Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гликемичен индекс на различните продуктиГликемичен индекс на различните продукти
28 Май
2
Храните, които имат висок гликемичен индекс, се усвояват много по-бързо от организма и отново се връща чувството на глад, което ни кара да похапваме прекалено. Гликемичен индекс на храните (ГИ) за 100 г продукт....
Храни с нисък гликемичен индексХрани с нисък гликемичен индекс
14 Май
Причината за това се крие във факта, че на тях им се налага да преминат на хранителен режим, при който се избягват продуктите с висок гликемичен индекс....
Плодовете с висок гликемичен индексПлодовете с висок гликемичен индекс
02 Ноем.
За щастие много малко плодове имат висок гликемичен индекс, което означава, че той е повече от 70 по скалата определяща индекса на храните от 0 до 100....
Диета с нисък гликемичен индексДиета с нисък гликемичен индекс
01 Ноем.
с еднакъв гликемичен индекс....
Плодовете с нисък гликемичен индексПлодовете с нисък гликемичен индекс
29 Окт.
Повечето плодове, които виреят в умерени климатични условия имат нисък гликемичен индекс....
Гликемичен индекс в различните храниГликемичен индекс в различните храни
01 Юни
Колкото по-бързо се преобразува продуктът, толкова по-висок е гликемичният му индекс. За еталон е приета глюкозата, тя е с гликемичен индекс 100....
Какво е гликемичен индекс?Какво е гликемичен индекс?
26 Май
Храните с висок гликемичен индекс (GI) бързо се усвояват, което води до бързо повишаване на кръвната захар....
Гликемичен индекс на тиквичкитеГликемичен индекс на тиквичките
05 Януари
Диета с нисък гликемиен индекс Диетата с нисък гликемичен индекс (ГИ) е хранителен режим, който чрез приема на определени храни влияе върху нивото на кръвната захар в организма....
Гликемичен индекс на различните видове месаГликемичен индекс на различните видове меса
29 Август
Какво е гликемичен индекс?...
Гликемичен индекс на различните видове месоГликемичен индекс на различните видове месо
26 Март
В зависимост от гликемичния индекс храните се разделят на три групи: - Храни с нисък гликемичен индекс - това са храни, които са с гликемичен индекс под 55 се смятат за нисък индекс; - Храни със среден гликемичен индекс...
Гликемичен индекс, гликоген, калории - всичко, което трябва да знаетеГликемичен индекс, гликоген, калории - всичко, което трябва да знаете
25 Април
Храните с висок гликемичен индекс се разграждат бързо и представляват бърз източник на енергия....
ОризОриз
05 Март
Оризът е една от най-древните храни, известна от около 5000 г. пр. Хр. В Китай са се провеждали годишни оризови церемонии още около 2300 г. пр. Хр. Вярва се, че оризът произхожда от Индия и Тайланд. Оризът става популярен...
Ориз БалдоОриз Балдо
04 Април
Балдо е сорт италиански ориз, въведен през 1977 г. Днес той е добре познат и много ценен ориз. Неговият изобретател, д-р Антонио Тинарели, създава този нов сорт след години на изследвания, проведени от 1952 до 1977 г....
Ориз БасматиОриз Басмати
24 Февр.
Имайте предвид, че обикновеният бял ориз има висок гликемичен индекс, дори по-висок от 80, докато оризът Басмати има по-нисък гликемичен индекс, тъй като е по-богат на амилопектин, вещество, което помага да не се повишават...
Ориз БомбаОриз Бомба
12 Дек.
Когато помислим за Испания в кулинарен план, това, което веднага изниква в съзнанието, е паеля. Това е ястие с ориз, смятано за типична испанска храна от чужденците и за ястие от района на Валенсия за всички испанци. Жителите...
Кръглозърнест ОризКръглозърнест Ориз
29 Юли
1
Кръглозърнестият ориз има висок гликемичен индекс, а именно 79....
Ориз КарнаролиОриз Карнароли
13 Юли
Една от най-старите зърнени култури, познати на човека, е оризът. Този хранителен продукт е много популярен във всички страни по света, а рецептите с ориз са безбройни. Съществуват различни видове и хиляди сортове ориз...
Видове оризВидове ориз
09 Януари
1
Оризът е една от най-древните култури. Последните данни сочат, че за първи път е бил култивиран преди повече от шест хилядолетия в Китай. Прародителят е сорт див ориз, който е в изобилие по тези географски ширини и в наши...
Ориз АрбориоОриз Арборио
20 Септ.
Най-важното за ориза е, че той е базова храна за повече от половината население на Земята. Този впечатляващ факт прави тази култура една от основните в кулинарията. Култивирането му е много ранна практика, още през 3500 година...
Черен оризЧерен ориз
14 Март
Черен ориз /Black rice/ представлява зърнена култура, която е опитомена в Азия. По тази причина се използва широко в кулинарията на много страни като Китай, Япония и Корея. Наричан е още и пурпурен ориз, заради нюанса, който...
Кафяв ОризКафяв Ориз
13 Май
1
Кафявият ориз, който мнозина наричат диамантът сред зърнените храни и хляб за всеки, е изключително полезен продукт, чиито хранителни и вкусови качества събират редица почитатели из целия свят. Интересен факт е, че всички...
Пълнозърнест оризПълнозърнест ориз
04 Май
Оризът е познат като храна на човека отпреди 6 хиляди години. Първоначално е диворастящ вид, а по-късно е култивиран. Днес хората го отглеждат по цял свят, а сортовете му са многобройни. Началото на всички видове ориз...
Инстантен ОризИнстантен Ориз
21 Януари
Голямото разнообразие от видове ориз може да ви се струва наистина огромно - бял ориз, кафяв ориз, бланширан ориз, ориз Басмати, жасминов ориз и т.н. Това, което вероятно не знаете обаче, е че в търговската ни мрежа...
Глутинов ОризГлутинов Ориз
14 Юни
Бързаме да поясним – не става дума за ориз, който съдържа глутен, напротив! Наименованието на този сорт ориз идва от латинската дума glūtinōsus, което означава лепкав, слепящ се. Точно това е основната характеристика на...
Среднозърнест ОризСреднозърнест Ориз
29 Май
Мнозина не знаят каква е разликата между различните видове ориз според вида на зърната. Тук ще ви представим особеностите на среднозърнестия ориз. Той има някои безценни предимства, които го правят незаменим за приготвянето...