Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
На кои ястия се слага копър?Ето на кои ястия се слага копър:
Супи с копър
В супите копърът добавя аромат и вкус. Той често се използва за украса или се прибавя към топлите супи близо до края на готвенето, за да запази своя свеж вкус....
29 Ноем.
На какви ястия се слага пармезан?Ето на какви ястия се слага пармезан:
Пармезан на паста
Пармезанът е често добавян към различни видове паста като спагети, лингуини, фетучини и други....
22 Март
На какви ястия се слага джинджифил?Чудесен е за ароматизиране на ястия с моркови, тиква, ориз и пилешко месо. Към всяка порция суши задължително се поднася и маринован джинджифил.
Джинджифилът може да се захароса....
15 Окт.
На какви ястия се слага розмарин?Розмаринът се използва за овкусяването на много ястия. Той може да се добавя в ястия с месо – пилешко, агнешко, телешко, риба, а в редки случаи се използва и за свинско месо....
11 Окт.
На какви ястия се слага босилек?Той може да се използва при готвене на зелен и зрял боб, зеленчукови ястия, рибни ястия, зеленчукови бульони, говедо месо, картофени пюрета, салати с домати, свински пържоли....
10 Окт.
Ориз с лапад и джоджен на тенджераИзмиваме набраните лапад и джоджен от градината и ги нарязваме на средно големи лентички, а лука - на малки кубченца.
Ориза сваряваме в 1 литър вода с хималайската сол и шарлана....
30 Март
Питка с джоджен и куркумаСлагаме захарта, бъркаме да се разтвори и добавяме маята. Бъркаме докато и маята се разтвори.
Пресяваме брашното, поръсваме със сол и смлян джоджен. Разбъркваме добре с лъжица....
04 Дек.
Салата с джоджен и сиренеПоливаме със зехтин и балсамико на вкус, поръсваме с джоджен.
Един нестандартен и много приятен вкус ще получите на иначе добре познатата шопска салата....
29 Януари
Катми с джоджен и сиренеРазбийте яйцата и постепенно добавете шупналата мая и ситно нарязания джоджен. Постепенно прибавете млякото и брашното.
Накрая сипете натрошеното сирене и разбъркайте до получаването на гладка смес....
26 Окт.
На какви ястия се слага соев сос?При задушени ястия или рецепти с много течност можете да добавите повече, но в сухите ястия ще е необходимо по-малко....
17 Май
На какви ястия се слага подправката естрагон?Използва се за овксуяване на редица ястия, като е изключително подходящ за рибни ястия и различни ястия с яйца – най-вече омлет. Естрагонът се използва в ястия с ориз, салати и гювечи....
15 Окт.
Агнешки котлети с лук и джоджен на фурнаСервирайте агнешките котлети с лук и джоджен, и се насладете на ароматно и добре изпечено агнешко....
08 Май
Чай от джоджен за регулиране на стомашната дейностДжодженът се препоръчва при физическа и умствена преумора за освежаване!...
28 Март
1
Ориз с джоджен и кисело млякоИзсипваме го в оризоварката, прибавяме към него джоджена, шарлана и хималайската сол. Разбъркваме и изсипваме пропорцията вода.
Зареждаме съда в оризоварката и включваме. Готви се около 30 минути....
30 Септ.
Фокача с джоджен и чери доматиПосолява се цялата фокача с джоджен и сол, залива се с около 3 -4 с.л. зехтин.
Оставя се да около 10-15 минути да си почне. Слага се в предварително загрята фурна на 200 градуса да се пече за 15 минути....
04 Юли
2
Зеленчукова супа с джоджен и киноаПоследователно се прибавя джоджен, киноа и царевичното брашно.
Врящата смес се разбърква добре в продължение на минимум една минута.
Накрая се прибавя сол и червен пипер на вкус....
05 Окт.
Печено агнешко с джоджен и лукОт време на време се поглежда дали има още вода Накрая се сваля фолиото и се оставя да се запече още 30 минути за хрупкава коричка.
Поднасяме печеното агнешко върху канапе от сварен ориз и пресен джоджен....
06 Май
Бял боб с джоджен в гювечОвкусете с подправките - джоджен, калоферче, листа целина и червен пипер. Ако обичате пикантни ястия - прибавете люта чушка.
Сипете вода и олио, сложете капака на гювеча и го сложете в студена фурна....
25 Юли
Агнешко бутче с джоджен и пиперВключете на 140 градуса и печете агнешкото за около 5 часа или до пълна готовност. Накрая махнете капака, за да се получи апетитен загар.
Агнешкото бутче с джоджен и пипер е много вкусно....
20 Окт.
Краставици с джоджен и кисело млякоСмесва се с кимиона, ситно нарязан джоджен, пресования чесън и лимоновия сок.
Обърква се с краставиците и се оставят за 1 час в хладилник....
03 Окт.
Ориз с листа от глухарчета и джоджен на фурнаРазбъркваме заедно с хималайската сол, зехтина, черния смлян пипер и сушения джоджен (пожелание), с помощта на дървена бъркалка, като се стараем всички съставки да са равномерно опознати едни с други....
08 Май
На кои ястия се слага къри?Кърито е една от сравнително екзотичните подправки, която напоследък намира място в нашата кухня и все повече домакини се питат на кои ястия се слага къри....
19 Март
На кои ястия се слага куркума?С нейна помощ ястия като пиле на грил, различни видове майонези, сосове, рибни салати, супи, ястия с ориз и др. Придобиват не само отличен златист цвят, но и неустоим аромат....
12 Дек.
1
На кои ястия се слага риган?Изключително пододящ е за ароматизиране на доматена супа, бобени ястия, ястия с яйца, пилешки ястия, доматена супа и топли сандвичи....
11 Окт.