Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тънкости при приготвяне на риба линА в тези рецепти може да видите и как да си приготвите:
- рибена яхния;
- рибна салата;
- рибни крокети....
17 Юли
Морски език (Палтус)Със сигурност това е риба, която може да задоволи всякакви кулинарни предпочитания, носейки здравословни ползи от консумацията. рецептите с нея са многобройни и позволяват кулинарни експерименти....
12 Окт.
Обикновен морски език с картофи на фурнаПечете обикновения морски език с картофи на фурна на 200 градуса за около тридесет минути....
06 Юли
Непознатата риба дорадоДорадото представлява особен интерес от гледна точка на спортния и любителския морски риболов. Тя е една от най-красивите риби....
13 Септ.
Филе от морски език с аспержи и маслиниНасладете се на филето от морски език с аспержи и маслини с чаша охладено бяло вино...
25 Април
Гуанчале - същност и кулинарни тънкостиМесото може да се консумира като мезе към различни напитки, но кулинарите го включват и в множество рецепти. Най-известната от тях е в традиционното ястие спагети Карбонара....
05 Ноем.
Тънкости при приготвянето на рибаРибата носи много на сол и е добре около половин час преди термичната ѝ обработка да я осолите с морска сол....
26 Дек.
Кулинарен пътеводител: Непознатата ирландска кухняНай-лесната рецепта включва в състава си бекон, кренвирши, картофи и лук. В рагуто може да се добави и бира.
Първоначално в местната кухня присъствали конско, козе и говеждо месо....
29 Юни
Лечебни рецепти с волски език- Следващата рецепта също е за остър бронхит – волският език много бързо втечнява кашлицата....
05 Март
Яхния от риба и морски даровеПуснете в яхнията всичката риба, необелените скариди и мидите. Продължете готвенето под капак 5 минути, след това добавете и обелените скариди, чиито глави сме използвали за бульона....
12 Август
Сукет от риба и морски даровеНа морските дарове и бялата риба им трябва съвсем малко време и са готови, ако ги готвим дълго, мидите и скаридите стават сухи и жилави, а бялата риба се разпада.
Поднесете с поръсен магданоз....
02 Април
Кулинарни приложения на риба меджидЗа да си направите чироз от меджид има най-разнообразни рецепти, но е задължително след като рибките бъдат изчистени, те да бъдат заровени в морска сол и да престоят така няколко дни....
01 Дек.
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаТук може да откриете рецепта за окрошка с всички възможни подправки. Всичко, което се различава от традиционната рецепта, е по желание....
23 Април
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка.
В далечното минало бил...
17 Ноем.
Кулинарни тънкости при обработка на кестениПоявяват се кулинарни тънкости при приготвянето на рецепти с кестен, като най-известната от тях е захаросаният кестен, донесъл слава на малкото френско градче Прива....
19 Окт.
Кулинарни тънкости при правенето на скараЕто нашата рецепта за зеленчуци на скара
9. Независимо какво печете на скарата, след като е готово го слагате в тенджера с капак – за да се запази сочно и топло....
12 Август
7
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаГъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската.
Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена.
Когато се задушава...
23 Април
Кулинарни тънкости при правенето на питкаСлед като тестото е втасало достатъчно (поне да е удвоило обема си), можете да е подредите в тавата, както е по съответната рецепта и да го сложите в предварително добре загряна фурна....
11 Окт.
4
Кулинарни тънкости при правенето на сушиНо трябва да сте наясно и с някои тънкости в приготвянето на този японски специалитет.
Оризът за суши трябва да е приготвен по специална технология, за да получите лепкава маса с лек аромат на оцет....
09 Юни
Кулинарни тънкости при готвенето на оризПо този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
26 Окт.
13
Грузия - страната на непознатите кулинарни изкушенияГрузия е държава в Източна Европа, която на запад граничи с Черно море, Русия на север и изток, Турция и Армения на юг, и Азербейджан на югоизток. Тя покрива територия от 69 700 км, а населението ѝ е около 5 млн. души. Столицата...
17 Януари
Морски копър - ползи и кулинарна употребаНай-добър за готвене морският копър е от май до октомври. В Турция той се приготвя задушен. Консумира се като мезе и най-често служи за прелюдия към риба и морски дарове....
25 Февр.
Морска риба проходи като бозайникНетипичното поведение на дънната риба рибар бе запечатано на видео благодарение на уникален кооперативен проект между една петролна компания и морски биолози....
16 Ноем.
1