Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Видове френски сиренаВъв Франция се произвежда прочутото сирене бри.
Френските сирена са с двойна и тройна масленост. Двойната масленост е 60 процента, а за тройна се смята маслеността над 70 процента....
13 Февр.
1
Печени френски сирена с конфитюр от ягодиВсяко сирене се увива в 2 слепени кори за баница, така че да се получи пакет.
Поставят се в тава за печене и се намазват обилно с масло. Сирената се пекат в загрята фурна на 180 градуса около 10 мин....
01 Май
1
Най-скъпите френски сиренаБофор
Бофор е вид полутвърдо френско сирене от краве мляко, което се произвежда само във френския департамент Савоя. По своите качества и външен вид прилича на швейцарското сирене Грюер....
19 Февр.
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаПо света има над 2000 вида сирене, а гърците са най-големи консуматори на тази млечна храна. В същото време френските сирена се смятат за най-изискани и съответно са сред най-скъпите....
24 Ноем.
Френски кексчета със сирена и подправкиФренските кексчета със сирена и подправки са готови....
04 Август
Френски гратин със сирене и сметанаПоръсват се с настъргано сирене.
Огретенът се пече на 180 градуса за около 40 минути или до хубав златист загар.
Френският гратин със сирене и сметана е много вкусен!...
13 Май
Девет френски сирена, които всеки трябва да опита!В следващия списък са показани някои френски сирена, които се славят с неповторимото си качество и вкус....
27 Септ.
5
Френски бухтички със сиренеКипнете водата с нарязаното на малки парченца масло в тенджерка. Сипете водата в пресятото брашно и разбийте до получаването на гладка смес.
Оставете да се охлади малко тестото и едно по едно прибавете разбитите яйца....
18 Февр.
Френски бухти със сиренеПрибавете натрошеното сирене и махнете от колона. Щом тестото поизстине добавете при непрекъснато бъркане двете яйца и малко черен пипер.
Загрейте повечко мазнина за пържене....
30 Ноем.
3
Френски мезета от сиренеРазбиваме на крем омекналото масло и прибавяме настърганото сирене и сиренето Крема, разбъркваме до кремообразна маса.
Прибавяме пасирания чесън, нарязания лук и копър и черен пипер....
19 Март
Френски бухти със сиренеПрибавете натрошеното сирене и махнете от колона. Щом тестото поизстине добавете при непрекъснато бъркане двете яйца и малко черен пипер.
Загрейте повечко мазнина за пържене....
30 Ноем.
3
Френски гратин със сирене и шунка (Gratin de pates au jambon)Посипва се с останалото сирене, поръсва се с галета.
Огретенът се пече на 180 градуса за около 25-30 мин.
Френският гратин със сирене и шунка (Gratin de pates au jambon) е много вкусен!
Източник: Recipe 30 J....
07 Май
Френски сладкиш с праскови и сирене бриОстаналото сирене бри се разпределя по повърхността на сладкиша и се връща във фурната за десетина минути. Охлажда се в тавата и се сервира студен....
13 Август
1
Френски предястияАртишокът със сос винегрет е традиционно френско предястие, което е много вкусно и ароматно....
23 Юли
1
Френски кремВ съд поставяме нишестето с половината захар и го разбъркваме много добре .
Разбиваме яйцата добре и ги прибавяме към нишестето, като разбъркваме добре.Целта е да се получи гладка смес.
Добавяме останалата част от захарта...
06 Април
5
Френски омлетЗа приготвянето на френски омлет първото, което правим, е да счупим яйцата в купичка и след това разбиваме много добре.
Разбиването продължава, докато изчезнат следите от белтък....
01 Август
1
Френски целувкиФренските целувки се пекат до покафеняване в предварително загрята на 190 градуса фурна....
22 Юни
Френски макарониРазбийте мекото масло на крем, добавете лъжица по лъжица брашното, млякото, маслото, жълтъците от яйцата и овкусете със сол и пипер, както и скълцан магданоз.
Отделно разбийте белтъците на пухкав сняг и ги объркайте към...
28 Ноем.
Френски коктейлДжинът, захарта и прясно изцеденият сок от лимона се разбиват с леда в шейкър.
Разпределят се в чаши за шампанско и се заливат с ледено шампанско....
05 Януари
Френски еклерМоже да се замени с олио, но това вече няма да е френски еклер, а печени тестени топки пълнени с крем и се загубва хрупкава текстура на тестото, също така и аромат на хубаво масло, което не е без значение....
14 Май
3
Френски тартифлетПолива се с половината от сметаната, поръсва се със сирене. Отново се подреждат картофи и отново плънка, сметана и се завършва със сирене.
Соленият тарт се пече на 180 градуса за около 30 минути....
14 Май
Френски козунакМаята се разтваря в половината мляко и се оставя да втаса. Яйцата се разбиват със захарта, маслото, солта и останалото мляко на топло.
Добавя се втасалата мая и се замесва тесто. Меси се, докато стане на конци. Оставя...
21 Февр.
Френски сладкишПрясното мляко се сварява заедно с 1 к.ч. от захарта и солта. Прибавя се полусвареният ориз. Оставя се да изстине, след което се прибавят разбитите с пудрата захар и 1 белтък жълтъци.
Ябълките се обелват и настъргват....
16 Февр.