Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Коледни звезди с глазураИзмесваме тесто, разстиламе го на дебела кора и изрязваме звезди. Печем ги в намаслена тавичка....
05 Март
Маслени звезди с дъх на бадемиМаслото се разбива със захарта, яйцето, солта. Смесват се брашното с бакпулвера, подправките, лимоновата кора, смлените бадеми и се добавя към маслото. Сместа се слага в хладилник.
Фурната се загрява до 200 градуса....
07 Юни
Обикновен кексПоставя в електрическа фурна и печете вашия обикновен кекс 40 минути на 120 градуса, след което още 20 минути на 180 градуса;
С клечка за зъби можете да проверите когато е готов, клечката трябва да излиза суха....
14 Ноем.
87
Обикновен кейкМаргаринът и захарта се бият, докато станат на пяна. След това към тях се прибавят един по един жълтъците, млякото, содата, лимоновата кора и постепенно брашното.
Накрая се прибавят белтъците, разбити на гъст сняг. По...
12 Ноем.
1
Обикновен тараторРазбивате добре киселото мляко /да няма буци/. Добавяте нарязаните на ситни кубчета (или на ренде) краставици.
Добавяте водата. Посолявате и добавяте олио. Прибавяте орехите и копъра.
Разбърквате и поднасяте таратора...
28 Септ.
1
Обикновен чийзкейкБисквитите се смилат и се объркват с маслото и кристалната захар до получаването на трохи.
Крема сиренето се разбива с пудрата захар и се добавя сметаната.
Бисквитеният блат се притиска хубаво във желаната форма и...
25 Февр.
Обикновен козунакЯйцата със захарта разбивам много добре на пяна. Маята трябва да шупне в топло мляко с малко захар и брашно. Пресявам брашното и прибавям от млечната смес, после стопена мас, активираната мая и пак млечната смес и така ги...
20 Февр.
7
Обикновен кремСмесвам брашното и захарта, наливам малко мляко и варя на котлона, като периодично доливам от млякото. докато се получи крем с желана гъстота.
Отгоре гарнирам по желание с натрошени бисквити, смлени орехи и настърган...
18 Май
Обикновен мармаладИзмийте сливите и ги почистете от костилки и дръжки. Част от сливите се сваряват, като се разбъркват непрекъснато.
Щом пуснат сок се прибавят и останалите сливи, така че съдът да бъде пълен само 3/4 от своя обем. Сварените...
30 Август
Обикновен сбитенВ кипящата вода добавете меда, петмеза, хмела, карамфила, канелата, ментата и варете 30 мин.
Обикновеният сбитен се пие топъл като чай....
05 Март
Обикновен пилафВарете в подсолената гореща вода ориза, докато тя се изпари, след което го задушете в сгорещеното олио и го поднесете с подходящ сос.
Приготвеният пилаф е подходящо канапе за кебап или мини кюфтенца....
21 Май
Обикновен кексПоставя в електрическа фурна и печете вашия обикновен кекс 40 минути на 120 градуса, след което още 20 минути на 180 градуса;
С клечка за зъби можете да проверите когато е готов, клечката трябва да излиза суха....
14 Ноем.
87
Обикновен смокинов сладкишИзпечете обикновения смокинов сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин.
Пробавйте за готовност сладкиша със смокини с дървено шишче.
Да ви е сладко!...
12 Септ.
Обикновен маслен кексРазбиваме яйцата със захарта. Добавяме киселото мляко, мекото масло, ваниловата захар и лимоновия сок и продължаваме да разбиваме и постепенно започваме да добавяме и брашното. Сипваме и бакпулвера.
Когато сместа е добре...
21 Януари
Обикновен черешов кексВ съд разбиваме яйцата, а след това добавяме и захарта.
Брашното смесваме с бакпулвера и ванилията и прибавяме на части към яйчната смес.
Разбъркваме много добре.
Почистваме черешите от костилките и добавяме тях,...
05 Юли
Обикновен плодов сладкишПоомекналото масло разбийте със захарта и добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Внимавайте да не се пресече маслото - то и яйцата трябва да са с еднаква температура.
След като добавите яйце, сипвайте...
18 Дек.
Обикновен шоколадов сладкишРазбъркайте с миксер маслото и към него прибавете останалите изброени продукти.
Изсипете тестото в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка.
След като се опече сладкишът, го разрежете на две части. Слепете ги...
31 Окт.
Обикновен шарен кексЯйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
Белтъците се разбиват с половината захар, половината брашно и половината бакпулвер.
Жълтъците се разбиват с другата половина захар, брашно, бакпулвер и се добавят тук 4 л....
14 Януари
Обикновен тиквен пайМоже да се поръси с пудра захар обикновения тиквен пай.
Добър апетит!...
07 Януари
Обикновен какаов кексСложете обикновения какаов кекс да се пече за около 50 минути в предварително загрята на 160 градуса. По желание към кекса се добавят ядки и сушени плодове в количество по желание.
Обикновеният какаов кекс е готов....
18 Април
7