Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Руло за всеки празникРазбиваме яйцата със захарта докато тя се разтвори напълно. Прибавяме щипка сол, есенцията и пресятото брашно. Бъркаме на ръка до еднородна смес.
Изливаме сместа в правоъгълна тавичка върху хартия за печене. Печем в предварително...
29 Дек.
Питка за всеки денСипва се сухата мая във водата със захарта и се разбърква с една супена лъжица от брашното на кашичка. Оставя се да бухне. В тава сипвам брашното, оформя се кладенче в което изливаме шупналата мая. Добавя се айрянът, солта...
21 Септ.
Пица за всеки вкусЦелта е върху макси пицата да има мини пици с различни съставки и всеки, които похапва, да може сам да избира какво парче да вземе.
Когато тестото е готово, го вземаме и го разделяме на две парчета, но не равни....
04 Юли
Мезета за всеки поводЗамесете каймата 500 г и оформете малки кюфтенца. Нареждат се в тавичка с малко мазнина и се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса.
Може да прибавите и 1 чаша червено вино или бира.
През това време изпържете...
28 Юли
1
Царевични питки за всекиПресейте бялото и царевичното брашно. Смесете ги в купа заедно със солта, маята и захарта.
Направете кладенче и сипете топлата вода и зехтина. Разбъркайте с лъжица и замесете с ръце меко тесто.
Покрийте с фолио купата...
24 Януари
Меденки за всеки поводЯйцата със захарта се разбиват предварително. След като вече са разбити, се прибавят към останалите продукти.
Омесва се тесто, което трябва да не е лепкаво и меко, а със средна твърдост.
Разточва се и с помощта на формички...
06 Март
13
Блини за всеки денВ купа се разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка. Добавя се сол, олио сода за хляб и наливаме прясното мляко.
Прибавя се лъжица по лъжица от брашното, като се разбърква на гъста кашичка. Разрежда се с вода до нужната...
26 Ноем.
Празнична пита за всеки поводПечете до приятен златист цвят на коричката на тази празнична пита за всеки повод....
02 Март
Красива питка за всеки поводДа ви е сладко с тази красива питка за всеки повод.
Източник: Nasko Stefanov - Кулинарна мрежа...
08 Април
Канелени рулца за всеки поводКанелените рулца за всеки повод са готови!
Източник: Ivanka Kukova - Българските ястия и рецепти...
05 Януари
Памук погача за всеки вкусСлед това изпичаме до готовност и имаме разкошна памук погача за всеки вкус....
05 Февр.
Различни мъфини за всеки вкусТези мъфини за всеки вкус са перфектни за парти и всеки повод....
30 Окт.
Гарнитура за всеки вид рибаИзмийте, обелете и нарежете картофите на големи кубчета. Сложете ги в подсолена вода и ги сварете до готовност. Извадете и ги сложете в голяма купа.
Нарежете целината и лука на малки парчета. Сложете ги при картофите....
09 Дек.
Парти хапки за всеки поводФранзелите се нарязват на филийки/хапки с дебелина около 1 - 1. 5 сантиметра.
За да се спести време може хлебчетата да се нарежат предварително и да се оставят в найлонов плик в хладилник, а да се приготвят хапките непосредствено...
08 Септ.
Детска супа за всеки поводОризът се почиства, измива и се оставя накиснат във вода поне за 2-3 часа.
В дълбок съд се слагат да се варят двата вида месо, като периодично се отпенват. След като станат готови, се изваждат от тенджерата и се оставят...
15 Март
Празнична погача за всеки поводМаята се активира с половината от хладкото прясно мляко, захарта и 1 с.л. брашно. Към пресятото брашно добавяме активираната мая и всички останали продукти, като от яйцето ще използваме само белтъка. Бъркаме с лъжица и доомесваме...
02 Януари
Картофена салата за всеки поводНасладете се на тази картофена салата за всеки повод.
Добър апетит!...
13 Юли
Вкусна питка за всеки поводОт маята, прясното мляко (леко затоплено) и захарта приготвяме закваска, към която добавяме и няколко лъжици брашно. Оставяме да втаса.
По-голяма част от брашното размесваме със солта и правим кладенче, в което чукваме...
07 Март
Празнична Капама за всеки вкусСипете капамата в достатъчно голяма тава и разпределете така порциите, че във да има по малко от всеки компонент.
Празничната Капама за всеки вкус е готова....
28 Юли