Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тортелини Прованс с доматен сосСервирайте тортелините Прованс с доматен сос и усетете аромата!...
15 Август
Tорта Прованс с боровинково сладко (стъпка по стъпка)За направата на блатовете е необходимо яйцето, захарта, медът, млякото и бакпулверът да се разбъркат и да се загреят на водна баня за около 5 мин., до получаването на карамелен цвят на сместа.
В по-голям съд със студена...
19 Април
Пиле ПровансНарязваме пилето на порции и го овалваме в брашно. Запържваме го в сгорещения зехтин и го вадим.
В същата мазнина запържваме наситнените лук, чесън, гъби и домати, добавяме виното и задушаваме за 15 минути.
Връщаме...
09 Април
Рецепти за профилактика на пародонтозаТези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
17 Януари
1
Рататуй от ПровансИзваждаме готовия Рататуй от Прованс и поръсваме обилно с нарязан на ситно магданоз....
21 Август
Шаран ала ПровансШаранът се почиства, измива се и се нарязва на парчета. Нарежда се в тенджера и се залива с маслото, разтопено с брашното, олиото, виното.
Посолява се и се поръсва с черен пипер, ситно нарязания лук и ситно нарязан магданоз...
19 Август
Най-добрите милинки със сиренеТрадиционните милинки са ястие от българската кухня и в зависимост от региона те се различават по вид и име. Те се приготвят от вид многолистно тесто и сирене.
Първо, пресяваме брашното. Към него прибавяме солта и захарта...
07 Февр.
Най-добрите бургери на светаБарбекю соса в тази рецепта за домашен бургер можем да направим предварително и да го държим в хладилник....
02 Юни
Най-добрите свински уши на скараСлагат се свинските уши в подходяща тенджера с вода, за да се сварят, водата се отпенва.
След като се избистри водата, се добавя дафиновият лист, нарязана глава лук на четири, кубчето бульон и зрънцата бахар. Вари се 45...
26 Януари
Най-добрите американски макарони със сиренаГрамажът за различните видове сирена може да се промени според вкуса Ви, но важното за рецептата е общо кашкавалът от 4-те вида да е около 700 грама с допълнително поне 150 - 200 грама за поръсване в тавата.
Чесънът се...
10 Март
Най-добрите палачинки с прясно млякоРазбийте яйцата със солта и захарта и добавете към тях зехтин, прясно мляко и светла бира.
Разбъркайте добре.
Сипете на порции толкова брашно, колкото е нужно, като разбърквайте задължително с телена бъркалка, за да...
21 Май
Сос ПровансалИзточник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
12 Юли
Най-добрите гръцки картофи с лимон и чесънФурна - 200 градуса;
В купа се смесват подправките.
Картофите се почистват от кората и се нарязват на дълги клинове. Изсипват се в купа и се поръсват със сухите подправките. Разбъркват се с ръка.
Подреждат се в голяма...
17 Април
Пуешко варено ПровансалПочистете пуешкото месо от ципички и го нарежете на парченца. Оваляйте в черния пипер и малко сол.
Накълцайте лука, праза, чушката, моркова и чесъна на произволни по големина парченца и ги задушете в загрятия на умерен...
09 Дек.
Заек по ПрованскиЗаекът се нарязва на порции. Парчетата месо се намазват с 4 лъжици от горчицата и се овалват в брашно. Излишното се изтръсква.
В голям дълбок тиган или тенджера се загрява зехтина. Заекът се запържва за около 3 минути...
17 Май
2
Заек по ПрованскиЗаекът се нарязва на порции. Парчетата месо се намазват с 4 лъжици от горчицата и се овалват в брашно. Излишното се изтръсква.
В голям дълбок тиган или тенджера се загрява зехтина. Заекът се запържва за около 3 минути...
17 Май
2
Зеленчукова запеканка с билки ПровансалЗа тази зеленчукова запеканка с билки Провансал обелваме и нарязваме картофа на малки парченца. Запържваме до златисто в тиган със загрята мазнина....
25 Юни
Звездни провалиЕдни от най-харесваните и успели актриси са незаслужено забравени заради глупави истории, в които са попаднали поради собствената си наивност или болест.
Уинона Райдър е един от най-ярките примери за падението и забравата...
24 Окт.
Постен гювеч с 5 билки Провансал*Билките Провансал съдържат розмарин, мащерка, чубрица, босилек, естрагон....
30 Август
Провански сос с горчица и каперсиЯйцата се сваряват, разрязват се и жълтъците се претриват през сито. Белтъците се нарязват на ситно.
Претритите жълтъци се смесват с горчицата, захарта и солта, като постепенно се добавя олиото.
Разбърква се добре...
11 Август
В какви рецепти да използваме зехтин?Никога не липсва вдъхновение за рецепти, когато става въпрос за зехтин. Като доказателство за това ще изброим няколко най-добри рецепти със зехтин, които със сигурност ще са от полза на любителите на зехтина....
11 Март
Кои народни рецепти помагат при псориазис?Псориазисът е заболяване, което протича с формиране на червеникави участъци по кожата, покрити с белезникави люспички. То може да засегне различни части от тялото на пациента и да протече както с остри оплаквания, така и...
21 Март
Икономични рецептиС помощта на елементарни продукти, които не струват скъпо, можете да приготвите вкусни и здравословни ястия, които близките ви ще посрещнат с приятна изненада.
Направете салата от моркови и цвекло – тя е много...
11 Септ.
Икономични зимни рецептиСалатата от ряпа е икономична рецепта, която е подходяща за студените дни....
20 Ноем.