Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко причини да ядем черешиЕто няколко съществени причини да ядем череши:
1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане;
2....
06 Юни
Ползите от яденето на накиснати бадемиСЪВЕТ: Най-добре е да ядете няколко накиснати бадема сутрин всеки ден, за да намалите приема на калории за деня....
01 Август
Всички добри причини да ядем повече морковиТака че, ако имате висок холестерол и триглицериди, не забравяйте да консумирате 2-3 сурови моркова преди всяко хранене....
24 Август
Защо да ядем сурови яйца?Често този процес може да причини алергии. Обикновено при ядене на сурови яйца всякакви случаи на алергия към яйца ще изчезнат.
Редовната консумация на сурови яйца ще направи чудеса за цялостното ви здраве....
11 Юни
Няколко причини да консумираме месоВ ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни.
Макар да е доказано, че вегетарианците...
31 Януари
3
Няколко причини да ядете лютоДобра превенция срещу ракови заболявания. Редовната консумация на люти чушки и къри намалява риска от рак....
12 Август
2
Няколко причини да ядете лападПричини да ядете по-често лапад
Ето няколко добри причини защо трябва да включите лапада в менюто си:
- Оказва благоприятно действие при диабет;
- Има детоксикиращ ефект за тялото и организма;
- Подобрява храносмилането...
08 Юни
Няколко добри начина да останете будниЕто няколко добри начина да останете будни, когато искате да се борите със сънливостта....
14 Март
Защо да ядем няколко фурми преди ляганеПоради това се препоръчва при нередовно изхождане да се хапват по няколко фурми вечер, за да може да се стимулира храносмилателната система да работи добре....
06 Ноем.
Пет причини да ядем повече морковиПомагат за бързото зарастване на открити рани
При порязване или открита рана можете да сложите сурови или варени моркови директно върху наранената кожа....
18 Дек.
Пет причини да ядем повече нарЕто топ пет на причини, поради които нарът трябва да присъства е менюто ни:
1. Наровете предпазват от сърдечно-съдовите заболявания....
06 Март
10 причини да ядем повече цитрусиПричината е, че цитрусите и особено грейпфрутът, могат да причинят токсичност при предозиране на лекарствата....
15 Януари
Десет причини да ядем повече карфиолТе са много важни за храносмилането и могат да намалят риска от няколко хронични заболявания....
04 Окт.
Няколко невероятни причини да похапваме ревенНатравянето е почти невъзможно, но е добре хора с чернодробни заболявания да следят общия си прием на оксалова киселина.
Освен червеникавите стъбла, от ревена се използва и коренът....
12 Окт.
Няколко причини да хапваме червено зелеПолзите от зелето са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички, но ето някои любопитни факти:
Червеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото...
24 Август
2
Няколко причини да носите памучни чорапиСред причините да носите памучни чорапи, на първо място, трябва да се спомене хигиената. Памучните дрехи, в това число и чорапите, могат да се перат на по-висока температура в сравнение със синтетичните и вълнените....
15 Април
Няколко причини да използвате подправката девесилДевесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил. Любопитен факт е, че през Средновековието пътуващите търговци са го използвали...
11 Май
Няколко причини да похапвате печен лукЛукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
29 Март
Няколко причини да консумирате пресен чесънПодобрява кръвообращението - още една отлична причина за по-редовната консумация на пресен чесън....
18 Юни
Няколко причини да хапвате кенгурско месоТова е добра причина да се консумира този деликатесен вид храна за поддържане на фигурата и доброто здравословно състояние....
03 Ноем.
Няколко причини да похапваш червен оризЧервеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
29 Юли
Няколко причини да използвате дървен гребенПо този начин космените фоликули са в добра форма и заздравени.
Дървеният гребен не се нагрява при сушене, докато пластмасовите или метални четки много лесно се нагряват и дори започват да отделят вредни вещества....
03 Септ.
Няколко причини да тренирате на откритоМоже би най-добрата причина да го направите е, че сте сред природа и чист въздух. Ориентирайте се към някой парк, алея или друга спокойна местност....
28 Март
Бадеми и броколи за добро настроениеБадемите свалят стреса за секунди – те са богати на витамин В2, витамин Е, магнезий и цинк....
29 Окт.