Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Интересни оризови фактиИнтересни оризови факти
30 Ноем.
В превод японската марка Тойота означава изобилно оризища, а Хонда – голямо оризово поле. У нас оризът се отглежда от XVII век....
Оризово брашноОризово брашно
05 Август
1
Производство на оризово брашно Оризовото брашно се добива, като оризовите зрънца се смелят добре. Крайният продукт представлява прах с белезникаво оцветяване....
ЯдкиЯдки
11 Август
1
Наподобяват доста набъбналите оризови зрънца. Намират широко приложение в испанската и арабската кулинария. Кайсиеви ядки Кайсиевите ядки в сурово състояние носят много ползи за здравето....
Онигири: Японски оризови топкиОнигири: Японски оризови топки
10 Април
Твърди се, че през 11-ти век самураите са носили в себе си подобни оризови топки, завити в бамбукови листа, на бойното поле....
Оризов ОцетОризов Оцет
24 Септ.
Видове оризов оцет Познат е така нареченият бял оризов оцет, който представлява бяла или бледожълта течност....
Оризови баничкиОризови банички
25 Април
Оризовите банички са вкусни и лесни!...
Оризови гнездаОризови гнезда
01 Август
Оризовите гнезда са готови....
Оризови доматиОризови домати
02 Август
Оризовите домати са готови....
Оризови СладкиОризови Сладки
04 Юли
1
Оризовите Сладки са готови....
Оризови бисквитиОризови бисквити
18 Май
Оризовите бисквити са готови....
Оризови кашкавалкиОризови кашкавалки
01 Февр.
Содата се гаси в млякото. Яйцето се разбива със солта. Разбъркват се, добавят се настърганият кашкавал и размекнатото масло. Аз нарязах кашкавала на парченца, вместо да настържа. Разбърква се. Прибавя се 1 чаша от брашното...
Оризови палачинкиОризови палачинки
23 Февр.
Разбиваме яйцата. Добавяме млякото и водата и разбиваме с тел. Содата слагаме към оризовото брашно и добавяме към сместа. Намазваме тигана с масло и с черпак гребем от сместа. Всяка палачинка мажем с масло след изпичането...
Оризови хапкиОризови хапки
17 Януари
Сервирайте оризовите хапки топли....
Оризови хлебчетаОризови хлебчета
03 Юли
Оризовите хлебчета са много вкусни....
Оризови бисквиткиОризови бисквитки
11 Август
Колкото повече престоят, толкова по хубави стават оризови бисквитки....
Оризови крокетиОризови крокети
18 Окт.
1
Оризът се сварява 1:3 в подсолена вода. Изцежда се много добре. След като охлади се добавя 1 с.л. краве масло, 1 яйце, сол и черен пипер на вкус и се омесва. В 2 с.л. краве масло се запържва ситно нарязания лук и колбаса...
Оризови кексчетаОризови кексчета
16 Септ.
Изпечете оризовите кексчета в загряна на 170 градуса фурна за около 25 минути....
Оризови кюфтетаОризови кюфтета
18 Юни
2
Всяко оризово кюфте се овалва в яйце, галета и пак яйце. Пържи се до златист загар....
Оризови бретцелиОризови бретцели
24 Януари
Допечете до златисто оризовите бретцели....
Оризови кюфтенцаОризови кюфтенца
15 Март
Оризът се сварява, добавят се нарязаният на ситно зелен лук, брашното, яйцето и подправките. Разбърква се добре, оформят се дребни кюфтенца. Овалват се в брашно и се пържат до златист цвят от двете страни....
Оризови питкиОризови питки
22 Август
2
Оризовите питки се пекат около 25 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна с вентилатор....
Оризови МъфиниОризови Мъфини
25 Окт.
Маслото се оставя да омекне на стайна температура. Добавя се захарта и се разбива до бяло. Кората на половинката лимон се настъргва, сокът се изцежда. Лимоновият сок и кората се добавят към сместа с маслото. Едно по едно...
Оризови топкиОризови топки
03 Ноем.
1
Измиваме и сваряваме ориза в слабо подсолена вода, без мазнина. Трябва да се свари, но да остане “лепкав” (получава се лилава на цвят смес с невероятен аромат, придобит от черния ориз). Измиваме със студена вода и го...
Оризови топкиОризови топки
03 Ноем.
1
Измиваме и сваряваме ориза в слабо подсолена вода, без мазнина. Трябва да се свари, но да остане “лепкав” (получава се лилава на цвят смес с невероятен аромат, придобит от черния ориз). Измиваме със студена вода и го...
Оризови кюфтетаОризови кюфтета
18 Юни
2
Всяко оризово кюфте се овалва в яйце, галета и пак яйце. Пържи се до златист загар....