Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МисоМисо
05 Февр.
1
Светлите видове са с по-мек вкус и са по-малко солени, докато по-тъмните са по-солени и със значително по-интензивен вкус....
Пай с ралични видове сиренеПай с ралични видове сирене
28 Февр.
Тестото се разточва на кора. Плънка: Различните видове сирена, брашното и млякото се слагат в тенджера. Поръсват се в черен пипер и се държи на слаб огън. Прибавят се жълтъците....
Торта Мисо маскарпонеТорта Мисо маскарпоне
28 Окт.
1
Рецептата взаимствах от предаването на Иван Звездев. Дано ви допадне....
Пилешка супа с мисоПилешка супа с мисо
28 Май
Загрейте олиото и запържете пилешкото месо за няколко минути. Добавете гъбите и моркова, след което и джинджифила, лютите чушки, мисото, шерито и соевия сос. Сипете водата и кипнете сместа. Варете за 10-тина минути...
Японска супа с мисоЯпонска супа с мисо
15 Дек.
Водораслите се накисват за 15 мин. Кипва се 500 мл вода и се добавя зеленчуковият бульон, водораслите и празът. След 4 мин. се добавят и гъбите и се вари още 2-3 мин. Мисото се разрежда с малко бульон и се сипва в супата...
Постна мисо супа със спанакПостна мисо супа със спанак
03 Юли
Тофуто се нарязва на 6-8 по-големи кубчета. Когато водата заври, се добавя тофуто. Прибавя се и спанакът. В купичка се налива малко от течността и в нея се размива мисо пастата....
Зелена салата с мисо дресингЗелена салата с мисо дресинг
23 Дек.
Богато ѝ съдържание на минерали и витамини я прави подходяща за всяка възраст. Измиваме салатите и ги подсушаваме внимателно. Разрязваме ги на четвъртинки. Почистените и измити репички режем на тънки шайби....
Торта Мисо Маскарпоне тип HappyТорта Мисо Маскарпоне тип Happy
04 Май
На дъното на тавичка (20/30см) слагаме малко от крема. След това ред потопени за кратко в мляко бисквити, слой крем и сладко от боровинки. Отново бисквити, крем и завършваме със сладко....
Мисо супа с оризово фидеМисо супа с оризово фиде
30 Април
Лукът се нарязва на лентички или на ситно, а моркова - на пръчици. Гъбите се почистват и нарязват на филийки. В тенджера се слагат 6 ч.ч. вода и зеленчуците. Оставя се да заври....
Супа от мисо и резенеСупа от мисо и резене
27 Юни
3
Резенето се запържва заедно с праза, картофите и моркова около 2 мин. Прибавят се джиндифилът, чесънът, лютите чушки и семената резене. Осолява се. Добавя се водата и се оставя да заври около 15 мин., или докато омекнат...
Спаначена палачинка с пълнеж от различни видове сиренаСпаначена палачинка с пълнеж от различни видове сирена
10 Август
За плънката настъргвам на едро ренде сварените яйца и половината кашкавал, нарязаната на ситно печена чушка, натрошеното саламурено сирене....
Как се прави щрудел - наръчник на новакаКак се прави щрудел - наръчник на новака
02 Ноем.
До 1800 година са били познати много видове щрудели и със сладък и със солен пълнеж. В наши дни този сладкиш е известен не само във Виена, но и в цяла Европа, както и в доста други страни по света....
Наръчник на градинаря: пролетна сеитбаНаръчник на градинаря: пролетна сеитба
11 Април
Сеитбата на зеленчуковите култури на открити площи се дели на пролетна, лятна, есенна и предзимна. Пролетната сеитба съвсем логично се извършва през пролетта. Това става, когато стане възможно да се работи на полето,...
Как да готвим с мисо?Как да готвим с мисо?
07 Август
1
Има различни видове, според вкуса и вложените продукти – солено, сладко, земно, плодово, ароматно и т.н. Разграничени са бяло мисо (широмисо), черно мисо (куромисо), червено мисо (акамисо) и т.н....
Супа Мисо - здравословна ли е?Супа Мисо - здравословна ли е?
16 Април
Яжте в японски ресторант и най-вероятно ще получите купа с Мисо супа с вашата храна. Тази гореща супа смесва японски бульон, наречен даши, в който се разтварят ферментирала бобова паста, парченца тофу, нарязан лук...
Мисо маскарпоне със сладолед и замразени ягодиМисо маскарпоне със сладолед и замразени ягоди
30 Август
Белия шоколад начупвам на парченца и заедно със малко готварска сметана разтопявам на водна баня или в микровълнова. Смесвам разбитата сладкарска сметана с белия шоколад, маскарпонето и ванилията....
Вегетарианска диета на АткинсВегетарианска диета на Аткинс
20 Февр.
Протеини и вегетарианство За тези вегетарианци, които консумират яйца и млечни продукти е по – лесно да следват диетата на Аткинс, отколкото за стриктните вегетарианци, които не приемат подобни храни....
Отглеждане на разсад - наръчник на новакаОтглеждане на разсад - наръчник на новака
01 Юли
Добрата реколта започва с добър разсад. А добрият разсад започва да расте на вашия прозорец през февруари. Нека видим всички най-важни точки за разсада, без които не може да се получи добър разсад. Кога трябва да засеем...
Вегетарианска диетаВегетарианска диета
15 Април
2
Тази диета не е само за вегетарианци, а и за тези, които искат просто да прочистят организма си и да се чувстват леки и ефирни. Диетата е изчислена за четири седмици и обещава загуба на шест до десет килограма....
Бременността на една вегетарианкаБременността на една вегетарианка
20 Май
Вашето бебе може да получи храната, която му е необходима, за да расте и се развива, дори и докато следвате вашия вегетариански план на хранене. По време на бременността, е важно да си изберете разнообразие от храни, които...
Японски нудъли в мисо бульон с гъби шийтакеЯпонски нудъли в мисо бульон с гъби шийтаке
22 Ноем.
Гъбите шийтаке се нарязват на хапки, а тофуто - на кубчета. В 750 мл вряща вода се разтваря мисо пастата, добавя се джинджифил и се прибавят гъбите. Оставят се за около 2 минути....
Ароматна гъбена супа с манатарки и паста мисоАроматна гъбена супа с манатарки и паста мисо
19 Февр.
Първо, начупете сушените манатарки на малки парченца, защото ще набъбнат доста при вареното (ако имате пресни или замразени, може да ползвате и такива). Измийте манатарките и изцедете водата....
Какво е VPN - наръчник на новакаКакво е VPN - наръчник на новака
23 Март
VPN (Virtual Private Network) представлява лична виртуална мрежа, която създава сигурна връзка между Вас и онлайн пространството, като Ви предоставя допълнителна защита и анонимност в мрежата. Чрез използването ѝ можете...
Наръчник за първата година на бебетоНаръчник за първата година на бебето
21 Окт.
През първата година от раждането на бебчето се случват много промени – началото е доста трудно. Всеки родител си представя какво ще е, щом дойде бебчето, но както и да си го представя, трябва да знае, че ще има известни трудности...
Интересни факти за непознати храни: МисоИнтересни факти за непознати храни: Мисо
03 Окт.
Мисо е най-популярната подправка в азиатската кухня, особено при японците. Тази храна идва от ферментация на соя, морска сол и зърнени храни - за предпочитане ориз или ечемик - направени в големи каци от кедър...