Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вино от дюлиЗа да направите това ароматно вино, ще ви трябват зрели и здрави дюли. Дюлите имат силен и приятен аромат, от който голяма част преминава във виното.
Оставете плодовете да престоят две седмици....
26 Февр.
1
Вино от глухарчетаОставяме ги на сенчесто място, за да ферментира за 3 дни.
След като домашното вино е готово, съхранявайте бутилките плътно затворени.
С течение на времето цветът ще се избистри и ще стане леко прозрачен....
28 Април
2
Вино от смокиниЗахарта и водата се варят до пълното разтваряне на кристалчетата и след това се оставят на котлона още 15 минути на бавен огън.
Сиропът се охлажда, прецежда се и се добавя в дамаджаната заедно с винената мая....
18 Август
Вино от малиниСлед завършването на ферментацията (около 2-3 седмици при температура между 20-28 градуса) виното от малини се избистря и се бутилира.
Бутилките се държат в хоризонтално положение в хладно и сухо помещение....
21 Август
Вино от ябълкиНарежете ябълките на парчета без да ги белите и ги залейте с водата. Пресовайте ги, за да изтече сокът, и ги оставете да престоят 4 дни.
Течността отново се прецежда и се премерва....
31 Окт.
3
Вино от аронияНа 10 л течност добавете 10 кг захар.
Оставете отново да ферментира около 2-3 седмици при около 24-25 градуса температура.
След ферментацията виното от арония се избистря....
21 Август
3
Вино от тинтяваНакиснете корените тинтява във виното в продължение на 15 дни.
Пийте по ½ винена чаша 30 мин. преди ядене от приготвеното домашно вино....
13 Февр.
Вино от медВ продължение на 3 седмици не запушвайте шишето, за да се получи пълна ферментация и после сложете тапа.
Оставете това приказно вино от мед на студено и след 1 месец започнете да пиете по ½ винена чаша преди ядене....
07 Окт.
Октопод в червено вино на тиганНие харесваме октопода в червено вино на тиган за мезе, но чудесно би се комбинирал с ориз като основно ястие....
05 Дек.
Пъстърва с бяло вино на фурнаПоднесете пъстървите със свежа салата по избор и задължително с бяло вино!
Добър апетит и наздраве!...
09 Март
Хек с бяло вино на фурнаПочистената и измита риба накисваме добре от всички страни в марината, приготвена от смесените бяло вино, зехтин, лимонов сок, сол, чесън на прах и черен пипер....
24 Април
Кексът с червено вино на прабабаПо желание бабиния кекс с червено вино се поръсва с пудра захар....
23 Ноем.
2
Бяла риба с вино на фурнаОколо нея се нареждат доматите и лукът, нарязани на кръгчета.
Добавят се маслото, дафиновите листа, чубрицата, черният пипер и солта. Залива се с виното и се запича в умерена фурна. Сервира се топла....
21 Май
Пържоли с бяло вино на фурнаОставят се за 3 часа на студено, след което се посоляват, заливат се с виното, покриват се с алуминиево фолио и се запичат в загрята фурна....
25 Ноем.
1
Шаран с бяло вино на фурнаПоднесете на трапезата печения шаран цял, като го украсите с маслинки, чери домати, зелени подправки и резенчета лимон.
Шаранът с бяло вино на фурна е много вкусен....
28 Март
Домашно вино от шипкиРецептата за домашни вино от шипки е от книгата Домашно консервиране на плодове и зеленчуци от Люба Бозукова и Захари Захариев. Издадена е през 1959 г....
07 Август
Домашно Вино от ДжанкиИзбистрено домашното вино се бутилира.
Домашното Вино от Джанки се съхранява в хладни и проветриви помещения....
01 Май
1
Домашно Вино от КъпиниОставете на топло за около 40 дни, за да ферментира.
Когато ферментацията е привършила, прецедете домашното вино, затворете в стъклени бутилки и го приберете на хладно място.
Домашното Вино от Къпини е готово....
06 Ноем.
Сухо вино от ябълкиРецептата е за сухо вино, но добавям малко мед, за да не е кисело виното. Може да се сложи и до 500 грама от него или да се изключи - въпрос на предпочитание е....
30 Април
Вино от орехови ядкиЗаливат се с виното и водката, съдът се затваря добре с капак и се оставя за 40 дни в на хладно и тъмно място.
След това течността се прецежда през два слоя влажна марля....
25 Юли
Домашно вино от прасковиВиното се разпределя в бутилки и е готово за консумация след 2 месеца....
11 Окт.