Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Маринованият лук овкусява салатиМаринованият лук овкусява салати
01 Април
Маринатата от лука е добра за овкусяване на салата от картофи или на риба. Може да се приготви и експресен маринован лук. За целта петстотин грама едър лук се чистят, нарязват се на дребно и се слагат в тенджера....
Как правилно да овкусяваме салатитеКак правилно да овкусяваме салатите
19 Януари
Неправилното овкусяване на салатите с тежки и нездравословни дресинги крие риск за стомаха и здравето ви....
Овкусяване на пържолиОвкусяване на пържоли
05 Дек.
2
Овкусяването на пържолите е задължително, поради което е добре да се научим какви подправки подхождат при приготвянето на пържоли и по каквъв начин можем да овкусяваме вкусните стекове....
Торта за пет минутиТорта за пет минути
30 Април
Сложете вафлите в блендер и ги смелете на дребни трохи. Залейте бисквитената торта с крема, поръсете с вафлите и оставете в хладилника да стегне. Тортата за пет минути е готова....
Пет минутен лимонов десертПет минутен лимонов десерт
04 Януари
В десерти купички или чаши слагате на дъното от натрошените бисквити, отгоре слагате от крема, пак ред бисквити и отгоре крем. Заглаждате го и поръсвате с настъргана лимонова кора този пет минутен лимонов десерт....
Кекс с пет яйцаКекс с пет яйца
06 Юли
2
Разбърквам леко и изпичам на 170-180 градуса фурна до готовност. Може да проверим дали е изпечем с клечица. Ако по клечицата няма полепнало тесто, кексът е изпечен....
Овкусяване на ярешко месоОвкусяване на ярешко месо
30 Януари
Овкусяване на ярешко месо И така, първата ви задача е премахнем миризмата на ярешкото, като за целта можете да прибегнете до някоя от следните хитрини: 1....
Видове салати или правите ли разлика от салата до салатаВидове салати или правите ли разлика от салата до салата
17 Април
1
Трябва да знаете обаче, че салатите се делят на няколко вида, които е добре да различавате: Салати предястия/първо блюдо Те са направени, за да впечатлят клиента....
Салата с ябълки, салам и майонезаСалата с ябълки, салам и майонеза
11 Дек.
Нарязваме на тънки ивички салама, ябълките и краставицата. Лукът се нарязва на филийки....
Салата с телешки салам и ябълкиСалата с телешки салам и ябълки
21 Юни
Нарязваме салама и обелените ябълки. Разбъркваме ги със ситно нарязаните лук и магданоз. Подправяме майонезата с горчица и лимонов сок на вкус. Поливаме с нея салама и ябълките. Разбъркваме....
Приготвяне и овкусяване на сланинаПриготвяне и овкусяване на сланина
04 Дек.
Всеки любител на сланината е свикнал да я приготвя според вкуса си, като стандартните подправки обикновено са неизменният червен пипер, черен пипер, шарена сол, чубрица и др. Най-лесно е да си закупите готова сланина...
Пет вида пържена риба с гарнитураПет вида пържена риба с гарнитура
03 Септ.
Подреждаме чинията, като от едната страна нареждаме от рибата, а от другата страна слагаме картофената салата и салатата с домати и краставици. Върху двете салати посипваме ситно нарязан магданоз....
Пица Пет сирена и дженовезе пестоПица Пет сирена и дженовезе песто
21 Окт.
Пицата Пет сирена и дженовезе песто е готова....
Кашкавалени крекери с пет вида семенаКашкавалени крекери с пет вида семена
08 Юни
Тестото се нарязва на тънки филийки, които се редят в тава, постлана с хартия за печене, и се пекат 30 минути на 190 градуса....
Овкусяване на печено червено цвеклоОвкусяване на печено червено цвекло
10 Окт.
Този атрактивен кореноплоден зеленчук се консумира както суров - за сокове, настърган в салати с цвекло, така и печен или сварен....
Подходящи подправки за овкусяване на барбунПодходящи подправки за овкусяване на барбун
18 Ноем.
И тук възниква въпроса кои са подходящите подправки за овкусяване на барбун....
Приготвяне и овкусяване на телешка каймаПриготвяне и овкусяване на телешка кайма
23 Януари
За овкусяването на телешката кайма е необходимо каймата да престои заедно с подправките поне 30 минути....
Подходящи подправки за овкусяване на лавракПодходящи подправки за овкусяване на лаврак
29 Август
Рибата лаврак принадлежи към по-редките и скъпи риби на трапезата, тъй като промишленият улов на тази риба сега е значително ограничен. Струва си обаче да се опита интересният вкус на месото на лаврака, съдържащо почти...
Правилно овкусяване и готвене на птициПравилно овкусяване и готвене на птици
09 Март
Ястията от птици са не само вкусни, но и доста полезни, защото съдържат големи количества хранителни вещества, минерали и микроелементи. Те са лесно смилаеми и са подходящи и при диетично и детско хранене. Освен това се приготвят...
Пене ригате с пет сирена и сметанаПене ригате с пет сирена и сметана
05 Юни
2
Посипете пенето с настърган кашкавал и пармезана и запечете на грил за 5 мин. само докато се разтопят сирената. Украсете с пресен босилек. Пене ригате с пет сирена и сметана е много вкусно....
Ползи от овкусяването на салатите с масло от бял трънПолзи от овкусяването на салатите с масло от бял трън
23 Февр.
Маслото от бял трън е подходящо още за овкусяване на салати с риба тон, салата с телешко, салата от киноа, пилешки салати и др....
Мезе за вино за няма и пет минутиМезе за вино за няма и пет минути
18 Август
Извадете и сервирайте мезето за вино за няма и пет минути, докато е топло....
Салата с листа на глухарчеСалата с листа на глухарче
20 Март
Разделете зелената и червената салати на листа, измийте ги старателно. Листата от глухарчета почистете от други треви, измийте ги под течаща вода в гевгир....
Салата с тортелини на шишчетаСалата с тортелини на шишчета
31 Януари
След това добавете тортелин, парче салам, сгънат на четвъртина, друга тортелин, половин артишок, домат, тортелин, салам и накрая друг тортелин. Повторете с останалите шишчета по същия начин....
Салата с карначета на скараСалата с карначета на скара
22 Юли
1
Приготвя се зелева салата от нарязано на ситно прясно зеле и настъргани моркови. Поръсваме със олио , оцет и сол, накрая добавяме ситно нарязан магданоз. Разбърква се добре и разпределяме в две чинии....