Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вино от дюлиВино от дюли
26 Февр.
1
За да направите това ароматно вино, ще ви трябват зрели и здрави дюли. Дюлите имат силен и приятен аромат, от който голяма част преминава във виното. Оставете плодовете да престоят две седмици....
Вино от дренкиВино от дренки
14 Януари
5
Това вино е много подходящо за различни коктейли, които включват и вино....
Вино от глухарчетаВино от глухарчета
28 Април
2
Оставяме ги на сенчесто място, за да ферментира за 3 дни. След като домашното вино е готово, съхранявайте бутилките плътно затворени. С течение на времето цветът ще се избистри и ще стане леко прозрачен....
Вино от смокиниВино от смокини
18 Август
Захарта и водата се варят до пълното разтваряне на кристалчетата и след това се оставят на котлона още 15 минути на бавен огън. Сиропът се охлажда, прецежда се и се добавя в дамаджаната заедно с винената мая....
Вино от малиниВино от малини
21 Август
След завършването на ферментацията (около 2-3 седмици при температура между 20-28 градуса) виното от малини се избистря и се бутилира. Бутилките се държат в хоризонтално положение в хладно и сухо помещение....
Вино от ябълкиВино от ябълки
31 Окт.
3
Нарежете ябълките на парчета без да ги белите и ги залейте с водата. Пресовайте ги, за да изтече сокът, и ги оставете да престоят 4 дни. Течността отново се прецежда и се премерва....
Вино от аронияВино от арония
21 Август
3
На 10 л течност добавете 10 кг захар. Оставете отново да ферментира около 2-3 седмици при около 24-25 градуса температура. След ферментацията виното от арония се избистря....
Вино от тинтяваВино от тинтява
13 Февр.
Накиснете корените тинтява във виното в продължение на 15 дни. Пийте по ½ винена чаша 30 мин. преди ядене от приготвеното домашно вино....
Вино от медВино от мед
07 Окт.
В продължение на 3 седмици не запушвайте шишето, за да се получи пълна ферментация и после сложете тапа. Оставете това приказно вино от мед на студено и след 1 месец започнете да пиете по ½ винена чаша преди ядене....
Октопод в червено вино на тиганОктопод в червено вино на тиган
05 Дек.
Ние харесваме октопода в червено вино на тиган за мезе, но чудесно би се комбинирал с ориз като основно ястие....
Пъстърва с бяло вино на фурнаПъстърва с бяло вино на фурна
09 Март
Поднесете пъстървите със свежа салата по избор и задължително с бяло вино! Добър апетит и наздраве!...
Хек с бяло вино на фурнаХек с бяло вино на фурна
24 Април
Почистената и измита риба накисваме добре от всички страни в марината, приготвена от смесените бяло вино, зехтин, лимонов сок, сол, чесън на прах и черен пипер....
Кексът с червено вино на прабабаКексът с червено вино на прабаба
23 Ноем.
2
По желание бабиния кекс с червено вино се поръсва с пудра захар....
Бяла риба с вино на фурнаБяла риба с вино на фурна
21 Май
Около нея се нареждат доматите и лукът, нарязани на кръгчета. Добавят се маслото, дафиновите листа, чубрицата, черният пипер и солта. Залива се с виното и се запича в умерена фурна. Сервира се топла....
Пържоли с бяло вино на фурнаПържоли с бяло вино на фурна
25 Ноем.
1
Оставят се за 3 часа на студено, след което се посоляват, заливат се с виното, покриват се с алуминиево фолио и се запичат в загрята фурна....
Пържоли с червено вино на скараПържоли с червено вино на скара
14 Февр.
Пържолите с червено вино на скара са много вкусни....
Шаран с бяло вино на фурнаШаран с бяло вино на фурна
28 Март
Поднесете на трапезата печения шаран цял, като го украсите с маслинки, чери домати, зелени подправки и резенчета лимон. Шаранът с бяло вино на фурна е много вкусен....
Калкан с бяло вино на фурнаКалкан с бяло вино на фурна
21 Окт.
Сервирайте калкана с бяло вино на фурна с подходящо питие....
Домашно вино от шипкиДомашно вино от шипки
07 Август
Рецептата за домашни вино от шипки е от книгата Домашно консервиране на плодове и зеленчуци от Люба Бозукова и Захари Захариев. Издадена е през 1959 г....
Домашно Вино от ДжанкиДомашно Вино от Джанки
01 Май
1
Избистрено домашното вино се бутилира. Домашното Вино от Джанки се съхранява в хладни и проветриви помещения....
Домашно вино от черешиДомашно вино от череши
27 Септ.
2
Домашното вино е готово за употреба....
Домашно Вино от КъпиниДомашно Вино от Къпини
06 Ноем.
Оставете на топло за около 40 дни, за да ферментира. Когато ферментацията е привършила, прецедете домашното вино, затворете в стъклени бутилки и го приберете на хладно място. Домашното Вино от Къпини е готово....
Сухо вино от ябълкиСухо вино от ябълки
30 Април
Рецептата е за сухо вино, но добавям малко мед, за да не е кисело виното. Може да се сложи и до 500 грама от него или да се изключи - въпрос на предпочитание е....
Вино от орехови ядкиВино от орехови ядки
25 Юли
Заливат се с виното и водката, съдът се затваря добре с капак и се оставя за 40 дни в на хладно и тъмно място. След това течността се прецежда през два слоя влажна марля....
Домашно вино от прасковиДомашно вино от праскови
11 Окт.
Виното се разпределя в бутилки и е готово за консумация след 2 месеца....