Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да направим хляб без брашно - няколко вариантаКак да направим хляб без брашно - няколко варианта
25 Февр.
Това го прави добър вариант за тези, които следват нисковъглехидратна или кетогенна диета....
Няколко варианта за осоляване на рибаНяколко варианта за осоляване на риба
01 Юни
Така приготвената риба се запазва няколко месеца....
Заливка за мусака - няколко перфектни вариантаЗаливка за мусака - няколко перфектни варианта
26 Февр.
Киселото мляко пък може да бъде заменено с прясно, като най-често този вариант се използва когато заливката се прави със сос бешамел, при който се ползва прясно мляко....
Кетъринг хапки - 2 вариантаКетъринг хапки - 2 варианта
18 Септ.
Измиват се листата от марулите и се накъсват на парчета да покрият шайбите. След това се намазват с крема сирене нарязаните на шайби багети....
Гратин с няколко сиренаГратин с няколко сирена
30 Март
Тази течност трябва почти да покрива картофите и ако е нужно добавете още 1 яйце с прясно мляко. Сложете капака и пъхнете ястието да се пече за около 50 минути на около 200 градуса....
Домашни макарони в 2 вариантаДомашни макарони в 2 варианта
25 Април
За сладкия вариант: Върху макароните поръсваме смлените орехи и захарта и поднасяме. Тези лесни домашни макарони могат да бъдат гарнирани с всякакви солени или сладки добавки по желание....
Икономично фрикасе с няколко продуктаИкономично фрикасе с няколко продукта
07 Ноем.
Готовото ядене отдръпване и оставя да се охлади няколко минути. По желание поднасяме с листенца магданоз....
Пълнени гъби с няколко сиренаПълнени гъби с няколко сирена
06 Април
1
Гъбите се измиват и им се махат пънчетата. Пънчетата се режат на много ситно и се запържват в олио. Когато са готови, се изваждат в купа и разбъркват с кремата сирене, пармезана и ситно нарязан чедър. С тази смес...
Пиле с няколко вида гъбиПиле с няколко вида гъби
27 Февр.
Оставяме да къкри до готовност, добавяме магданоза и сваляме от котлона. Може да сервираме с бял варен ориз....
Съхранете копър за няколко месеца свеж без замразяванеСъхранете копър за няколко месеца свеж без замразяване
01 Април
Това е всичко, гарантирано имате свеж копър за няколко месеца. Полезните свойства на копъра Копърът повишава апетита, подобрява обмяната на веществата и нормализира храносмилателната система....
Лимонът: Няколко съвета как да го съхраняваме и консумирамеЛимонът: Няколко съвета как да го съхраняваме и консумираме
13 Окт.
Как да съхраняваме лимона Лимонът може да се съхранява на стайна температура в продължение на седмица. След това той започва да изсъхва....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Могат ли лимоните да бъдат вредни?Могат ли лимоните да бъдат вредни?
23 Юли
Внимателно с лимоните трябва да подхождат хипертониците, защото лимонът се препоръчва от лекарите за повишаване на кръвното налягане....
Най-добрите начини да съхраните босилекаНай-добрите начини да съхраните босилека
22 Април
Това не трябва да отнеме повече от няколко секунди. Вие не искате да отнемете аромата на босилека, а просто да убиете тези ензими. Веднага след като извадите босилека, незабавно го прехвърлете в ледената вода....
Лека бисквитена торта с кисело мляко в 4 вариантаЛека бисквитена торта с кисело мляко в 4 варианта
28 Април
2
Вариант 1 - икономична Киселите млека се разбъркват със захарта и се оставят 5 минути захарта да се стопи и се разбъркват отново....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
След като се охлади се изваждат лимоновите кори. В тенджера се изсипва млякото, добавя се брашното и с телена бъркалка се разбърква до напълно гладка смес....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Прегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....