Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Непознатите китайски подправкиНепознатите китайски подправки
17 Септ.
Специален вид пипер, който расте в Съчуан, се смесва със сол, и така се получава подправката хауцзеян....
Непознатата индийска подправка Ажгон-Аджвайн (Ajwain)Непознатата индийска подправка Ажгон-Аджвайн (Ajwain)
11 Март
В Индия обаче това е позната билка, която се ползва основно като подправка. Има я в миксове като къри, с което се подправя почти всяка храна....
Непознатите подправки: Бяла куркумаНепознатите подправки: Бяла куркума
15 Февр.
Тя е въведена в Европа от арабските търговци около шести век, но използването ѝ като подправка на Запад днес се среща изключително рядко. Най-използваната част от бялата куркума са корените ѝ....
Домашна подправкаДомашна подправка
15 Юли
3
Тази подправка е подходяща за супи и всякакъв вид ястия....
Домашна подправкаДомашна подправка
15 Юли
3
Тази подправка е подходяща за супи и всякакъв вид ястия....
Домашна провансиалска подправкаДомашна провансиалска подправка
20 Февр.
2
Домашната провансиалска подправка се съхранява в стъклен буркан с капак на тъмно и хладно място. Използва се за овкусяване на всякакви ястия с меса, зеленчуци, за супи и за овкусяване на хляб и крутони....
Универсална зеленчукова подправкаУниверсална зеленчукова подправка
11 Дек.
1
Универсалната зеленчукова подправка е готова....
Универсална домашна подправкаУниверсална домашна подправка
14 Февр.
6
Тази подправка ползвам за приготвянето на супи и всички видове ястия....
Солена подправка СамардалаСолена подправка Самардала
18 Май
Оставете подправката да съхне на тъмно и проветриво място, за да запази цвета си. След като течността се изпари, подправката е готова. Съхранявайте подправката в стъклен съд, затворен с капак....
Домашно приготвена подправкаДомашно приготвена подправка
15 Септ.
Домашната подправка ползвам за всякакъв вид ястия, но най-много за приготвяне на супи....
Индийско къри - подправкаИндийско къри - подправка
10 Август
Всички подправки се смесват в порцеланов и в никакъв случай метален хаван. Започват да се стриват постепенно, докато станат на гладка каша, което отнема около 30 минути....
Домашна подправка с морковиДомашна подправка с моркови
09 Окт.
Измийте много добре зеленчуците. Обелете морковите, главите целина и пащърнака. Измийте ги отново и ги настържете на едрото ренде. Магданоза и листата от целина измийте и наситнете. Смесете, посолете и объркайте добре...
Моята универсална зеленчукова подправкаМоята универсална зеленчукова подправка
07 Август
Моята универсална зеленчукова подправка е готова....
Сушени моркови (за подправка)Сушени моркови (за подправка)
07 Август
Изсушените зеленчуци запазват витамините и подобряват вкуса на ястия, супи и най-вече бульони. Те се съхраняват лесно, не заемат много място и се приготвят много бързо. За да ги съхраним за през зимата, ни е необходима...
Зеленчукова подправка за ястияЗеленчукова подправка за ястия
19 Окт.
Зеленчуковата подправка е идеална за супи и яхнии....
Бразилска подправка за месоБразилска подправка за месо
18 Окт.
Нарежете на ситно червения лук и го смесете със ситно нарязаните чушки и кориандъра. Разбъркайте добре сместа заедно със сока от лайм и оставете да престои на хладно поне 30-тина минути. Сосът е изключително подходящ...
Арабска подправка Раз ел ханутАрабска подправка Раз ел ханут
02 Април
Смесваме всички подправки, като ги разбъркваме много добре....
Апетитна подправка по русенски (Анджика)Апетитна подправка по русенски (Анджика)
30 Август
Разсипете горещата подправка в бурканчета от бебешки храни (190 г), затворете ги и ги обърнете върху капачките, докато изстинат бурканчетата с апетитката....
Непознатата лупинаНепознатата лупина
11 Януари
Лупините, или по-скоро – сладките лупини, имат повече от 300 разновидности. Те са безалкалоидни и са създадени през 30-те години на 20 век. Има многогодишни и едногодишни, като повечето от тях са диворастящи. Едва няколко...
Пикантна подправка към месо на грилПикантна подправка към месо на грил
27 Януари
Идеална пикантна подправка към месо на грил....
Гъби с ориз и универсална подправкаГъби с ориз и универсална подправка
24 Август
Запържват се лукът, оризът, гъбите и вегетата. Разстилат се в тавата, долива се гореща вода и се слага във фурната. Пече се до готовност....
Арония - непознатата лечителкаАрония - непознатата лечителка
28 Май
Когато заговорим за диети и здравословно хранене, неизбежно споменаваме за плодовете и зеленчуците. Всички ние обаче употребяваме и се сещаме за ограничен брой такива, а не обръщаме внимание на още много, и то изключително...
Непознатата риба дорадоНепознатата риба дорадо
13 Септ.
Знаете ли какво е дорадо? Научното название е Coryphaena hippurus. Гръцкото название пък е кинегос, което значи ловец. Зад тези странни определения се крие риба, която живее в тропическите и субтропическите райони на света...
Натто - непознатата японска хранаНатто - непознатата японска храна
10 Дек.
Натто е традиционна изтънчена японска храна. Тя се приготвя от сварени соеви кълнове, ферментирали в естествена закваска. Натто има остър аромат и специфичен вкус, който не се харесват на всеки. Тя може да бъде...
Непознатата филипендула в кулинариятаНепознатата филипендула в кулинарията
13 Март
Използва се за приготвяне на салати, супи, сосове, омлети, пържени, печени и други ястия, като се добавя като подправка, гарнитура или декорация....