Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко невероятни причини да похапваме ревенНяколко невероятни причини да похапваме ревен
12 Окт.
Ревенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
Няколко причини да похапваш червен оризНяколко причини да похапваш червен ориз
29 Юли
Червеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Печен лукПечен лук
23 Януари
2
Печете на 200 градуса за един час. Печеният лук е готов....
Защо да похапваме по-често печен нахутЗащо да похапваме по-често печен нахут
24 Май
Печеният нахут предлага няколко компонента, които насърчават здравето на сърдечно-съдовата система....
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеСериозни причини да похапвате повечко грозде
19 Окт.
Има и няколко изследвания на учени, в които се посочва, че този плод е полезен дори в борбата срещу стареенето....
5 причини да похапвате често помело5 причини да похапвате често помело
26 Януари
Приятните вкусови качества на плода обаче съвсем не са единствената причина той да бъде консумиран. Прекрасното помело има важни ползи за здравето ни и 5 от тях можете да откриете в нашата галерия. page1....
Печен лук с беконПечен лук с бекон
25 Февр.
4
Печем във фурна на 220 градуса, докато лукът покафенее....
Разядка от печен лукРазядка от печен лук
24 Януари
По желание може да се добави и счукан чесън....
Печен лук на фурнаПечен лук на фурна
29 Март
1
Лукът се пече около 40 - 45 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна до покафеняване и омекване. Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз....
Печен лук във фолиоПечен лук във фолио
10 Дек.
4
Всяка глава лук се разрязва на 4, без да се стига до основата. След това се правят още няколко разреза....
Салата от печен лукСалата от печен лук
28 Февр.
Можем да украсим с маслини....
Гарнитура от печен лукГарнитура от печен лук
20 Март
Подредете ги в намазнена тава и сложете да се пече в предварително загряна фурна на 190 градуса до лек загар....
Печен лук по френскиПечен лук по френски
28 Февр.
Сложете по няколко листенца розмарин и го увийте с фолиото. Печете пълнения лук за около 30 минути на 180 °C. Печеният лук по френски е страхотна гарнитура към различни меса и риби....
Бъркани яйца с няколко вида лук и беконБъркани яйца с няколко вида лук и бекон
16 Септ.
След няколко минути свалете бърканите яйца от котлона. Бърканите яйца с няколко вида лук и бекон са готови....
7 важни причини да похапвате повече батати7 важни причини да похапвате повече батати
27 Март
Със сигурност бататите не могат да изместят познатите у нас картофи, но пък има много причини от време на време да редувате двата вида зеленчук....
Дами, ето 7 причини да похапвате броколиДами, ето 7 причини да похапвате броколи
30 Окт.
Броколи е името на зеленчук, който през последните години си спечели славата на суперхрана. Това растение е родственик със зелето и карфиола, но според специалитет е дори по-полезно от тях. Розичките броколи са...
Селска салата с печен лукСелска салата с печен лук
21 Януари
Пече се около 40 минути на 180°С-190°С. След това се обелва и нарязва. Овкусява се с олио, сол и оцет....
Печен лук с орехов сосПечен лук с орехов сос
02 Март
Оставя се да престои 5-10 минути. Преди да се сервира, лукът се обелва и полива с приготвения сос....
Картофена чорба с печен лукКартофена чорба с печен лук
13 Дек.
Изчистваме лука от обелките и печем на загрята фурна на 180 градуса за около половин час. Готовия печен лук нарязваме на малки парчета и заделяме настрани....
Печен лук с чеснов сосПечен лук с чеснов сос
26 Януари
Печем го на скара или на тиган, докато омекне. През това време приготвяме чесновия сос по следния начин: разбиваме много добре киселото мляко и прибавяме настъргания на ситно ренде чесън и подправките....
Селска салата от печен лукСелска салата от печен лук
02 Юли
Взимате 10-15 глави лук, не много големи и горе-долу с еднаква големина, за да се изпекат равномерно. Лукът се слага в малка тавичка и се пече без да се бели в загрята на 180 градуса фурна до покафеняване....
Печен лук в Еър ФрайърПечен лук в Еър Фрайър
08 Февр.
За печен лук в Еър Фрайър вземаме си лука и го почистваме от люспите най-старателно. Премахваме и първата горна част. Всяка една главичка я нарязваме на четири или шест части от горната ѝ страна....
Печен цял лукПечен цял лук
20 Дек.
Насладете се на вкусно предястие или гарнитура с вкусен печен цял лук!...
Печен червен лукПечен червен лук
04 Окт.
Покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън. Прехвърлете ги в чиния и оставете настрана, за да изстинат. Махнете шишчетата и нарежете всеки лук наполовина напречно....