкото и душа да вложим в него, то има нужда от още една важна съставка – кулинарните хитрости....
08 Март
1
Съвети за винаги вкусно месо на трапезата- Ако решите да запържите жилаво месо, тогава го пригответе. Начукайте месото, поръсете с лимонов сок, дайте време да се накисне....
09 Април
Ориз на тиган с месоПо време на запържване на ориза ще забележите, че от бял става прозрачен (точно поради тази причина, той се пържи няколко минути)....
10 Май
Зеле с месо на фурнаНарежете месото на късове, загрейте мазнина и го запържете до пълно омекване. Накълцайте зелката на дребно и в тенджера я задушете с малко мазнина....
21 Април
2
Печено козе месо на фурнаСложете алуминиево фолио върху тавата и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за около 150 минути....
08 Окт.