Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Пет начина да изпечем картофиПет начина да изпечем картофи
30 Юни
Картофите се измиват, подсушават, намазват се със зехтин, поръсват се със сол и черен пипер. Всеки картоф се слага в парче фолио, добавя се парченце масло и фолиото се увива около картофа....
Торта за пет минутиТорта за пет минути
30 Април
Оставете крема да се охлади. Сложете вафлите в блендер и ги смелете на дребни трохи. Залейте бисквитената торта с крема, поръсете с вафлите и оставете в хладилника да стегне. Тортата за пет минути е готова....
Пет минутен лимонов десертПет минутен лимонов десерт
04 Януари
Заглаждате го и поръсвате с настъргана лимонова кора този пет минутен лимонов десерт....
Кекс с пет яйцаКекс с пет яйца
06 Юли
2
Може да проверим дали е изпечем с клечица. Ако по клечицата няма полепнало тесто, кексът е изпечен....
Как да си сварим компотКак да си сварим компот
22 Август
2
След като сварите компотите, извадете ги от водата и ги обърнете с капачките надолу....
Да сварим идеално прясното млякоДа сварим идеално прясното мляко
01 Май
Ето как трябва да се свари безопасно млякото....
Как да сварим безкофеинов чай?Как да сварим безкофеинов чай?
10 Май
Чаят е незаменима напитка при закуска, по време на работна почивка, семейни събирания и т.н. Така при приготвянето на вкусен чай също има трикове. След закупуване е необходимо чаят да бъде добре съхранен. Съхранява...
Как да сварим правилно елдаКак да сварим правилно елда
25 Юни
за бебешки храни, по-добре не слагайте сол; - Елдата трябва да се вари на силен огън за около 5 минути, на среден огън - за около 7, и на най-ниската степен на котлона - за около 3 минути; - След като елдата се е сварила...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да си сварим великденските яйца?Как да си сварим великденските яйца?
08 Април
3
Не забравяйте да почистите добре яйцата преди да ги сварите. Най-лесно това става, като ги сложите за няколко минути в хладка вода, след което всяко едно се забърсва внимателно с кърпа....
Пет вида пържена риба с гарнитураПет вида пържена риба с гарнитура
03 Септ.
Картофите обелваме, сваряваме и нарязваме на кубчета и тях овкусяваме....
Пица Пет сирена и дженовезе пестоПица Пет сирена и дженовезе песто
21 Окт.
Пицата Пет сирена и дженовезе песто е готова....
Кашкавалени крекери с пет вида семенаКашкавалени крекери с пет вида семена
08 Юни
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с яйцата и солта. Разбърква се добре и се добавят сметаната, семената и настърганият кашкавал....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Пене ригате с пет сирена и сметанаПене ригате с пет сирена и сметана
05 Юни
2
Пене ригате с пет сирена и сметана е много вкусно....
Как да сварим киноа, амарант и соргоКак да сварим киноа, амарант и сорго
28 Февр.
Преди да се сварят, семената трябва да се накиснат за около 12 часа - сместват се една част зърна с три части вода. Варят се, докато не омекнат....
Как да сварим по-бързо старо месоКак да сварим по-бързо старо месо
20 Септ.
1
За да се свари или изпържи за по-кратко време, то най-добре преди готвене го натрийте със сода бикарбонат и го оставете да престои 3—4 часа или една нощ. След това се измива добре и се слага да се вари....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....