Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хрупкави пилешки пръчици с панко галетаХрупкави пилешки пръчици с панко галета
15 Ноем.
Подредете хрупкави пилешки пръчици с панко галета в подходяща чиния и сервирайте веднага....
Пилешки кюфтета соте с Панко галетаПилешки кюфтета соте с Панко галета
17 Януари
Сервираме пилешки кюфтета соте с Панко галета с резени лимон или сос по избор....
Картофени кюфтета с панко галета на фурнаКартофени кюфтета с панко галета на фурна
24 Юли
Картофени кюфтета с панко галета на фурна са всичко, което ви трябва днес....
Халацион - що е то?Халацион - що е то?
14 Дек.
Халацион представлява запушване и подуване на малките жлези под клепачите. Малките жлези секретират маслен секрет върху окото. Казват се мейбомиеви жлези. Халационът много наподобява ечемик на окото, но е съвсем различно...
Що е то креативност?Що е то креативност?
19 Януари
Думата креативност произлиза от англ. create - създавам, creative - творчески, креативен. Означава творчески способности, характеризиращи се с готовност за създаване на принципно нови идеи, които се отклоняват от традиционните...
Скирела - що е то?Скирела - що е то?
01 Ноем.
Скирела е прясно сирене, типично за исландската кухня. Това прясно и ненаситено с мазнини сирене, с мека консистенция и кисел вкус, е направено от краве мляко чрез сложен процес. Скирела е сирене с много древна традиция...
Що е то аутист?Що е то аутист?
15 Окт.
Неврологичните заболявания са често срещано явление, като голяма част от тях се проявяват в ранна детска възраст. Обикновено те са нелечими и могат да засегнат живота на заболелите до различна степен, в зависимост от предприетите...
Констелации - що е то?Констелации - що е то?
04 Дек.
Терминът констелации не е широко известен и това се дължи на факта, че е част от една по-тясна и специализирана материя - психотерапията. Основател на метода на констелациите е немският психотерапевт Хелингер. Какво...
Що е то булимия?Що е то булимия?
04 Февр.
Булимия е болезнено състояние, което се характеризира с неконтролируеми пристъпи на глад. В действителност булимията е психическо заболяване, проявяващо се чрез проблеми при приема на храна. Съответно, лечението на булимия...
Що е то колаген?Що е то колаген?
31 Януари
Колагенът е белтък, който най-просто обяснено си представете, че играе ролята на лепипо и свързва елементите на клетките, в резултат на което се образуват тъкани и органи. При децата и младите хора кожата е в отлично...
Плиометрика - що е то?Плиометрика - що е то?
27 Юли
Плиометриката е дисциплина, която е измислена от спортни лекари през 70-те години в Източна Германия. Целта на дисциплината е увеличаване на мускулната сила. В началото са разработени упражнения за олимпийски атлети. Само...
Що е то биофидбек?Що е то биофидбек?
26 Април
Биофидбекът е сравнително нов метод за лечение у нас. Той представлява система от методи, при които човек се научава да възприема и да контролира своето тяло, както и да активира скритите сили за самолечение. В основата му...
Що е то компостиране?Що е то компостиране?
08 Април
Компостирането представлява разграждане на биоразтворими отпадъци, осъществяващо се под въздействието на бактерии, гъбички и други микроорганизми. Възможно е само при наличието на достатъчно кислород, влага и постоянна...
Касия - що е то?Касия - що е то?
20 Февр.
Чували ли сте някога за растението касия? А знаете ли какво представлява то? Касията е вид канела, която се отличава по няколко причини от нейната роднина - цейлонската канела. Растението се използва предимно в кулинарията...
Липолиза - що е то?Липолиза - що е то?
21 Септ.
Липолиза е вид козметична хирургия. При нея се използва лазер, за да се промени формата и външният вид на тялото. Има и други видове липолиза, които включват инжекции или лечение с радиовълни, но лазерната липолиза е най-често...
Бронхоаденом - що е то?Бронхоаденом - що е то?
25 Август
Аденомът на бронхите е новообразувание, произтичащо от епитела на каналите и лигавиците на бронхиалната стена. Клинично бронхиалният аденом се проявява чрез задух, хриптящо дишане, кашлица, кръвохрачене и признаци на...
Имуносупресия - що е то?Имуносупресия - що е то?
28 Май
Имуносупресията представлява потискане на имунния отговор към даден антиген. Състоянието може да е физиологично, патологично или изкуствено. Това може да се получи, когато се нарушава имунната система, като например следствие...
Що е то Ямун?Що е то Ямун?
30 Май
Ямун е едно неизвестно за нас вечнозелено тропическо дърво /плод/, принадлежащо към семейството Миртови (Myrtaceae). Произхожда от Индия, където се използва при направата на много десерти и деликатеси. Все пак индийската...
Колраби - що е то?Колраби - що е то?
03 Април
1
Алабашът е добре познат у нас. Той е студоустойчив и лесно се съхранява да пролетта. Хранителната му стойност не е голяма. Той съдържа малки количества белтъчини и въглехидрати, а мазнини почти няма. За сметка на...
Що е то поширане?Що е то поширане?
14 Ноем.
Кулинарните предавания и блогове набират все по-голяма популярност. Вече има и телевизионни канали, посветени на храната и начините на приготвянето й, а в интернет можете да намерите всякакви кулинарни рецепти и съвети –...
Пермакултура - що е то?Пермакултура - що е то?
16 Септ.
Пермакултурата представлява сравнително иновативна система за проектиране на къщи, градини и общности. В нея нуждите на хората са задоволени по екологично устойчив начин, като същевременно са максимално близки до естествените...
Що е то биовино?Що е то биовино?
17 Април
1
Виното е препоръчвано дори от диетолози тогава, когато сме подложени на някакъв хранителен режим. На пазара има достатъчно вина, които ни предлагат различно качество и съответно са на различни цени. Има по-вкусни вина...
Що е то хидропоника?Що е то хидропоника?
13 Март
1
Хидропоника е наука за отглеждане на растения без почва. За растежа им се използва хранителен разтвор от естествени елементи, необходими за растежа на растенията в почвата. Предимството на тази технология е, че растенията...
Що е то Кротила?Що е то Кротила?
10 Май
Запознайте се с Кротилата - продукт, известен като пресечна точка на кроасана с тортилата. Чрез това нововъведение в кулинарията Walmart ни доказва, че ние все още не сме опитали всички възможни хранителни хибриди. Формата...
Що е то брънч?Що е то брънч?
27 Януари
Брънчът става все популярен през уикендите в България. Откъде идва името? Брънч е смесица между breakfast (закуска) и lunch (обяд), т.е. закуско-обяд. Думата е чуждица и за нейна родина се смята Англия. Терминът...