Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Видове френски сиренаВидове френски сирена
13 Февр.
1
Във Франция се произвежда прочутото сирене бри. Френските сирена са с двойна и тройна масленост. Двойната масленост е 60 процента, а за тройна се смята маслеността над 70 процента....
Непознатите френски сиренаНепознатите френски сирена
24 Март
Още популярни френски сирена са Ементал, Мюнстер, Мон д’Ор....
Печени френски сирена с конфитюр от ягодиПечени френски сирена с конфитюр от ягоди
01 Май
1
Всяко сирене се увива в 2 слепени кори за баница, така че да се получи пакет. Поставят се в тава за печене и се намазват обилно с масло. Сирената се пекат в загрята фурна на 180 градуса около 10 мин....
Най-скъпите френски сиренаНай-скъпите френски сирена
19 Февр.
Бофор Бофор е вид полутвърдо френско сирене от краве мляко, което се произвежда само във френския департамент Савоя. По своите качества и външен вид прилича на швейцарското сирене Грюер....
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаСирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сирена
24 Ноем.
По света има над 2000 вида сирене, а гърците са най-големи консуматори на тази млечна храна. В същото време френските сирена се смятат за най-изискани и съответно са сред най-скъпите....
Френски кексчета със сирена и подправкиФренски кексчета със сирена и подправки
04 Август
Френските кексчета със сирена и подправки са готови....
Френски гратин със сирене и сметанаФренски гратин със сирене и сметана
13 Май
Поръсват се с настъргано сирене. Огретенът се пече на 180 градуса за около 40 минути или до хубав златист загар. Френският гратин със сирене и сметана е много вкусен!...
Девет френски сирена, които всеки трябва да опита!Девет френски сирена, които всеки трябва да опита!
27 Септ.
5
В следващия списък са показани някои френски сирена, които се славят с неповторимото си качество и вкус....
Френски бухтички със сиренеФренски бухтички със сирене
18 Февр.
Кипнете водата с нарязаното на малки парченца масло в тенджерка. Сипете водата в пресятото брашно и разбийте до получаването на гладка смес. Оставете да се охлади малко тестото и едно по едно прибавете разбитите яйца....
Френски бухти със сиренеФренски бухти със сирене
30 Ноем.
3
Прибавете натрошеното сирене и махнете от колона. Щом тестото поизстине добавете при непрекъснато бъркане двете яйца и малко черен пипер. Загрейте повечко мазнина за пържене....
Френски мезета от сиренеФренски мезета от сирене
19 Март
Разбиваме на крем омекналото масло и прибавяме настърганото сирене и сиренето Крема, разбъркваме до кремообразна маса. Прибавяме пасирания чесън, нарязания лук и копър и черен пипер....
Френски бухти със сиренеФренски бухти със сирене
30 Ноем.
3
Прибавете натрошеното сирене и махнете от колона. Щом тестото поизстине добавете при непрекъснато бъркане двете яйца и малко черен пипер. Загрейте повечко мазнина за пържене....
Френски гратин със сирене и шунка (Gratin de pates au jambon)Френски гратин със сирене и шунка (Gratin de pates au jambon)
07 Май
Посипва се с останалото сирене, поръсва се с галета. Огретенът се пече на 180 градуса за около 25-30 мин. Френският гратин със сирене и шунка (Gratin de pates au jambon) е много вкусен! Източник: Recipe 30 J....
Френски сладкиш с праскови и сирене бриФренски сладкиш с праскови и сирене бри
13 Август
1
Останалото сирене бри се разпределя по повърхността на сладкиша и се връща във фурната за десетина минути. Охлажда се в тавата и се сервира студен....
Френски предястияФренски предястия
23 Юли
1
Артишокът със сос винегрет е традиционно френско предястие, което е много вкусно и ароматно....
Френски кремФренски крем
06 Април
5
В съд поставяме нишестето с половината захар и го разбъркваме много добре . Разбиваме яйцата добре и ги прибавяме към нишестето, като разбъркваме добре.Целта е да се получи гладка смес. Добавяме останалата част от захарта...
Френски омлетФренски омлет
01 Август
1
За приготвянето на френски омлет първото, което правим, е да счупим яйцата в купичка и след това разбиваме много добре. Разбиването продължава, докато изчезнат следите от белтък....
Френски целувкиФренски целувки
22 Юни
Френските целувки се пекат до покафеняване в предварително загрята на 190 градуса фурна....
Френски макарониФренски макарони
28 Ноем.
Разбийте мекото масло на крем, добавете лъжица по лъжица брашното, млякото, маслото, жълтъците от яйцата и овкусете със сол и пипер, както и скълцан магданоз. Отделно разбийте белтъците на пухкав сняг и ги объркайте към...
Френски коктейлФренски коктейл
05 Януари
Джинът, захарта и прясно изцеденият сок от лимона се разбиват с леда в шейкър. Разпределят се в чаши за шампанско и се заливат с ледено шампанско....
Френски ФранзелиФренски Франзели
30 Дек.
1
Френските Франзели са готови....
Френски еклерФренски еклер
14 Май
3
Може да се замени с олио, но това вече няма да е френски еклер, а печени тестени топки пълнени с крем и се загубва хрупкава текстура на тестото, също така и аромат на хубаво масло, което не е без значение....
Френски тартифлетФренски тартифлет
14 Май
Полива се с половината от сметаната, поръсва се със сирене. Отново се подреждат картофи и отново плънка, сметана и се завършва със сирене. Соленият тарт се пече на 180 градуса за около 30 минути....
Френски козунакФренски козунак
21 Февр.
Маята се разтваря в половината мляко и се оставя да втаса. Яйцата се разбиват със захарта, маслото, солта и останалото мляко на топло. Добавя се втасалата мая и се замесва тесто. Меси се, докато стане на конци. Оставя...
Френски сладкишФренски сладкиш
16 Февр.
Прясното мляко се сварява заедно с 1 к.ч. от захарта и солта. Прибавя се полусвареният ориз. Оставя се да изстине, след което се прибавят разбитите с пудрата захар и 1 белтък жълтъци. Ябълките се обелват и настъргват....