Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Руло за всеки празникРуло за всеки празник
29 Дек.
Разбиваме яйцата със захарта докато тя се разтвори напълно. Прибавяме щипка сол, есенцията и пресятото брашно. Бъркаме на ръка до еднородна смес. Изливаме сместа в правоъгълна тавичка върху хартия за печене. Печем в предварително...
Питка за всеки денПитка за всеки ден
21 Септ.
Сипва се сухата мая във водата със захарта и се разбърква с една супена лъжица от брашното на кашичка. Оставя се да бухне. В тава сипвам брашното, оформя се кладенче в което изливаме шупналата мая. Добавя се айрянът, солта...
Пица за всеки вкусПица за всеки вкус
04 Юли
Целта е върху макси пицата да има мини пици с различни съставки и всеки, които похапва, да може сам да избира какво парче да вземе. Когато тестото е готово, го вземаме и го разделяме на две парчета, но не равни....
Мезета за всеки поводМезета за всеки повод
28 Юли
1
Замесете каймата 500 г и оформете малки кюфтенца. Нареждат се в тавичка с малко мазнина и се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса. Може да прибавите и 1 чаша червено вино или бира. През това време изпържете...
Царевични питки за всекиЦаревични питки за всеки
24 Януари
Пресейте бялото и царевичното брашно. Смесете ги в купа заедно със солта, маята и захарта. Направете кладенче и сипете топлата вода и зехтина. Разбъркайте с лъжица и замесете с ръце меко тесто. Покрийте с фолио купата...
Меденки за всеки поводМеденки за всеки повод
06 Март
13
Яйцата със захарта се разбиват предварително. След като вече са разбити, се прибавят към останалите продукти. Омесва се тесто, което трябва да не е лепкаво и меко, а със средна твърдост. Разточва се и с помощта на формички...
Блини за всеки денБлини за всеки ден
26 Ноем.
В купа се разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка. Добавя се сол, олио сода за хляб и наливаме прясното мляко. Прибавя се лъжица по лъжица от брашното, като се разбърква на гъста кашичка. Разрежда се с вода до нужната...
Празнична пита за всеки поводПразнична пита за всеки повод
02 Март
Печете до приятен златист цвят на коричката на тази празнична пита за всеки повод....
Лесни гофрети за всеки джобЛесни гофрети за всеки джоб
20 Април
2
Лесните гофрети за всеки джоб са готови....
Красива питка за всеки поводКрасива питка за всеки повод
08 Април
Да ви е сладко с тази красива питка за всеки повод. Източник: Nasko Stefanov - Кулинарна мрежа...
Канелени рулца за всеки поводКанелени рулца за всеки повод
05 Януари
Канелените рулца за всеки повод са готови! Източник: Ivanka Kukova - Българските ястия и рецепти...
Памук погача за всеки вкусПамук погача за всеки вкус
05 Февр.
След това изпичаме до готовност и имаме разкошна памук погача за всеки вкус....
Вкусна закуска за всеки денВкусна закуска за всеки ден
21 Дек.
Вкусна закуска за всеки ден!...
Различни мъфини за всеки вкусРазлични мъфини за всеки вкус
30 Окт.
Тези мъфини за всеки вкус са перфектни за парти и всеки повод....
Гарнитура за всеки вид рибаГарнитура за всеки вид риба
09 Дек.
Измийте, обелете и нарежете картофите на големи кубчета. Сложете ги в подсолена вода и ги сварете до готовност. Извадете и ги сложете в голяма купа. Нарежете целината и лука на малки парчета. Сложете ги при картофите....
Парти хапки за всеки поводПарти хапки за всеки повод
08 Септ.
Франзелите се нарязват на филийки/хапки с дебелина около 1 - 1. 5 сантиметра. За да се спести време може хлебчетата да се нарежат предварително и да се оставят в найлонов плик в хладилник, а да се приготвят хапките непосредствено...
Бананови пастички за всеки денБананови пастички за всеки ден
01 Май
1
Банановите пастички за всеки ден са готови....
Лесна пита за всеки поводЛесна пита за всеки повод
16 Дек.
Лесната пита за всеки повод е готова....
Детска супа за всеки поводДетска супа за всеки повод
15 Март
Оризът се почиства, измива и се оставя накиснат във вода поне за 2-3 часа. В дълбок съд се слагат да се варят двата вида месо, като периодично се отпенват. След като станат готови, се изваждат от тенджерата и се оставят...
Празнична погача за всеки поводПразнична погача за всеки повод
02 Януари
Маята се активира с половината от хладкото прясно мляко, захарта и 1 с.л. брашно. Към пресятото брашно добавяме активираната мая и всички останали продукти, като от яйцето ще използваме само белтъка. Бъркаме с лъжица и доомесваме...
Картофена салата за всеки поводКартофена салата за всеки повод
13 Юли
Насладете се на тази картофена салата за всеки повод. Добър апетит!...
Бухнала питка за всеки поводБухнала питка за всеки повод
22 Юли
Бухналата питка за всеки повод е много вкусна....
Вкусна питка за всеки поводВкусна питка за всеки повод
07 Март
От маята, прясното мляко (леко затоплено) и захарта приготвяме закваска, към която добавяме и няколко лъжици брашно. Оставяме да втаса. По-голяма част от брашното размесваме със солта и правим кладенче, в което чукваме...
Солена торта за всеки поводСолена торта за всеки повод
22 Февр.
Солената торта за всеки повод е готова....
Празнична Капама за всеки вкусПразнична Капама за всеки вкус
28 Юли
Сипете капамата в достатъчно голяма тава и разпределете така порциите, че във да има по малко от всеки компонент. Празничната Капама за всеки вкус е готова....