Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тортелини Прованс с доматен сосТортелини Прованс с доматен сос
15 Август
Сервирайте тортелините Прованс с доматен сос и усетете аромата!...
Tорта Прованс с боровинково сладко (стъпка по стъпка)Tорта Прованс с боровинково сладко (стъпка по стъпка)
19 Април
За направата на блатовете е необходимо яйцето, захарта, медът, млякото и бакпулверът да се разбъркат и да се загреят на водна баня за около 5 мин., до получаването на карамелен цвят на сместа. В по-голям съд със студена...
Пиле ПровансПиле Прованс
09 Април
Нарязваме пилето на порции и го овалваме в брашно. Запържваме го в сгорещения зехтин и го вадим. В същата мазнина запържваме наситнените лук, чесън, гъби и домати, добавяме виното и задушаваме за 15 минути. Връщаме...
Рецепти за профилактика на пародонтозаРецепти за профилактика на пародонтоза
17 Януари
1
Тези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
Лучен киш ПровансЛучен киш Прованс
03 Дек.
Лученият киш Прованс е много вкусен....
Рататуй от ПровансРататуй от Прованс
21 Август
Изваждаме готовия Рататуй от Прованс и поръсваме обилно с нарязан на ситно магданоз....
Шаран ала ПровансШаран ала Прованс
19 Август
Шаранът се почиства, измива се и се нарязва на парчета. Нарежда се в тенджера и се залива с маслото, разтопено с брашното, олиото, виното. Посолява се и се поръсва с черен пипер, ситно нарязания лук и ситно нарязан магданоз...
Най-добрите милинки със сиренеНай-добрите милинки със сирене
07 Февр.
Традиционните милинки са ястие от българската кухня и в зависимост от региона те се различават по вид и име. Те се приготвят от вид многолистно тесто и сирене. Първо, пресяваме брашното. Към него прибавяме солта и захарта...
Най-добрите бургери на светаНай-добрите бургери на света
02 Юни
Барбекю соса в тази рецепта за домашен бургер можем да направим предварително и да го държим в хладилник....
Най-добрите свински уши на скараНай-добрите свински уши на скара
26 Януари
Слагат се свинските уши в подходяща тенджера с вода, за да се сварят, водата се отпенва. След като се избистри водата, се добавя дафиновият лист, нарязана глава лук на четири, кубчето бульон и зрънцата бахар. Вари се 45...
Най-добрите американски макарони със сиренаНай-добрите американски макарони със сирена
10 Март
Грамажът за различните видове сирена може да се промени според вкуса Ви, но важното за рецептата е общо кашкавалът от 4-те вида да е около 700 грама с допълнително поне 150 - 200 грама за поръсване в тавата. Чесънът се...
Най-добрите палачинки с прясно млякоНай-добрите палачинки с прясно мляко
21 Май
Разбийте яйцата със солта и захарта и добавете към тях зехтин, прясно мляко и светла бира. Разбъркайте добре. Сипете на порции толкова брашно, колкото е нужно, като разбърквайте задължително с телена бъркалка, за да...
Сос ПровансалСос Провансал
12 Юли
Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
Най-добрите гръцки картофи с лимон и чесънНай-добрите гръцки картофи с лимон и чесън
17 Април
Фурна - 200 градуса; В купа се смесват подправките. Картофите се почистват от кората и се нарязват на дълги клинове. Изсипват се в купа и се поръсват със сухите подправките. Разбъркват се с ръка. Подреждат се в голяма...
Пуешко варено ПровансалПуешко варено Провансал
09 Дек.
Почистете пуешкото месо от ципички и го нарежете на парченца. Оваляйте в черния пипер и малко сол. Накълцайте лука, праза, чушката, моркова и чесъна на произволни по големина парченца и ги задушете в загрятия на умерен...
Заек по ПрованскиЗаек по Провански
17 Май
2
Заекът се нарязва на порции. Парчетата месо се намазват с 4 лъжици от горчицата и се овалват в брашно. Излишното се изтръсква. В голям дълбок тиган или тенджера се загрява зехтина. Заекът се запържва за около 3 минути...
Заек по ПрованскиЗаек по Провански
17 Май
2
Заекът се нарязва на порции. Парчетата месо се намазват с 4 лъжици от горчицата и се овалват в брашно. Излишното се изтръсква. В голям дълбок тиган или тенджера се загрява зехтина. Заекът се запържва за около 3 минути...
Зеленчукова запеканка с билки ПровансалЗеленчукова запеканка с билки Провансал
25 Юни
За тази зеленчукова запеканка с билки Провансал обелваме и нарязваме картофа на малки парченца. Запържваме до златисто в тиган със загрята мазнина....
Звездни провалиЗвездни провали
24 Окт.
Едни от най-харесваните и успели актриси са незаслужено забравени заради глупави истории, в които са попаднали поради собствената си наивност или болест. Уинона Райдър е един от най-ярките примери за падението и забравата...
Постен гювеч с 5 билки ПровансалПостен гювеч с 5 билки Провансал
30 Август
*Билките Провансал съдържат розмарин, мащерка, чубрица, босилек, естрагон....
Провански сос с горчица и каперсиПровански сос с горчица и каперси
11 Август
Яйцата се сваряват, разрязват се и жълтъците се претриват през сито. Белтъците се нарязват на ситно. Претритите жълтъци се смесват с горчицата, захарта и солта, като постепенно се добавя олиото. Разбърква се добре...
В какви рецепти да използваме зехтин?В какви рецепти да използваме зехтин?
11 Март
Никога не липсва вдъхновение за рецепти, когато става въпрос за зехтин. Като доказателство за това ще изброим няколко най-добри рецепти със зехтин, които със сигурност ще са от полза на любителите на зехтина....
Кои народни рецепти помагат при псориазис?Кои народни рецепти помагат при псориазис?
21 Март
Псориазисът е заболяване, което протича с формиране на червеникави участъци по кожата, покрити с белезникави люспички. То може да засегне различни части от тялото на пациента и да протече както с остри оплаквания, така и...
Икономични рецептиИкономични рецепти
11 Септ.
С помощта на елементарни продукти, които не струват скъпо, можете да приготвите вкусни и здравословни ястия, които близките ви ще посрещнат с приятна изненада. Направете салата от моркови и цвекло – тя е много...
Икономични зимни рецептиИкономични зимни рецепти
20 Ноем.
Салатата от ряпа е икономична рецепта, която е подходяща за студените дни....