Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ароматна фокача с чери домати и маслиниАроматната фокача с чери домати и маслини е много вкусна....
10 Септ.
Ароматна фокача със сирене и маслиниПечем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 20 минути до готовност на вкусната фокача....
12 Март
Фокача с маслиниМаята се разтваря в чаша с топла вода и се оставя в продължение на 15 минути. Пресейте брашното и добавете маята и зехтина. Подправете със сол.
Замесете тесто, като постепенно добавяте необходимото количество вода. Тестото...
29 Февр.
Фокача с кайсииИзважда се фокачата от фурната, охлажда се за кратко и се изважда от формата. Поръсва се с пудра захар.
Източник: Zenzero&Limone...
17 Юли
Фокача с лимонПоръсете със ситно нарязан розмарин и морска сол, залейте с малко зехтин и печете фокачата в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Фокачата с лимон е готова....
08 Ноем.
Фокача с риганСъвсем леко поръсваме фокачата със зехтин отгоре и печем.
Фокачата с риган е готова....
04 Юли
Фокача с плънкаБрашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се маята и солта. Постепенно се добавя водата, смесена със зехтина. Замесва се еластично тесто и се оставя да втаса.
Тестото се премесва и се разделя на две части...
17 Февр.
1
Фокача с лукБрашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се маята, зехтинът и солта. Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто. Оставя се покрито, докато втаса.
След това тестото се премесва, заедно с предварително...
11 Февр.
Фокача с лукСлед като се подготви тестото се оставя да втасва встрани около час и половина.
Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Форма за печене с размери 25 х 38 см се намазва с масло. Тестото се прехвърля във формата...
18 Февр.
Празнична фокача с лимецИзважда се и още топла празничната фокача с лимец се поднася с любов!
Добър апетит!...
13 Февр.
Средиземноморска фокача с маслиниЛесната фокача трябва да втаса по този начин за половин час. После я изпечете за около половин час на 180 градуса.
Средиземноморската фокача с маслини може да сервирате както топла, така и вече изстинала....
01 Април
Фокача с маслинова пастаСлед като се опече вадим фокачата и я увиваме с кърпа да си запази топлината. При сервиране режем на квадрати. Към фокачата режем 3 плочки сирене....
05 Септ.
Фокача с шарена солСмесват се в купа брашното, солта, захарта, маята и олиото. Налива се по малко от водата и бъркаме с вилица докато се получи тесто, като накрая се доомесва с ръце.
Покрива се с фолио и оставяме да втаса 40 минути докато...
29 Февр.
Пълнозърнеста фокача в мултикукърИзвадете фокачата от уреда и охладете върху решетка.
Пълнозърнеста фокача в мултикукър - превъзходен хляб с лук, вдъхновен от италианската кухня....
05 Януари
1
Фокача с черни маслиниСъщо така обичам да поднасям тази фокача намазана с хубав зехтин и пресни клонки розмарин, от които се долавя разкошен аромат, сливащ се с всичко останало....
30 Май
Картофена фокача с беконПреди да обърнем фокачата в чиния, изцеждаме излишната мазнина от тавичката.
Поднасяме Картофената фокача с бекон топла за мезе със студена бира ;)...
07 Януари
Фокача с червен лукПресейте брашното със солта и захарта. Добавете маята, зехтина и водата, след което замесете тесто. Сложете тестото в намазнена купа, покрийте и оставете да престои на топло място докато удвои обема си.
Намазнете две...
16 Август
Фокача с ароматни тревиМаята, солта и 2 с.л. брашно се разтварят във водата. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипва се маята и зехтинът.
Замесва се еластично тесто, което се покрива и се оставя да втаса. Когато е готово тестото...
17 Март
Фокача а ла КаприТестото се замесва заедно с 1 с.л. от зехтина. Оставя се да втасва около 1 1/2 часа. Доматчетата се режат на тънки филийки и се оставят в гевгир да се отцеждат 10 мин.
Фурната предварително се загрява до 220 градуса....
16 Март
Фокача с чеснов зехтинФокачата се намазва със зехтин, посипва се с мащерка и морска сол и се запича в предварително загрята фурна....
23 Февр.