Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Спирулина – най-полезното растение на светаСпирулина – най-полезното растение на света
14 Април
3
Спирулина представляват едноклетъчните сини водорасли, които се считат за един от най-големите потенциални източници на белтъчини и други жизненоважни хранителни вещества сред растенията. Спирулината има уникални хранителни...
Ново биоинженерно чудо: Растение, което светиНово биоинженерно чудо: Растение, което свети
14 Февр.
Всъщност растението свети, само тогава, когато е дехидратирано и има нужда от вода....
Най-вълшебните растения в света на окултизмаНай-вълшебните растения в света на окултизма
16 Февр.
Беладона Беладона е силно токсично растение и сред най-вълшебните растения в света на окултизма, което се използва в магически и духовни практики от векове....
Списък на десетте най-ценни растения в светаСписък на десетте най-ценни растения в света
24 Август
Младите растения са най-силни. Мак Макът е полско растение, съдържащо алкалоиди, слузни, смолисти и пектинови вещества, гликозиди, органични киселини....
Шипка (растение)Шипка (растение)
03 Февр.
1
Наричат шипката „царица на билките”, защото ползите от нея върху човешкото здраве, тонус и хранене са огромни. В чаша чай от шипки или дори в шипковия мармалад се крие огромен резерв от високото съдържание на витамини...
Най-лесният кекс на светаНай-лесният кекс на света
28 Януари
1
Сушените или захаросани плодове могат да са кайсии, вишни, ананаси, стафиди, ягоди или от всичко по малко. Пригответе си ореховите ядки и ако трябва, нарежете на дребно сушените плодове. Включете фурната да загрява....
Шафранови кифлички на Света ЛучияШафранови кифлички на Света Лучия
11 Януари
В част от топлото мляко се разтваря маята, добавя се захарта, солта и всичко се разбърква. Оставя се за 5 минути. Останалото мляко се смесва с шафрана, разтопеното масло и изварата. В пресятото брашно се излива сместа...
Най-вкусните палачинки на светаНай-вкусните палачинки на света
07 Април
Сервирайте най-вкусните палачинки на света със сладко, течен шоколад или пък със сирене....
Най-мързеливата лютеница на светаНай-мързеливата лютеница на света
27 Юли
Пригответе голяма и дълбока тава с капак, която да може да влиза във фурната. Ако не разполагате с толкова голяма намалете количеството на съставките, или печете на два пъти. Зеленчуците се измиват и подготвят. На чушките...
Най-добрите бургери на светаНай-добрите бургери на света
02 Юни
Вече сме готови да се насладим на най-добрите бургери на света с домашно направен барбекю сос. Домашният барбекю сос правим по следния начин. Загряваме олиото в малко тиганче....
Най-пухкавите японски кифлички в светаНай-пухкавите японски кифлички в света
10 Ноем.
1
Оставете най-пухкавите японски кифлички в света да изстинат, преди да ги извадите от формата. Приятен апетит!...
Лимецова къпана питка за Света ВарвараЛимецова къпана питка за Света Варвара
03 Януари
Лимецовата къпана питка за Света Варвара е готова....
Алое - чудодейното растениеАлое - чудодейното растение
20 Ноем.
Чудотворното растение е било известно още в древни времена, когато се е използвало главно за заздравяване на рани или за създаване на отвари на безсмъртието....
Пастички Свети ВалентинПастички Свети Валентин
07 Февр.
С формичка за сладки изрежете от блатовете сърчица. Сложете водата и захарта на котлона и щом захарта се е разтворила, добавете есенцията и махнете от огъня. Съвсем леко сиропирайте сърчицата. Разбийте маскарпонето...
Торта Свети НиколаТорта Свети Никола
18 Август
Хубаво се разбиват белтъците с щипка сол на пяна и постепенно се добавя пудрата захар при непрекъснато разбиване. Прехвърля се сместа в намаслена форма за торта и се суши на 150 градуса за около 40 минути. След това изключете...
Руска светла медовинаРуска светла медовина
29 Септ.
В емайлиран съд се излива медът, залива се с горещата вода и се оставя за 24 часа на топло. След това се загрява за 1 час на слаб огън. Добавя се хмелът и се кипва, сваля се от котлона и се кипва отново. След това...
Най-вкусните и пухкави кифлички на светаНай-вкусните и пухкави кифлички на света
25 Юни
Разбъркваме всичките продукти заедно и месим меко тесто. Оставяме на страни за 1 час. След като е готово, разделяме на 20 топки. Оформяме по желание и пълним с пълнежа. Оформянето на тези кифлички може да видите стъпка...
Чудото на растението коноп, което може да спаси светаЧудото на растението коноп, което може да спаси света
31 Май
Което важи и за конопената бира, към която вече са насочили вниманието си редица пивоварни по света....
Медоносни растенияМедоносни растения
21 Юни
Културни и декоративни растения В случая, когато става въпрос за медоносни растения, най-вече говорим за цъфтящи растения, посеви или луковици....
Кои са ягодоплодните растенияКои са ягодоплодните растения
23 Ноем.
Ягодоплодните растения представляват значителна част от трайните овощни насаждения. От тази група растения ягодата заема най-голям дял – 81% от структурата им....
Крекери за Свети ВалентинКрекери за Свети Валентин
11 Февр.
В купа смесваме брашното, бакпулвера, черния пипер, солта и розмарина. Разбъркваме добре, за да се смесят съставките. Прибавяме настърган кашкавал, студеното масло, нарязано на малки парчета, сметаната и водата. От...
Пюре за Свети ВалентинПюре за Свети Валентин
31 Януари
Сваряваме картофите в подсолена вода. След като са готови, ги изваждаме и намачкваме. Добавяме майонеза и червен пипер, докато получим желания цвят. После посоляваме. С изрезки от маслините пишем L, V, E, а за О-то...
Сладки за Свети ВалентинСладки за Свети Валентин
31 Януари
Тестото се приготвя така. Разбиваме маслото със захарта. Може да го позатоплим, а после да го охладим. Прибавяме яйцето и разбъркваме. Отделно смесваме пресятото брашно, солта и бакпулвера. Смесваме всички компоненти....
Мъфини за Свети ВалентинМъфини за Свети Валентин
15 Февр.
Разбиваме яйцата заедно със захарта. Добавяме олиото и лимонадата. В дълбока купа пресяваме брашното със ванилията и бакпулвера. Настъргваме шоколада. Към течната смес прибавяме по малко пресятото брашно и разбъркваме...
Питка за Свети ВалентинПитка за Свети Валентин
14 Февр.
Брашното се пресява. В брашното се прави кладенче и се натрошава маята. Прибавя се и хладкото топло мляко. Разбърква се хубаво. Добавят се и останалите продукти. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя да втаса за...