Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хитри съвети за по-вкусни ястияКогато печете месо, добавете няколко главички обелен кромид лук в тавата - така тавата няма да загори, месото ще получи още по-приятен аромат, а лукът също може да сервирате като допълнение към ястието.
За по-вкусен...
08 Май
1
С грижа за природата: Направете кухнята си екологична с тези съветиВисококачествените съдове за готвене, направени с проводими материали, използват приблизително 25% по-малко топлина от захранването на котлона в сравнение със старите съдове....
11 Окт.
Съвети за готвенето на артишокОсновните съвети за готвене на ортишок стъпка по стъпка започват почистването му. Отрежете горната 1/3 на артишока, така че да се вижда сърцевината му....
16 Март
Съвети при готвенето на карагьозЗа да премахнете поне част от тях, трябва да направите следното. Направете на карагьоза малки прорези (по ширината на рибата)....
04 Юни
Съвети при готвенето за бебеЩе ви представим накратко някои основни правила и съвети при готвенето за бебе.
Преди да започнете, измийте добре ръцете си с гореща вода и сапун и ги избършете в чиста кърпа....
22 Февр.
Съвети при готвенето на пуйкаВъпреки това има няколко съвета, които ще ви помогнат за това ястията с пуйка да са винаги сочни и невероятно вкусни.
1....
17 Февр.
Съвети при готвенето в гювечПри готвенето в гювеч на по-тлъсто месо не се налага да използвате никаква допълнителна мазнина. По време на готвенето месото ще пусне достатъчно. Хем по-малко усилия, хем по-здравословно.
4....
02 Февр.
Съвети при готвенето на агнешкоВземете остър и тънък нож и с негова помощ направете леки резки по месото. В тях сложите бучки масло и избраните от вас подправки - определено ще оберете точките в кухнята....
29 Януари
Съвети при готвенето на яребицаАко всичко е направено правилно, то ястията с яребица ще впечатлят и вас, и вашите гости....
06 Март
Съвети при готвенето на фазанПри разрязване първото нещо, което трябва да направите, е да премахнете ларинкса, гушата и хранопровода. След това отстранете вътрешностите. Действайте много внимателно, за да не повредите червата и жлъчния мехур....
06 Март
Намалете разходите си за плодове и зеленчуци с тези 10 хитри съветаНаправете избор за зрялост: в хладилника може да се съхраняват по-зрели плодове и зеленчуци, които трябва да се консумират скоро, въпреки че те ще трябва да стоят далеч от хладилните камери....
07 Септ.
Съвети при готвенето на дивечово месоЗа различните видове дивеч времето на престой на месото преди готвене е различно. За птиците е от 3 до 5 дни, за зайците е 2-3 дни. Почистването от вътрешности обаче се прави веднага след лова....
10 Май
Съвети при готвенето в чугунен тиганВ наши дни в полза на всички онези хора, които обожават готвенето, се предлага огромно разнообразие от домакински съдове за готвене - стъклени, с керамично покритие, с тефлоново покритие, с каменно покритие и т.н....
17 Дек.
Съвети при готвенето на Crock-PotСпестете пари
Уредите за бавно готвене са страхотни за готвене на по-малки разфасовки от телешко, свинско, агнешко или пилешко месо....
29 Дек.
Съвети при готвене на млечни продуктиТова бяха някои полезни съвети за готвене на млечни продукти. Всички те могат да са ви от голяма помощ....
06 Август
Запазете витамините при готвене на зеленчуци с тези лесни съветиНякои методи на готвене обаче могат да ги унищожат....
13 Окт.
Направете всяко ястие специално с тези сосове!Няма как да си представим специални и празнични блюда без изискан сос. Сосът е течна подправка с различни вкусове, обогатяващи ястието. Той превръща и най-семплото ястие в изискано блюдо.
Смята се, че произходът на...
17 Април
1
Съвети и трикове при готвенето на нахутГотвенето на нахута е много лесно, независимо дали се готви на пара или във вода. В тази статия ще намерите лесни идеи, съвети и трикове как по-лесно да сготвите нахута....
21 Дек.
Съвети при готвенето на спанак и лападЕто обаче какво е добре да знаете, когато решите да развихрите кулинарните си умения в тази посока - съвети при готвенето на спанак и лапад.
1....
25 Януари
Съвети при готвенето на свински бял дробВремето на готвене е между 1-2 часа.
Не всеки обича порестата структура на белия дроб, за да направите парчетата по-плътни, поставете ги под тежест след готвене за няколко часа....
15 Юни
Съвети и трикове при готвенето с медТук ще намерите съвети за използването на мед за различни цели и рецепти.
Много е лесно да замените захарта с мед в рецептите....
18 Февр.
Съвети при готвенето на ярешко и овнешкоЗатова и днес ще ви дадем ценни съвети при готвене на ярешко и овнешко.
1....
10 Март
Съвети за направата на вкусен козунакИстината е, че направата на козунак има някои тънкости. Без значение нивото на кулинарните ви умения, не сте ли наясно с тях, той просто няма да се получи. Ето и някои съвети.
1. Въоръжете се с търпение....
15 Април
Съвети при готвене на бамяБамята е била открита около Етиопия през 12-ти век пр. н. е. и е била отглеждана от древните египтяни. Бамята е един чудесен източник на ценни хранителни вещества. Тя е добър източник на витамин С.
Тя е с ниско съдържание...
25 Юни