Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печен морски езикПечен морски език
21 Май
Гарнитурата към печения морски език оставяме на вашето въображение !...
Морски език в червено виноМорски език в червено вино
22 Април
Разпредете морския език в чинии и сервирайте със соса....
Кулинарни тънкости при приготвяне на риба линКулинарни тънкости при приготвяне на риба лин
17 Юли
А в тези рецепти може да видите и как да си приготвите: - рибена яхния; - рибна салата; - рибни крокети....
Морски език (Палтус)Морски език (Палтус)
12 Окт.
Със сигурност това е риба, която може да задоволи всякакви кулинарни предпочитания, носейки здравословни ползи от консумацията. рецептите с нея са многобройни и позволяват кулинарни експерименти....
Обикновен морски език с картофи на фурнаОбикновен морски език с картофи на фурна
06 Юли
Печете обикновения морски език с картофи на фурна на 200 градуса за около тридесет минути....
Непознатата риба дорадоНепознатата риба дорадо
13 Септ.
Дорадото представлява особен интерес от гледна точка на спортния и любителския морски риболов. Тя е една от най-красивите риби....
Филе от морски език с аспержи и маслиниФиле от морски език с аспержи и маслини
25 Април
Насладете се на филето от морски език с аспержи и маслини с чаша охладено бяло вино...
Гуанчале - същност и кулинарни тънкостиГуанчале - същност и кулинарни тънкости
05 Ноем.
Месото може да се консумира като мезе към различни напитки, но кулинарите го включват и в множество рецепти. Най-известната от тях е в традиционното ястие спагети Карбонара....
Тънкости при приготвянето на рибаТънкости при приготвянето на риба
26 Дек.
Рибата носи много на сол и е добре около половин час преди термичната ѝ обработка да я осолите с морска сол....
Кулинарен пътеводител: Непознатата ирландска кухняКулинарен пътеводител: Непознатата ирландска кухня
29 Юни
Най-лесната рецепта включва в състава си бекон, кренвирши, картофи и лук. В рагуто може да се добави и бира. Първоначално в местната кухня присъствали конско, козе и говеждо месо....
Лечебни рецепти с волски езикЛечебни рецепти с волски език
05 Март
- Следващата рецепта също е за остър бронхит – волският език много бързо втечнява кашлицата....
Яхния от риба и морски даровеЯхния от риба и морски дарове
12 Август
Пуснете в яхнията всичката риба, необелените скариди и мидите. Продължете готвенето под капак 5 минути, след това добавете и обелените скариди, чиито глави сме използвали за бульона....
Сукет от риба и морски даровеСукет от риба и морски дарове
02 Април
На морските дарове и бялата риба им трябва съвсем малко време и са готови, ако ги готвим дълго, мидите и скаридите стават сухи и жилави, а бялата риба се разпада. Поднесете с поръсен магданоз....
Кулинарни приложения на риба меджидКулинарни приложения на риба меджид
01 Дек.
За да си направите чироз от меджид има най-разнообразни рецепти, но е задължително след като рибките бъдат изчистени, те да бъдат заровени в морска сол и да престоят така няколко дни....
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаКулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
23 Април
Тук може да откриете рецепта за окрошка с всички възможни подправки. Всичко, което се различава от традиционната рецепта, е по желание....
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКулинарни тънкости при готвенето с кресон
17 Ноем.
Кресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка. В далечното минало бил...
Кулинарни тънкости при обработка на кестениКулинарни тънкости при обработка на кестени
19 Окт.
Появяват се кулинарни тънкости при приготвянето на рецепти с кестен, като най-известната от тях е захаросаният кестен, донесъл слава на малкото френско градче Прива....
Кулинарни тънкости при правенето на скараКулинарни тънкости при правенето на скара
12 Август
7
Ето нашата рецепта за зеленчуци на скара 9. Независимо какво печете на скарата, след като е готово го слагате в тенджера с капак – за да се запази сочно и топло....
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаКулинарни тънкости при приготвянето на гъска
23 Април
Гъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската. Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена. Когато се задушава...
Кулинарни тънкости при правенето на питкаКулинарни тънкости при правенето на питка
11 Окт.
4
След като тестото е втасало достатъчно (поне да е удвоило обема си), можете да е подредите в тавата, както е по съответната рецепта и да го сложите в предварително добре загряна фурна....
Кулинарни тънкости при правенето на сушиКулинарни тънкости при правенето на суши
09 Юни
Но трябва да сте наясно и с някои тънкости в приготвянето на този японски специалитет. Оризът за суши трябва да е приготвен по специална технология, за да получите лепкава маса с лек аромат на оцет....
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
По този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
Грузия - страната на непознатите кулинарни изкушенияГрузия - страната на непознатите кулинарни изкушения
17 Януари
Грузия е държава в Източна Европа, която на запад граничи с Черно море, Русия на север и изток, Турция и Армения на юг, и Азербейджан на югоизток. Тя покрива територия от 69 700 км, а населението ѝ е около 5 млн. души. Столицата...
Морски копър - ползи и кулинарна употребаМорски копър - ползи и кулинарна употреба
25 Февр.
Най-добър за готвене морският копър е от май до октомври. В Турция той се приготвя задушен. Консумира се като мезе и най-често служи за прелюдия към риба и морски дарове....
Морска риба проходи като бозайникМорска риба проходи като бозайник
16 Ноем.
1
Нетипичното поведение на дънната риба рибар бе запечатано на видео благодарение на уникален кооперативен проект между една петролна компания и морски биолози....