Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Виенски сладкиш с черешиВиенски сладкиш с череши
15 Ноем.
4
Запечете плодовия сладкиш за около 45 минути на силно загрята фурна. Виенският сладкиш с череши е готов....
Млечен сладкиш с виенски кифлиМлечен сладкиш с виенски кифли
27 Юни
Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Оставете да се охлади и разрежете. Може да поднесете с пудра захар....
Виенски сладкишВиенски сладкиш
16 Април
2
Виенският сладкиш се пече в предварително загрята фурна за около половин час. 10 минути преди да е готов, се посипва с натрошените бадеми или лешници и се допича....
Виенски сладкишВиенски сладкиш
16 Април
2
Виенският сладкиш се пече в предварително загрята фурна за около половин час. 10 минути преди да е готов, се посипва с натрошените бадеми или лешници и се допича....
Неустоими сладки с извара и маслоНеустоими сладки с извара и масло
14 Май
Неустоимите сладки с извара и масло са готови....
Виенски плодов сладкишВиенски плодов сладкиш
30 Май
От брашното, маслото, жълтъка и виното се замесва тесто и се оставя в хладилника за 30 минути. След това се разточва на кора с дебелина 6-7 милиметра и се слага в намазана с мазнина тава. Набожда се с вилица на няколко...
Виенски Сладкиш КардиналВиенски Сладкиш Кардинал
19 Април
Белтъците се разбиват до пяна, прибавя се захарта на порции. Поставят се на водна баня и разбиването продължава докато станат много плътни и лъскави и захарта напълно се е абсорбирала. Разбиват се яйцата за жълтата смес...
Класически Виенски СладкиКласически Виенски Сладки
29 Юни
Наредете сладките в тава, застлана с хартия за печене. Печете на 170 градуса до порозовяване. Поръсете ги с пудра захар. Класическите Виенски Сладки са готови....
Коледни орехови виенски сладкиКоледни орехови виенски сладки
24 Дек.
Печете в предварително загрята на 160°С с вентилатор фурна за около 20 минути или докато сладките станат с тъмно златист цвят и покафенеят по краищата....
Неустоими ястия със сладки картофиНеустоими ястия със сладки картофи
23 Септ.
Сладките картофи, наричани още батати, не са сред най-консумираните храни в България....
Виенски специалитетиВиенски специалитети
15 Юли
Виенският специалитет се сервира с резен лимон и картофена салата. Виенска торта Сахер Тази торта е един от най-известните Виенски кулинарни специалитети, популярна по целия свят....
Най-неустоимите сладкиши с бисквити (ГАЛЕРИЯ)Най-неустоимите сладкиши с бисквити (ГАЛЕРИЯ)
06 Юли
Освен че могат да се похапват като следобедна закуска в компанията на кафе, чай или мляко, бисквитите се използват и за приготвянето на неустоими сладкиши. Най-вкусните от тях можете да видите в галерията ни....
Три неустоими сладки изкушения с марципанТри неустоими сладки изкушения с марципан
23 Август
Тук ще намерите три неустоими сладки изкушения с марципан. Ето ги и тях: Бисквитки с марципан Необходими продукти: 2 малки яйца, 120 г захар, 125 г масло, 100 г фин бадемов марципан, 1 ч.л....
Неустоими ореховкиНеустоими ореховки
04 Февр.
Всички продукти се смесват. Получава се гъста и лепкава смес. С помощта на лъжица загребвам и слагам в тавичка предварително застлана с хартия за печене, лекичко ги сплесквам отгоре, трябва да има място от едната до другата...
Перфектният виенски щруделПерфектният виенски щрудел
17 Юни
2
Датата 17 юни е много подходящ момент да поговорим малко за сладките черти на това тестено изкушение, защото се отбелязва Денят на ябълковия щрудел....
Крем за торти, сладки и сладкишиКрем за торти, сладки и сладкиши
14 Ноем.
1
Кремът за торти, сладки и сладкиши е готов....
Безглутеново тесто за сладки и сладкишиБезглутеново тесто за сладки и сладкиши
16 Февр.
За безглутенови сладкиши сместа трябва да е кексообразна, а за безглутенови сладки - добавя се брашно, докато се получи меко тесто....
Виенски кифлиВиенски кифли
29 Март
Маята се разтваря във водата. Добавят се сол, захар, олио, разтопено масло. Брашното се пресява и се добавя към сместа. Тестото се разделя на топчета с маса 77 гр. Всяко топче се разточва и оформя равнобедрен триъгълник...
Виенски шницелВиенски шницел
01 Юни
4
Отцеждайте готовите виенски шницели върху кухненска хартия и ги поднесете веднага със свежи зеленчуци по избор....
Виенски кюфтетаВиенски кюфтета
29 Август
2
Нарежете на ситно главата лук и я смесете с каймата, накиснатия и добре отцеден хляб, яйцето и подправките и добре объркайте. От каймата оформете кръгли кюфтенца, които изпържете до готовност в силно сгорещеното масло....
Виенски роладВиенски ролад
29 Септ.
Разбийте много добре (за около 10-15 минути) захарта и жълтъците с помощта на миксер. Добавете брашното, ванилията, разтопеното масло, което не е горещо. Отделно разбийте белтъците с щипка сол и ги добавете внимателно...
Виенски кифличкиВиенски кифлички
12 Август
1
Разтворете маята в малко прясно мляко, в което сте добавили лъжичка захар. Оставете 10-ина минути на топло, за да се активира. След това смесете всички продукти и месете до получаването на гладко тесто. Така омесеното...
Виенски кроасаниВиенски кроасани
15 Септ.
11
Изсипвате маята в топлото мляко със захарта и няколко лъжици брашно. Изсипвате в купа част от брашното, олиото, яйцето, бакпулвера, солта и след като маята шупне, добавяте и нея. Замесвате като постепенно добавяте брашно...
Виенски гулашВиенски гулаш
17 Ноем.
В тенджера с олиото поставяме нарязаното на кубчета месо и запържваме за кратко. Изваждаме месото и в същата мазнина изпържваме почистения и нарязан на ситно лук. Пържим до златисто и прибавяме червения пипер, доматеното...
Виенски козунакВиенски козунак
03 Април
4
Разтворете маята в част от хладкото прясно мляко заедно с малко брашно и 1/2 ч.л. захар. Оставете да се активизира около 20 минути. Всички останали продукти трябва да са леко топли (престояли на стайна температура, а не от...