Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Турски вариант на ризотоОризът се накисва за 30 минути в топла вода.
Олиото се загрява и се добавя маслото да се разтопи. Добавя се фидето и се запържва леко.
След това се добавя рендосан морков и ситно нарязани чушки и маслини. Добавя се...
29 Февр.
Шкембе чорба - Вариант 2Добре изчистеното и измито шкембе и опърлените и измити свински крачета се варят с нужното количество вода и сол докато омекнат.
Изваждаме шкембето от съда и го нарязваме на ивици или накълцваме на средни парчета. Обезкостяваме...
19 Ноем.
5
Шкембе Чорба - Вариант 1Изчистеното агнешко шкембе се сварява и нарязва на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, добавя се брашното и се изпържва до златисто. Слага се червеният пипер и бульонът.
Като заври, се...
16 Ноем.
6
Шкембе чорба - Вариант 2Добре изчистеното и измито шкембе и опърлените и измити свински крачета се варят с нужното количество вода и сол докато омекнат.
Изваждаме шкембето от съда и го нарязваме на ивици или накълцваме на средни парчета. Обезкостяваме...
19 Ноем.
5
Шкембе Чорба - Вариант 1Изчистеното агнешко шкембе се сварява и нарязва на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, добавя се брашното и се изпържва до златисто. Слага се червеният пипер и бульонът.
Като заври, се...
16 Ноем.
6
Моя вариант за бързи пърленкиВ купа се разбива яйцето с голяма щипка сол.
Прибавя се олио, а в киселото мляко се разбърква содата за хляб да шупне.
Сипва се в купата и с брашното, добавено на части, и се замесва меко тесто, което леко да лепне...
25 Май
Мързелив вариант на руло с каймаПърво се сваряват яйцата и морковите. Яйцата се белят и нарязват на кубчета, морковите също.
Каймата се омесва с нарязан ситно лук, подправки, моркови и яйца. Сместа се разстила в намазана с олио тава, най-добре да е...
31 Март
Пица с хумус - вариант IIДоматът се нарязва на тънко, пиперките и киселите краставички - на колелца, маслините на две, а от гъбите, които са по-големи - на по-малки парченца.
Тестото се разточва и се поставя в тава (за предпочитане застлана с...
28 Февр.
Испански вариант на Флан Паризиен (Spanish Flan Prisien)Испанският вариант на Флан Паризиен (Spanish Flan Prisien) е много вкусен!...
26 Април
Сладко 80 смокиниГотовото сладко отстранете от огъня и охладете. Напълнете сухи бурканчета, затворете плътно с подходящи капачки и заварете за около 5 минути. Съхранявайте на тъмно и хладно....
22 Август
3
Сладко от смокиниПериодично разбъркваме сладкото и когато се сгъсти, добавяме лимонената киселина.
Още топло разпределяме в буркани, затваряме с капачки и после варим за около 10 минути.
Сладкото от смокини е готово....
08 Ноем.
Сладко от смокиниДолейте чаша вода, добавете солта и лимонови сок и оставете сладкото от смокини да се вари, докато се получи гъст захарен сироп. Накрая добавете орехите и извадете шушулката ванилия....
10 Август
1
Три варианта за перфектната картофена диетаДруг вариант е да ги направите на салата, залети с лимонов сок и зелени подправки. Това е картофената Ви дажба за деня, която трябва да разделите на порции.
2....
03 Юни
Сладко със зелени смокиниМитева
Забележка: Излязоха около 4 малки бурканчета сладко. Това сладко е със специфичен вкус и аромат и затова не се добавят ароматизатори....
26 Януари
9
Бабиното сладко от смокиниНасипваме готовото сладко от смокини в бурканчетата и затваряме добре с капачките....
20 Август
5
Сладко от узрели смокиниСлагат се смокините и се бърка. Врят силно 30 мин.
Добавят се лимонтузуто и настърганата кора на лайма.
Сипва се в буркани и се запечатва. Стерилизира се 10 мин....
10 Септ.
4
Селско сладко от смокиниСлед това ги сложих отново за 15 минути да се вари сладкото от смокини на много тих огън.
Прибавих чаена лъжичка лимонтузу.
Напълних в бурканчета селско сладко от смокини и стерилизирах за 5 минути....
14 Септ.
Сладко с цели смокиниСвареното сладко прехвърляме в буркани, които съхраняваме в хладилник.
Сладкото с цели смокини е готово....
09 Ноем.
2
Сладко от зрели смокиниПуснете смокините вътре и след като сиропът се сгъсти, добавете и и останалата киселина.
Свалете сладкото от зрели смокини от котлона и ароматизирайте с ванилията....
20 Ноем.
1
Сладко от дребни смокиниИзчистваме смокините от дръжките и ги измиваме.
Сваряваме сироп от захарта и водата и пускаме в него смокините. Варим ги 10-15 минути и дръпваме съда от котлона....
29 Ноем.
Сладко от цели смокиниРазсипете горещото сладко в бурканчета, затворете ги и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат напълно....
07 Септ.
3
Сладко от зелени смокиниСладкото от смокини веднага се насипва в буркани - първо смокините, после се долива сироп. Гъстотата на сиропа все пак проверете на суха порцеланова чинийка, че после в буркана малко се "отпуска"....
01 Юли
9