Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Виенски сладкиш с черешиЗапечете плодовия сладкиш за около 45 минути на силно загрята фурна.
Виенският сладкиш с череши е готов....
15 Ноем.
4
Млечен сладкиш с виенски кифлиПечете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Оставете да се охлади и разрежете.
Може да поднесете с пудра захар....
27 Юни
Виенски сладкишВиенският сладкиш се пече в предварително загрята фурна за около половин час. 10 минути преди да е готов, се посипва с натрошените бадеми или лешници и се допича....
16 Април
2
Виенски сладкишВиенският сладкиш се пече в предварително загрята фурна за около половин час. 10 минути преди да е готов, се посипва с натрошените бадеми или лешници и се допича....
16 Април
2
Виенски плодов сладкишОт брашното, маслото, жълтъка и виното се замесва тесто и се оставя в хладилника за 30 минути. След това се разточва на кора с дебелина 6-7 милиметра и се слага в намазана с мазнина тава.
Набожда се с вилица на няколко...
30 Май
Виенски Сладкиш КардиналБелтъците се разбиват до пяна, прибавя се захарта на порции. Поставят се на водна баня и разбиването продължава докато станат много плътни и лъскави и захарта напълно се е абсорбирала.
Разбиват се яйцата за жълтата смес...
19 Април
Класически Виенски СладкиНаредете сладките в тава, застлана с хартия за печене.
Печете на 170 градуса до порозовяване. Поръсете ги с пудра захар.
Класическите Виенски Сладки са готови....
29 Юни
Коледни орехови виенски сладкиПечете в предварително загрята на 160°С с вентилатор фурна за около 20 минути или докато сладките станат с тъмно златист цвят и покафенеят по краищата....
24 Дек.
Неустоими ястия със сладки картофиСладките картофи, наричани още батати, не са сред най-консумираните храни в България....
23 Септ.
Виенски специалитетиВиенският специалитет се сервира с резен лимон и картофена салата.
Виенска торта Сахер
Тази торта е един от най-известните Виенски кулинарни специалитети, популярна по целия свят....
15 Юли
Най-неустоимите сладкиши с бисквити (ГАЛЕРИЯ)Освен че могат да се похапват като следобедна закуска в компанията на кафе, чай или мляко, бисквитите се използват и за приготвянето на неустоими сладкиши. Най-вкусните от тях можете да видите в галерията ни....
06 Юли
Три неустоими сладки изкушения с марципанТук ще намерите три неустоими сладки изкушения с марципан. Ето ги и тях:
Бисквитки с марципан
Необходими продукти: 2 малки яйца, 120 г захар, 125 г масло, 100 г фин бадемов марципан, 1 ч.л....
23 Август
Неустоими ореховкиВсички продукти се смесват. Получава се гъста и лепкава смес.
С помощта на лъжица загребвам и слагам в тавичка предварително застлана с хартия за печене, лекичко ги сплесквам отгоре, трябва да има място от едната до другата...
04 Февр.
Перфектният виенски щруделДатата 17 юни е много подходящ момент да поговорим малко за сладките черти на това тестено изкушение, защото се отбелязва Денят на ябълковия щрудел....
17 Юни
2
Безглутеново тесто за сладки и сладкишиЗа безглутенови сладкиши сместа трябва да е кексообразна, а за безглутенови сладки - добавя се брашно, докато се получи меко тесто....
16 Февр.
Виенски кифлиМаята се разтваря във водата. Добавят се сол, захар, олио, разтопено масло. Брашното се пресява и се добавя към сместа. Тестото се разделя на топчета с маса 77 гр.
Всяко топче се разточва и оформя равнобедрен триъгълник...
29 Март
Виенски шницелОтцеждайте готовите виенски шницели върху кухненска хартия и ги поднесете веднага със свежи зеленчуци по избор....
01 Юни
4
Виенски кюфтетаНарежете на ситно главата лук и я смесете с каймата, накиснатия и добре отцеден хляб, яйцето и подправките и добре объркайте. От каймата оформете кръгли кюфтенца, които изпържете до готовност в силно сгорещеното масло....
29 Август
2
Виенски роладРазбийте много добре (за около 10-15 минути) захарта и жълтъците с помощта на миксер.
Добавете брашното, ванилията, разтопеното масло, което не е горещо.
Отделно разбийте белтъците с щипка сол и ги добавете внимателно...
29 Септ.
Виенски кифличкиРазтворете маята в малко прясно мляко, в което сте добавили лъжичка захар. Оставете 10-ина минути на топло, за да се активира. След това смесете всички продукти и месете до получаването на гладко тесто.
Така омесеното...
12 Август
1
Виенски кроасаниИзсипвате маята в топлото мляко със захарта и няколко лъжици брашно. Изсипвате в купа част от брашното, олиото, яйцето, бакпулвера, солта и след като маята шупне, добавяте и нея.
Замесвате като постепенно добавяте брашно...
15 Септ.
11
Виенски гулашВ тенджера с олиото поставяме нарязаното на кубчета месо и запържваме за кратко.
Изваждаме месото и в същата мазнина изпържваме почистения и нарязан на ситно лук. Пържим до златисто и прибавяме червения пипер, доматеното...
17 Ноем.
Виенски козунакРазтворете маята в част от хладкото прясно мляко заедно с малко брашно и 1/2 ч.л. захар. Оставете да се активизира около 20 минути. Всички останали продукти трябва да са леко топли (престояли на стайна температура, а не от...
03 Април
4