Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко причини да ядем черешиНяколко причини да ядем череши
06 Юни
Ето няколко съществени причини да ядем череши: 1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане; 2....
Ползите от яденето на накиснати бадемиПолзите от яденето на накиснати бадеми
01 Август
СЪВЕТ: Най-добре е да ядете няколко накиснати бадема сутрин всеки ден, за да намалите приема на калории за деня....
Всички добри причини да ядем повече морковиВсички добри причини да ядем повече моркови
24 Август
Така че, ако имате висок холестерол и триглицериди, не забравяйте да консумирате 2-3 сурови моркова преди всяко хранене....
Защо да ядем сурови яйца?Защо да ядем сурови яйца?
11 Юни
Често този процес може да причини алергии. Обикновено при ядене на сурови яйца всякакви случаи на алергия към яйца ще изчезнат. Редовната консумация на сурови яйца ще направи чудеса за цялостното ви здраве....
Пет причини да ядем диняПет причини да ядем диня
22 Май
Запознайте се с 5-те причини да похапвате диня: 1....
Няколко причини да консумираме месоНяколко причини да консумираме месо
31 Януари
3
В ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни. Макар да е доказано, че вегетарианците...
Няколко причини да ядете лютоНяколко причини да ядете люто
12 Август
2
Добра превенция срещу ракови заболявания. Редовната консумация на люти чушки и къри намалява риска от рак....
Няколко причини да ядете лападНяколко причини да ядете лапад
08 Юни
Причини да ядете по-често лапад Ето няколко добри причини защо трябва да включите лапада в менюто си: - Оказва благоприятно действие при диабет; - Има детоксикиращ ефект за тялото и организма; - Подобрява храносмилането...
Няколко добри начина да останете будниНяколко добри начина да останете будни
14 Март
Ето няколко добри начина да останете будни, когато искате да се борите със сънливостта....
Защо да ядем няколко фурми преди ляганеЗащо да ядем няколко фурми преди лягане
06 Ноем.
Поради това се препоръчва при нередовно изхождане да се хапват по няколко фурми вечер, за да може да се стимулира храносмилателната система да работи добре....
Пет причини да ядем повече морковиПет причини да ядем повече моркови
18 Дек.
Помагат за бързото зарастване на открити рани При порязване или открита рана можете да сложите сурови или варени моркови директно върху наранената кожа....
Пет причини да ядем повече нарПет причини да ядем повече нар
06 Март
Ето топ пет на причини, поради които нарът трябва да присъства е менюто ни: 1. Наровете предпазват от сърдечно-съдовите заболявания....
10 причини да ядем повече цитруси10 причини да ядем повече цитруси
15 Януари
Причината е, че цитрусите и особено грейпфрутът, могат да причинят токсичност при предозиране на лекарствата....
Десет причини да ядем повече карфиолДесет причини да ядем повече карфиол
04 Окт.
Те са много важни за храносмилането и могат да намалят риска от няколко хронични заболявания....
Няколко невероятни причини да похапваме ревенНяколко невероятни причини да похапваме ревен
12 Окт.
Натравянето е почти невъзможно, но е добре хора с чернодробни заболявания да следят общия си прием на оксалова киселина. Освен червеникавите стъбла, от ревена се използва и коренът....
Няколко причини да хапваме червено зелеНяколко причини да хапваме червено зеле
24 Август
2
Ползите от зелето са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички, но ето някои любопитни факти: Червеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото...
Няколко причини да носите памучни чорапиНяколко причини да носите памучни чорапи
15 Април
Сред причините да носите памучни чорапи, на първо място, трябва да се спомене хигиената. Памучните дрехи, в това число и чорапите, могат да се перат на по-висока температура в сравнение със синтетичните и вълнените....
Няколко причини да използвате подправката девесилНяколко причини да използвате подправката девесил
11 Май
Девесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил. Любопитен факт е, че през Средновековието пътуващите търговци са го използвали...
Няколко причини да похапвате печен лукНяколко причини да похапвате печен лук
29 Март
Лукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
Няколко причини да консумирате пресен чесънНяколко причини да консумирате пресен чесън
18 Юни
Подобрява кръвообращението - още една отлична причина за по-редовната консумация на пресен чесън....
Няколко причини да хапвате кенгурско месоНяколко причини да хапвате кенгурско месо
03 Ноем.
Това е добра причина да се консумира този деликатесен вид храна за поддържане на фигурата и доброто здравословно състояние....
Няколко причини да похапваш червен оризНяколко причини да похапваш червен ориз
29 Юли
Червеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
Няколко причини да използвате дървен гребенНяколко причини да използвате дървен гребен
03 Септ.
По този начин космените фоликули са в добра форма и заздравени. Дървеният гребен не се нагрява при сушене, докато пластмасовите или метални четки много лесно се нагряват и дори започват да отделят вредни вещества....
Няколко причини да тренирате на откритоНяколко причини да тренирате на открито
28 Март
Може би най-добрата причина да го направите е, че сте сред природа и чист въздух. Ориентирайте се към някой парк, алея или друга спокойна местност....
Бадеми и броколи за добро настроениеБадеми и броколи за добро настроение
29 Окт.
Бадемите свалят стреса за секунди – те са богати на витамин В2, витамин Е, магнезий и цинк....