Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко добри причини да ядем суровите бадеми накиснатиБогати на вкус, хрупкави и засищащи, бадемите не само са идеален източник на витамини и хранителни вещества, а и перфектна добавка към почти всяко ястие. Смята се, че човекът е култивирал вкусните ядки преди близо...
25 Юли
Няколко причини да ядете лютоПричина лютото да е толкова полезно за сърдечната система се крие в неговите способности да премахва образованията на кръвни съсиреци....
12 Август
2
Няколко причини да ядете лападПричини да ядете по-често лапад
Ето няколко добри причини защо трябва да включите лапада в менюто си:
- Оказва благоприятно действие при диабет;
- Има детоксикиращ ефект за тялото и организма;
- Подобрява храносмилането...
08 Юни
Няколко причини да консумираме месоВ ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни.
Макар да е доказано, че вегетарианците...
31 Януари
3
Желирани череши с текилаОт долната страна отрязваме, за да има устойчивост самата череша.
Желето приготвяме по указанията, като добавяме текилата. С тази смес напълваме черешите и ги подреждаме в чиния....
26 Юни
Защо да ядем няколко фурми преди ляганеНяколко фурми пред сън увеличават либидото
Проста рецепта за увеличаване на либидото е потапянето на няколко фурми в купичка с козе мляко за през деня. Вечер се добавя кардамон и мед и течността се изпива....
06 Ноем.
10 причини да ядем повече цитрусиПричината е, че цитрусите и особено грейпфрутът, могат да причинят токсичност при предозиране на лекарствата....
15 Януари
Десет причини да ядем повече карфиолТе са много важни за храносмилането и могат да намалят риска от няколко хронични заболявания....
04 Окт.
Пет причини да ядем повече нарЕто топ пет на причини, поради които нарът трябва да присъства е менюто ни:
1. Наровете предпазват от сърдечно-съдовите заболявания....
06 Март
Пет причини да ядем повече морковиПроизходът на морковите може да бъде проследен във времето преди около 5000 години чрез исторически документи и картини. Никой не знае точно кога са се появили първите моркови, защото много хора ги бъркат за пащърнак,...
18 Дек.
С кои продукти не бива да ядем черешиСпециалистите препоръчват черешите да не се консумират веднага след основната храна. Добре е да стане по-късно. Поне 30 минути трябва да делят обяда или вечерята от порцията череши....
28 Юни
Няколко причини да похапваш червен оризЧервеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
29 Юли
Няколко причини да хапвате кенгурско месоТова са здравословните причини да изберем кенгуското месо за трапезата си....
03 Ноем.
Няколко причини да консумирате пресен чесънПодобрява кръвообращението - още една отлична причина за по-редовната консумация на пресен чесън....
18 Юни
Няколко причини да носите памучни чорапиСред причините да носите памучни чорапи, на първо място, трябва да се спомене хигиената. Памучните дрехи, в това число и чорапите, могат да се перат на по-висока температура в сравнение със синтетичните и вълнените....
15 Април
Няколко причини да тренирате на откритоМоже би най-добрата причина да го направите е, че сте сред природа и чист въздух. Ориентирайте се към някой парк, алея или друга спокойна местност....
28 Март
Няколко причини да използвате подправката девесилДевесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил. Любопитен факт е, че през Средновековието пътуващите търговци са го използвали...
11 Май
Няколко причини да похапвате печен лукЛукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
29 Март
Няколко невероятни причини да похапваме ревенРевенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
12 Окт.
Няколко причини да използвате дървен гребенВсяка жена мечтае за красива и здрава коса, която изглежда прекрасно и привлича погледите. Това е причината на пазара да има широка гама козметика за коса. Освен с правилната козметика, хранителният режим също е много...
03 Септ.
Няколко причини да хапваме червено зелеПолзите от зелето са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички, но ето някои любопитни факти:
Червеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото...
24 Август
2
Салата с череши и краставициПремахваме костилките от черешите и ги нарязваме на половина.
В съд поставяме нарязаните краставици, като поливаме с оцет, зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер....
28 Юни
Десерт с череши и извараЧерешите се измиват и почистват от костилките.
Бисквитите се смилат на брашно с блендер и се омесват с омекналото масло....
09 Юни