Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Коледни звезди с кокосКоледни звезди с кокос
03 Януари
Печете коледните звезди при 200°C в продължение на 10-12 минути....
Коледни звезди с глазураКоледни звезди с глазура
05 Март
Измесваме тесто, разстиламе го на дебела кора и изрязваме звезди. Печем ги в намаслена тавичка....
Маслени звезди с дъх на бадемиМаслени звезди с дъх на бадеми
07 Юни
Маслото се разбива със захарта, яйцето, солта. Смесват се брашното с бакпулвера, подправките, лимоновата кора, смлените бадеми и се добавя към маслото. Сместа се слага в хладилник. Фурната се загрява до 200 градуса....
Обикновен хлябОбикновен хляб
02 Дек.
2
Не можах са изчакам да изстине, толкова е вкусен този обикновен хляб!...
Обикновен кексОбикновен кекс
14 Ноем.
87
Поставя в електрическа фурна и печете вашия обикновен кекс 40 минути на 120 градуса, след което още 20 минути на 180 градуса; С клечка за зъби можете да проверите когато е готов, клечката трябва да излиза суха....
Обикновен кейкОбикновен кейк
12 Ноем.
1
Маргаринът и захарта се бият, докато станат на пяна. След това към тях се прибавят един по един жълтъците, млякото, содата, лимоновата кора и постепенно брашното. Накрая се прибавят белтъците, разбити на гъст сняг. По...
Обикновен тараторОбикновен таратор
28 Септ.
1
Разбивате добре киселото мляко /да няма буци/. Добавяте нарязаните на ситни кубчета (или на ренде) краставици. Добавяте водата. Посолявате и добавяте олио. Прибавяте орехите и копъра. Разбърквате и поднасяте таратора...
Обикновен чийзкейкОбикновен чийзкейк
25 Февр.
Бисквитите се смилат и се объркват с маслото и кристалната захар до получаването на трохи. Крема сиренето се разбива с пудрата захар и се добавя сметаната. Бисквитеният блат се притиска хубаво във желаната форма и...
Обикновен козунакОбикновен козунак
20 Февр.
7
Яйцата със захарта разбивам много добре на пяна. Маята трябва да шупне в топло мляко с малко захар и брашно. Пресявам брашното и прибавям от млечната смес, после стопена мас, активираната мая и пак млечната смес и така ги...
Обикновен кремОбикновен крем
18 Май
Смесвам брашното и захарта, наливам малко мляко и варя на котлона, като периодично доливам от млякото. докато се получи крем с желана гъстота. Отгоре гарнирам по желание с натрошени бисквити, смлени орехи и настърган...
Обикновен мармаладОбикновен мармалад
30 Август
Измийте сливите и ги почистете от костилки и дръжки. Част от сливите се сваряват, като се разбъркват непрекъснато. Щом пуснат сок се прибавят и останалите сливи, така че съдът да бъде пълен само 3/4 от своя обем. Сварените...
Обикновен сбитенОбикновен сбитен
05 Март
В кипящата вода добавете меда, петмеза, хмела, карамфила, канелата, ментата и варете 30 мин. Обикновеният сбитен се пие топъл като чай....
Обикновен пилафОбикновен пилаф
21 Май
Варете в подсолената гореща вода ориза, докато тя се изпари, след което го задушете в сгорещеното олио и го поднесете с подходящ сос. Приготвеният пилаф е подходящо канапе за кебап или мини кюфтенца....
Обикновен кексОбикновен кекс
14 Ноем.
87
Поставя в електрическа фурна и печете вашия обикновен кекс 40 минути на 120 градуса, след което още 20 минути на 180 градуса; С клечка за зъби можете да проверите когато е готов, клечката трябва да излиза суха....
Обикновена ралицаОбикновена ралица
15 Юли
Вреди от обикновена ралица Обикновената ралица е отровна билка....
Обикновен смокинов сладкишОбикновен смокинов сладкиш
12 Септ.
Изпечете обикновения смокинов сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин. Пробавйте за готовност сладкиша със смокини с дървено шишче. Да ви е сладко!...
Обикновен маслен кексОбикновен маслен кекс
21 Януари
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме киселото мляко, мекото масло, ваниловата захар и лимоновия сок и продължаваме да разбиваме и постепенно започваме да добавяме и брашното. Сипваме и бакпулвера. Когато сместа е добре...
Обикновен черешов кексОбикновен черешов кекс
05 Юли
В съд разбиваме яйцата, а след това добавяме и захарта. Брашното смесваме с бакпулвера и ванилията и прибавяме на части към яйчната смес. Разбъркваме много добре. Почистваме черешите от костилките и добавяме тях,...
Обикновен ванилов кексОбикновен ванилов кекс
28 Юли
Обикновен ванилов кекс, който е сполучлив и бърз....
Обикновен плодов сладкишОбикновен плодов сладкиш
18 Дек.
Поомекналото масло разбийте със захарта и добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Внимавайте да не се пресече маслото - то и яйцата трябва да са с еднаква температура. След като добавите яйце, сипвайте...
Обикновен шоколадов сладкишОбикновен шоколадов сладкиш
31 Окт.
Разбъркайте с миксер маслото и към него прибавете останалите изброени продукти. Изсипете тестото в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. След като се опече сладкишът, го разрежете на две части. Слепете ги...
Обикновен шарен кексОбикновен шарен кекс
14 Януари
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват с половината захар, половината брашно и половината бакпулвер. Жълтъците се разбиват с другата половина захар, брашно, бакпулвер и се добавят тук 4 л....
Обикновен тиквен пайОбикновен тиквен пай
07 Януари
Може да се поръси с пудра захар обикновения тиквен пай. Добър апетит!...
Домашен хляб - обикновенДомашен хляб - обикновен
29 Юли
Домашният хляб - обикновен е готов....
Обикновен какаов кексОбикновен какаов кекс
18 Април
7
Сложете обикновения какаов кекс да се пече за около 50 минути в предварително загрята на 160 градуса. По желание към кекса се добавят ядки и сушени плодове в количество по желание. Обикновеният какаов кекс е готов....