Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Декорирайте новогодишната трапезаДекорирайте новогодишната трапеза
31 Дек.
За празничната трапеза на Нова година трябва да се погрижите не само за всевъзможните мезета, салати и вкусни ястия, но и за красивото им сервиране....
Етикет за новогодишната трапезаЕтикет за новогодишната трапеза
28 Дек.
Ето какво трябва да знаете за етикета на новогодишната трапеза! Изберете салфетки и покривки, които са в топли цветове и празнични цветове – жълто, оранжево или червено....
Новогодишната трапеза по светаНовогодишната трапеза по света
01 Януари
Новогодишната трапеза във Франция е изискана и изтънчена. Французите асоциират Нова година с белотата и чистотата....
Кралски терин за Новогодишната трапезаКралски терин за Новогодишната трапеза
30 Дек.
Голямата изненада за Новогодишната трапеза може да е кралски терин с месо и гъби. Приготвянето му отнема време, но резултатът си струва усилията....
Печено прасенце за Новогодишната трапезаПечено прасенце за Новогодишната трапеза
29 Дек.
1
Печеното прасенце е най-важното ястие на Новогодишната трапеза. Лесно можете да го приготвите и да блеснете пред близките си и пред приятелите си, с които заедно ще празнувате....
Сочни десерти за Новогодишната трапезаСочни десерти за Новогодишната трапеза
29 Дек.
1
Изненадайте гостите си със сочен десерт за Новогодишната трапеза. Необходими са ви двеста грама бисквити, сто милилитра вода, двадесет грама захар, две супени лъжици какао....
Превърнете новогодишната трапеза в кулинарен шедьовърПревърнете новогодишната трапеза в кулинарен шедьовър
30 Дек.
Французите вярват в птицата на щастието, която в новогодишната нощ долита във всеки дом и носи на крилете си щастие и късмет....
Вкусотии със сьомга за Новогодишната трапезаВкусотии със сьомга за Новогодишната трапеза
31 Дек.
На Новогодишната трапеза трябва да има поне едно рибно ястие – ордьовър или основно, за да ви върви като по вода в годината на Водния Дракон....
Тежки мезета за коледната трапезаТежки мезета за коледната трапеза
08 Дек.
Според народните обичаи коледната трапеза трябва да е отрупана, пищна и богата. Дългоочакван момент от всички постещи християни....
Какво трябва да има на новогодишната трапеза?Какво трябва да има на новогодишната трапеза?
31 Дек.
Традицията повелява най-старият човек в къщата да завърти новогодишната баница три пъти. След това я поставя на масата и всеки взима парчето, което в срещу него....
Какво да сготвим с остатъците от новогодишната трапезаКакво да сготвим с остатъците от новогодишната трапеза
02 Януари
1
Тук ще намерите няколко идеи какво да сготвите с остатъците от новогодишната трапеза. Най-честите остатъци след пищната вечеря са мезетата....
Козе сирене със сусам за празничната трапезаКозе сирене със сусам за празничната трапеза
16 Дек.
Тази много лесна, но ефектна празнична рецепта приготвяме в няколко много прости стъпки. Първо и най-важно за нея е козето сирене да бъде от кремообразния тип, във вид на кръгло или четвъртито рулце с твърда обвивка....
Руло за всеки празникРуло за всеки празник
29 Дек.
Разбиваме яйцата със захарта докато тя се разтвори напълно. Прибавяме щипка сол, есенцията и пресятото брашно. Бъркаме на ръка до еднородна смес. Изливаме сместа в правоъгълна тавичка върху хартия за печене. Печем в предварително...
Царевични питки за всекиЦаревични питки за всеки
24 Януари
Пресейте бялото и царевичното брашно. Смесете ги в купа заедно със солта, маята и захарта. Направете кладенче и сипете топлата вода и зехтина. Разбъркайте с лъжица и замесете с ръце меко тесто. Покрийте с фолио купата...
Питка за всеки денПитка за всеки ден
21 Септ.
Сипва се сухата мая във водата със захарта и се разбърква с една супена лъжица от брашното на кашичка. Оставя се да бухне. В тава сипвам брашното, оформя се кладенче в което изливаме шупналата мая. Добавя се айрянът, солта...
Меденки за всеки поводМеденки за всеки повод
06 Март
13
Яйцата със захарта се разбиват предварително. След като вече са разбити, се прибавят към останалите продукти. Омесва се тесто, което трябва да не е лепкаво и меко, а със средна твърдост. Разточва се и с помощта на формички...
Мезета за всеки поводМезета за всеки повод
28 Юли
1
Замесете каймата 500 г и оформете малки кюфтенца. Нареждат се в тавичка с малко мазнина и се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса. Може да прибавите и 1 чаша червено вино или бира. През това време изпържете...
Пица за всеки вкусПица за всеки вкус
04 Юли
Целта е върху макси пицата да има мини пици с различни съставки и всеки, които похапва, да може сам да избира какво парче да вземе. Когато тестото е готово, го вземаме и го разделяме на две парчета, но не равни....
Блини за всеки денБлини за всеки ден
26 Ноем.
В купа се разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка. Добавя се сол, олио сода за хляб и наливаме прясното мляко. Прибавя се лъжица по лъжица от брашното, като се разбърква на гъста кашичка. Разрежда се с вода до нужната...
Поставете тези ястия на Новогодишната трапеза и за късмет и щастиеПоставете тези ястия на Новогодишната трапеза и за късмет и щастие
31 Дек.
Затова внимателни трябва да подберем всеки от детайлите, включително и на трапезата. page1....
Новогодишна погачаНовогодишна погача
04 Дек.
5
Новогодишната погача е готова....
Новогодишна баклаваНовогодишна баклава
09 Дек.
5
В купа смесваме продуктите за плънката - орехи, захар, канела и смлени чаени бисквити. Взема се една кора и се поставя в намаслена тава, намазваме с разтопено масло и отгоре поставяме втора кора, намазваме и нея и така 3...
Новогодишна тортаНовогодишна торта
14 Дек.
За тортата ще ви е нужна и 1 фунийка от сладолед за основа на елхата. Първо се приготвя кремът. В купа с прясното мляко сипваме крем ванилията и с миксер се разбива. Отделно се разбива течната сметана с 1 с.л. пудра захар...
Новогодишна питаНовогодишна пита
31 Дек.
Във всеки триъгълник тесто се прави по една малка дупка. През нея се прекарва долния край на триъгълника, като се прекарва отдолу - нагоре. След това краищата на всеки триъгълник се подгъват леко навътре....
Новогодишна баницаНовогодишна баница
31 Дек.
Сиренето се рендосва на едрото ренде. След това към него прибавяме яйцата, киселото мляко и олиото. Всичко се разбърква хубаво. След това се взема една кора от корите за сач. Върху нея се слага малко от плънката, но така...