Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салата Нов ВекМесото се нарязва на кубчета.
Добавят се ананасът на кубчета, царевицата и нарязаните маслини.
Лукът се запържва до златисто и се добавя към останалите продукти.
Накрая се слага майонезата и се оставя да престои...
25 Януари
Лосион за мазна и възпалена кожаИзползвайте като лосион за почистване на мазна и възпалена кожа на лицето. Живовлякът премахва възпалението и заздравява кожата....
07 Май
Мусака в нов прочитКартофите се обелват, нарязват се на едри парчета и се сваряват.
Каймата се омесва и се оставя да почине 10-20 мин.
В тава, подмазана с олио, слагаме горещите картофи и ги намачкваме с вилица и подправяме със сол. Върху...
08 Окт.
4
Вчерашни пържоли в нов прочитАко имате останали изпечени свински пържоли, това е идеалното решение за вас.
Пържолите се нарязват на едри хапки. Лук, праз и чушка се почистват и нарязват на ситно, чушката - на ленти.
В тиган се загрява олио и запържваме...
25 Ноем.
Балканска питка за нов домСлед около 10 минути кърпата се маха и балканската питка за нов дом е изцяло готова!...
23 Юни
Мазни баничкиВ голяма купа се разбива яйцето, добавят се киселото мляко, газираната вода и натрошеното сирене.
В отделен съд се смесват олиото и разтопеното масло, след което половината от количеството се добавя към млечната смес...
10 Юли
Разядка с хрян за мазно свинскоХрянът се измива хубаво, за да падне пръстта от него. След това с помощта на нож корените се остъргват, за да се доизмият.
Чесънът се изчиства от люспите и скилидките се измиват.
Хрянът се настъргва в робот на възможно...
04 Март
Грах с ванилов вкусПосолете граха на вкус.
Приведете до кипене. Намалете топлината и оставете да къкри за около 10 минути....
09 Дек.
Хляб със средиземноморски вкусСмесваме маята със захарта и половината от водата и оставяме да шупне. Пресяваме брашното.
Оформяме в него кладенче, в което слагаме солта, зехтина, шупналата мая, останалата вода, нарязаните на ситно маслини и сушени...
21 Август
Паея по наш вкусТайната на вкусната паеля е в леко загорелия вкус на ориза. Сервира се с нарязани лимони....
03 Ноем.
3
Агнешко със средиземноморски вкусНарязваме месото на порции, осоляваме, опиперяваме и запържваме леко в тигана от всички страни, след това прехвърляме месото в тава.
Добавяме розмарин, заливаме леко с вода и слагаме във фурната при 230 градуса.
Завиваме...
20 Февр.
Пиле с уникален вкусПочистете пилешките бутчета и ги разполовете на горно и долно бутче. В купа сложете майонезата, зехтин, подправката за пиле, черен пипер и топеното сирене.
Разбъркайте хубаво всички съставки. Гъбите почистете и нарежете...
25 Януари
46
Руло с лимонов вкусПриготвяме блата, като разбиваме жълтъците от четири яйца и едно цяло яйце с половината захар до побеляване.
Четирите белтъка разбиваме с другата половина от захарта на сняг и прибавяме към тестото. Сипваме внимателно...
08 Ноем.
1
Сарми с лимонов вкусЛозовите листа се задушават, за да омекнат.
Доматите се белят, лукът се нарязва на едро. Към тях се добавят нарязана чушка, магданоз и се прекарват през блендер. Изсипва се в купа.
След това се добавят останалите продукти...
24 Юли
Ребра с опушен вкусНарежете свинските ребра на парчета по ваш вкус. Поръсете с черен пипер, залейте с меда и соевия сос.
Втрийте добре подправките и оставете в хладилник за час-два....
29 Дек.
Пица за всеки вкусКоличеството им е по собствен вкус и желание. Целта е върху макси пицата да има мини пици с различни съставки и всеки, които похапва, да може сам да избира какво парче да вземе....
04 Юли
Какао с бананов вкусЗагряваме млякото, без да го възвираме. Добавяме какаото и разбъркваме.
Поднасяме напитката, докато е още топла....
31 Януари
Кекс с портокалов вкусЯйцата се разбъркват със захарта, прибавя се маслото, брашното с бакпулверът, сокът от портокалите, кората от портокала и ванилията.
Разбива се добре, изсипва се в кексова форма, предварително намазнена и се пече 40 минути...
02 Дек.
17
Кекс с портокалов вкусЯйцата се разбъркват със захарта, прибавя се маслото, брашното с бакпулверът, сокът от портокалите, кората от портокала и ванилията.
Разбива се добре, изсипва се в кексова форма, предварително намазнена и се пече 40 минути...
02 Дек.
17
Петият вкус: УмамиУмами е един от петте основни вкуса, заедно със сладкото, киселото, горчивото и соленото. От японски умами може да се преведе като "приятен вкус".
През 1907 г. японският професор по химия Кикунае Икеда решил да разбере...
30 Окт.
4
Отвара против мазна косаКъм водата за изплакване на мазна коса по време на баня се прибавят 300 мл от течността....
11 Юни