Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хитри съвети за по-вкусни ястияХитри съвети за по-вкусни ястия
08 Май
1
Когато печете месо, добавете няколко главички обелен кромид лук в тавата - така тавата няма да загори, месото ще получи още по-приятен аромат, а лукът също може да сервирате като допълнение към ястието. За по-вкусен...
С грижа за природата: Направете кухнята си екологична с тези съветиС грижа за природата: Направете кухнята си екологична с тези съвети
11 Окт.
Висококачествените съдове за готвене, направени с проводими материали, използват приблизително 25% по-малко топлина от захранването на котлона в сравнение със старите съдове....
Съвети за готвенето на артишокСъвети за готвенето на артишок
16 Март
Основните съвети за готвене на ортишок стъпка по стъпка започват почистването му. Отрежете горната 1/3 на артишока, така че да се вижда сърцевината му....
Съвети при готвенето на карагьозСъвети при готвенето на карагьоз
04 Юни
За да премахнете поне част от тях, трябва да направите следното. Направете на карагьоза малки прорези (по ширината на рибата)....
Съвети при готвенето за бебеСъвети при готвенето за бебе
22 Февр.
Ще ви представим накратко някои основни правила и съвети при готвенето за бебе. Преди да започнете, измийте добре ръцете си с гореща вода и сапун и ги избършете в чиста кърпа....
Съвети при готвенето на пуйкаСъвети при готвенето на пуйка
17 Февр.
Въпреки това има няколко съвета, които ще ви помогнат за това ястията с пуйка да са винаги сочни и невероятно вкусни. 1....
Съвети при готвенето в гювечСъвети при готвенето в гювеч
02 Февр.
При готвенето в гювеч на по-тлъсто месо не се налага да използвате никаква допълнителна мазнина. По време на готвенето месото ще пусне достатъчно. Хем по-малко усилия, хем по-здравословно. 4....
Съвети при готвенето на агнешкоСъвети при готвенето на агнешко
29 Януари
Вземете остър и тънък нож и с негова помощ направете леки резки по месото. В тях сложите бучки масло и избраните от вас подправки - определено ще оберете точките в кухнята....
Съвети при готвенето на яребицаСъвети при готвенето на яребица
06 Март
Ако всичко е направено правилно, то ястията с яребица ще впечатлят и вас, и вашите гости....
Съвети при готвенето на фазанСъвети при готвенето на фазан
06 Март
При разрязване първото нещо, което трябва да направите, е да премахнете ларинкса, гушата и хранопровода. След това отстранете вътрешностите. Действайте много внимателно, за да не повредите червата и жлъчния мехур....
Намалете разходите си за плодове и зеленчуци с тези 10 хитри съветаНамалете разходите си за плодове и зеленчуци с тези 10 хитри съвета
07 Септ.
Направете избор за зрялост: в хладилника може да се съхраняват по-зрели плодове и зеленчуци, които трябва да се консумират скоро, въпреки че те ще трябва да стоят далеч от хладилните камери....
Съвети при готвенето на дивечово месоСъвети при готвенето на дивечово месо
10 Май
За различните видове дивеч времето на престой на месото преди готвене е различно. За птиците е от 3 до 5 дни, за зайците е 2-3 дни. Почистването от вътрешности обаче се прави веднага след лова....
Съвети при готвенето в чугунен тиганСъвети при готвенето в чугунен тиган
17 Дек.
В наши дни в полза на всички онези хора, които обожават готвенето, се предлага огромно разнообразие от домакински съдове за готвене - стъклени, с керамично покритие, с тефлоново покритие, с каменно покритие и т.н....
Съвети при готвенето на Crock-PotСъвети при готвенето на Crock-Pot
29 Дек.
Спестете пари Уредите за бавно готвене са страхотни за готвене на по-малки разфасовки от телешко, свинско, агнешко или пилешко месо....
Съвети при готвене на млечни продуктиСъвети при готвене на млечни продукти
06 Август
Това бяха някои полезни съвети за готвене на млечни продукти. Всички те могат да са ви от голяма помощ....
Запазете витамините при готвене на зеленчуци с тези лесни съветиЗапазете витамините при готвене на зеленчуци с тези лесни съвети
13 Окт.
Някои методи на готвене обаче могат да ги унищожат....
Направете всяко ястие специално с тези сосове!Направете всяко ястие специално с тези сосове!
17 Април
1
Няма как да си представим специални и празнични блюда без изискан сос. Сосът е течна подправка с различни вкусове, обогатяващи ястието. Той превръща и най-семплото ястие в изискано блюдо. Смята се, че произходът на...
Съвети и трикове при готвенето на нахутСъвети и трикове при готвенето на нахут
21 Дек.
Готвенето на нахута е много лесно, независимо дали се готви на пара или във вода. В тази статия ще намерите лесни идеи, съвети и трикове как по-лесно да сготвите нахута....
Съвети при готвенето на спанак и лападСъвети при готвенето на спанак и лапад
25 Януари
Ето обаче какво е добре да знаете, когато решите да развихрите кулинарните си умения в тази посока - съвети при готвенето на спанак и лапад. 1....
Съвети при готвенето на свински бял дробСъвети при готвенето на свински бял дроб
15 Юни
Времето на готвене е между 1-2 часа. Не всеки обича порестата структура на белия дроб, за да направите парчетата по-плътни, поставете ги под тежест след готвене за няколко часа....
Съвети и трикове при готвенето с медСъвети и трикове при готвенето с мед
18 Февр.
Тук ще намерите съвети за използването на мед за различни цели и рецепти. Много е лесно да замените захарта с мед в рецептите....
Съвети при готвенето на ярешко и овнешкоСъвети при готвенето на ярешко и овнешко
10 Март
Затова и днес ще ви дадем ценни съвети при готвене на ярешко и овнешко. 1....
Съвети за направата на вкусен козунакСъвети за направата на вкусен козунак
15 Април
Истината е, че направата на козунак има някои тънкости. Без значение нивото на кулинарните ви умения, не сте ли наясно с тях, той просто няма да се получи. Ето и някои съвети. 1. Въоръжете се с търпение....
Съвети при готвене на бамяСъвети при готвене на бамя
25 Юни
Бамята е била открита около Етиопия през 12-ти век пр. н. е. и е била отглеждана от древните египтяни. Бамята е един чудесен източник на ценни хранителни вещества. Тя е добър източник на витамин С. Тя е с ниско съдържание...