Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Непознатите китайски подправкиСпециален вид пипер, който расте в Съчуан, се смесва със сол, и така се получава подправката хауцзеян....
17 Септ.
Непознатата индийска подправка Ажгон-Аджвайн (Ajwain)В Индия обаче това е позната билка, която се ползва основно като подправка.
Има я в миксове като къри, с което се подправя почти всяка храна....
11 Март
Непознатите подправки: Бяла куркумаТя е въведена в Европа от арабските търговци около шести век, но използването ѝ като подправка на Запад днес се среща изключително рядко.
Най-използваната част от бялата куркума са корените ѝ....
15 Февр.
Домашна провансиалска подправкаДомашната провансиалска подправка се съхранява в стъклен буркан с капак на тъмно и хладно място.
Използва се за овкусяване на всякакви ястия с меса, зеленчуци, за супи и за овкусяване на хляб и крутони....
20 Февр.
2
Универсална домашна подправкаТази подправка ползвам за приготвянето на супи и всички видове ястия....
14 Февр.
6
Солена подправка СамардалаОставете подправката да съхне на тъмно и проветриво място, за да запази цвета си.
След като течността се изпари, подправката е готова.
Съхранявайте подправката в стъклен съд, затворен с капак....
18 Май
Домашно приготвена подправкаДомашната подправка ползвам за всякакъв вид ястия, но най-много за приготвяне на супи....
15 Септ.
Индийско къри - подправкаВсички подправки се смесват в порцеланов и в никакъв случай метален хаван.
Започват да се стриват постепенно, докато станат на гладка каша, което отнема около 30 минути....
10 Август
Домашна подправка с морковиИзмийте много добре зеленчуците. Обелете морковите, главите целина и пащърнака.
Измийте ги отново и ги настържете на едрото ренде. Магданоза и листата от целина измийте и наситнете.
Смесете, посолете и объркайте добре...
09 Окт.
Моята универсална зеленчукова подправкаМоята универсална зеленчукова подправка е готова....
07 Август
Сушени моркови (за подправка)Изсушените зеленчуци запазват витамините и подобряват вкуса на ястия, супи и най-вече бульони.
Те се съхраняват лесно, не заемат много място и се приготвят много бързо.
За да ги съхраним за през зимата, ни е необходима...
07 Август
Бразилска подправка за месоНарежете на ситно червения лук и го смесете със ситно нарязаните чушки и кориандъра.
Разбъркайте добре сместа заедно със сока от лайм и оставете да престои на хладно поне 30-тина минути.
Сосът е изключително подходящ...
18 Окт.
Арабска подправка Раз ел ханутСмесваме всички подправки, като ги разбъркваме много добре....
02 Април
Апетитна подправка по русенски (Анджика)Разсипете горещата подправка в бурканчета от бебешки храни (190 г), затворете ги и ги обърнете върху капачките, докато изстинат бурканчетата с апетитката....
30 Август
Непознатата лупинаЛупините, или по-скоро – сладките лупини, имат повече от 300 разновидности. Те са безалкалоидни и са създадени през 30-те години на 20 век.
Има многогодишни и едногодишни, като повечето от тях са диворастящи. Едва няколко...
11 Януари
Гъби с ориз и универсална подправкаЗапържват се лукът, оризът, гъбите и вегетата.
Разстилат се в тавата, долива се гореща вода и се слага във фурната. Пече се до готовност....
24 Август
Арония - непознатата лечителкаКогато заговорим за диети и здравословно хранене, неизбежно споменаваме за плодовете и зеленчуците. Всички ние обаче употребяваме и се сещаме за ограничен брой такива, а не обръщаме внимание на още много, и то изключително...
28 Май
Непознатата риба дорадоЗнаете ли какво е дорадо? Научното название е Coryphaena hippurus. Гръцкото название пък е кинегос, което значи ловец. Зад тези странни определения се крие риба, която живее в тропическите и субтропическите райони на света...
13 Септ.
Натто - непознатата японска хранаНатто е традиционна изтънчена японска храна. Тя се приготвя от сварени соеви кълнове, ферментирали в естествена закваска. Натто има остър аромат и специфичен вкус, който не се харесват на всеки. Тя може да бъде...
10 Дек.
Непознатата филипендула в кулинариятаИзползва се за приготвяне на салати, супи, сосове, омлети, пържени, печени и други ястия, като се добавя като подправка, гарнитура или декорация....
13 Март