Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Патешка мас - полезна или опасна?Патешка мас - полезна или опасна?
15 Окт.
Какви ползи може да има консумацията на патешка мас? Източник на здравословни мазнини - богата на мононенаситени мазнини, патешката мазнина е изключително здравословна....
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
05 Февр.
Каква захар да използваме? Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
Използване на гъшата мас в народната медицинаИзползване на гъшата мас в народната медицина
23 Юли
Използвайте гъша мас в разтопена форма за смазване на увредената кожа. В допълнение към мазането, можете да използвате продукта като компрес преди лягане. Изгаряне....
За какво да използваме банановите кори?За какво да използваме банановите кори?
16 Юли
Те не знаят каква грешка е това, но сега ще ги светнем по въпроса! Ето няколко причини, заради които да не изхвърляте банановите кори на боклука! 1....
За какво да използваме кокосовото масло?За какво да използваме кокосовото масло?
14 Юли
А всъщност може спокойно да се използва за готвене. В тропическите райони то е широко разпостранена мазнина в кулинарията. Създава проблеми само при алергични към него хора....
За какво да използваме зеления чайЗа какво да използваме зеления чай
05 Март
Зеленият чай се използва от хиляди години. Той е вкусен, а и е доказано, че има редица ползи за здравето от употребата му....
Патешка супаПатешка супа
16 Ноем.
1
Измийте патешките дреболии и ги сварете заедно с крилете, краката, шията, 1 морков, резен целина, лука, зърната черен пипер и сол. Когато месото омекне, извадете го, махнете костите и го накълцайте. Прецедете бульона...
Патешка чорбаПатешка чорба
23 Окт.
Нарежете патешкото на парчета, поръсете ги със сол и черен пипер, напръскайте с олио и ги сложете да се запекат във фурната. Обезкостете и нарежете по-ситно. След това ги пуснете във вряща вода и варете до омекване....
Патешка супаПатешка супа
16 Ноем.
1
Измийте патешките дреболии и ги сварете заедно с крилете, краката, шията, 1 морков, резен целина, лука, зърната черен пипер и сол. Когато месото омекне, извадете го, махнете костите и го накълцайте. Прецедете бульона...
Какво и как да готвим с гъша масКакво и как да готвим с гъша мас
18 Август
Гъшата мас е все още предпочитана от бабите по селата, тъй като те са запознати със свойствата ѝ. В нея мазнините са полутвърди на стайна температура и съдържат около 35% наситени, 52% мононенаситени и към 13% полиненаситени...
Какво да използвам за мазна кожа?Какво да използвам за мазна кожа?
20 Ноем.
Какво можете да използвате при мазна кожа? Почистване на кожата със специални продукти Почистването на кожата е стъпка, която мнозина подценяват и прескачат....
За какво да използваме листата от цвекло?За какво да използваме листата от цвекло?
28 Окт.
За какво да се използват листата от цвеклото? Зелените листа от цвекло може да се използват в кулинарията обработени или пресни на салата. Друг начин за извличане на хранителни вещества от тях е като се изцеди сок....
Какво да използваме за растеж на косата?Какво да използваме за растеж на косата?
14 Януари
Дългата, здрава и блестяща коса е символ на красота за жената през всички времена. Растежът на косата де определя от много фактори, като се започне от гените възрастта, хормоналния баланс и се стигне до начина на хранене...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Застроена патешка супаЗастроена патешка супа
20 Юли
Изчакваме супата да поизстине и смесваме застройката с няколко черпака топъл бульон. Темперираната яйчена смес изсипваме в застроената патешка супа. За финал добавяме ситно нарязан магданоз....
Сгряваща патешка супаСгряваща патешка супа
18 Ноем.
Получената застройка изливаме в супата, разбъркваме и сервираме гореща сгряващата патешка супа....
Вкусна патешка гозбаВкусна патешка гозба
27 Ноем.
В отделен съд /тенджерка/, в която ще готвим, сипваме патешка мазнина (обираме от повърхността на бульона от варенето на месото, образува се доста мазнина)....
Патешка млечна супаПатешка млечна супа
26 Ноем.
Патешкото месо е по-мазно и може да оберем част от образувалата се по повърхността на супата мазнина (използваме мазнината за готвене на друго ястие; замразявам в торбички във фризера)....
Вкусна патешка супаВкусна патешка супа
13 Септ.
1
С черпак гребваме от патешката супа и като разбъркваме постоянно прибавяме към застройката, за да се уеднаквят температурите. Накрая изливаме на струйка застройката в тенджерата със супата....
Свинска МасСвинска Мас
01 Февр.
5
Тя е използвана като суровина за направата на домашен сапун....
В какви ястията да използваме Гарам масала?В какви ястията да използваме Гарам масала?
16 Окт.
В какви ястията да използваме Гарам Масала?...
При какви печива да използваме амонячна содаПри какви печива да използваме амонячна сода
08 Юни
Ето и няколко примера в какви печива можете да използвате амонячна сода....
За какво може да използвате бебешкото олиоЗа какво може да използвате бебешкото олио
09 Юни
Вижте в галерията ни за какво може да използвате бебешкото олио, без да се притеснявате, че ще си навредите....