Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пет причини да ядем повече морковиПет причини да ядем повече моркови
18 Дек.
Произходът на морковите може да бъде проследен във времето преди около 5000 години чрез исторически документи и картини. Никой не знае точно кога са се появили първите моркови, защото много хора ги бъркат за пащърнак,...
Пет причини да ядем повече нарПет причини да ядем повече нар
06 Март
Ето топ пет на причини, поради които нарът трябва да присъства е менюто ни: 1. Наровете предпазват от сърдечно-съдовите заболявания....
Пет здравословни причини да ядем повече яйцаПет здравословни причини да ядем повече яйца
27 Юли
Ето и 5-те основни причини, поради които трябва по-редовно да включвате яйцата в ежедневните си хранения. 1....
Пет неочаквани комбинации с диняПет неочаквани комбинации с диня
11 Август
В динята се съдържа между 50 и 100 пъти повече ликопен, отколкото в домата. Както знаете, ликопенът е мощен антиоксидант и придава червения цвят на домата, динята и други зеленчуци и плодове. Вкусната диня е един...
Няколко причини да ядем черешиНяколко причини да ядем череши
06 Юни
Ето няколко съществени причини да ядем череши: 1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане; 2....
Пет причини да започнете да спортуватеПет причини да започнете да спортувате
02 Май
Основната причина се крие в съзнанието ви....
10 причини да ядем повече цитруси10 причини да ядем повече цитруси
15 Януари
Причината е, че цитрусите и особено грейпфрутът, могат да причинят токсичност при предозиране на лекарствата....
Десет причини да ядем повече карфиолДесет причини да ядем повече карфиол
04 Окт.
Карфиолът е изключително здравословен зеленчук и важен източник на хранителни вещества. Той съдържа уникални растителни съединения. Освен това е лесно приложим към всяка диета. В тази статия ще ви запознаем с 10 здравословни...
Торта за пет минутиТорта за пет минути
30 Април
Оставете крема да се охлади. Сложете вафлите в блендер и ги смелете на дребни трохи. Залейте бисквитената торта с крема, поръсете с вафлите и оставете в хладилника да стегне. Тортата за пет минути е готова....
Пет минутен лимонов десертПет минутен лимонов десерт
04 Януари
Заглаждате го и поръсвате с настъргана лимонова кора този пет минутен лимонов десерт....
Кекс с пет яйцаКекс с пет яйца
06 Юли
2
Може да проверим дали е изпечем с клечица. Ако по клечицата няма полепнало тесто, кексът е изпечен....
Пет причини за косопадаПет причини за косопада
12 Окт.
Вижте в горната ни галерия основните пет причини за този неприятен проблем....
Всички добри причини да ядем повече морковиВсички добри причини да ядем повече моркови
24 Август
Винаги присъстващи в нашата диета, морковите имат изненадващи свойства. Нека разберем заедно в тази статия защо да ядем повече моркови! Морковът не е нищо повече от годен за консумация корен на многогодишно тревисто растение...
6 причини да ядем маслини всеки ден6 причини да ядем маслини всеки ден
05 Февр.
1. Консумацията на маслини се грижи за сърдечния мускул и кръвоносната система. Мазнините им повишават нивата на добрия холестерол и пречистват кръвоносните съдове от плаки и натрупвания, понижават кръвното налягане...
Пет причини, заради които да обичаме вишнитеПет причини, заради които да обичаме вишните
16 Август
Ето и няколко причини, полезните вишни да намерят място във вашето меню....
Пет причини да се запишеш на зумба!Пет причини да се запишеш на зумба!
01 Юни
Е, току що май изредихме причините, поради които да започнете да ходите на този вид спорт......
ДиняДиня
01 Февр.
6
Ботаническото име на динята, Citrullus vulgaris, идва от умалителната форма за цитрусови плодове, като се позовава на цвета и формата на плодовете, а vulgaris означава широкоразпространени или обикновени плодове. Вътрешността...
Няколко добри причини да ядем суровите бадеми накиснатиНяколко добри причини да ядем суровите бадеми накиснати
25 Юли
Богати на вкус, хрупкави и засищащи, бадемите не само са идеален източник на витамини и хранителни вещества, а и перфектна добавка към почти всяко ястие. Смята се, че човекът е култивирал вкусните ядки преди близо...
Пет причини да спрете да се тъпчете със сладко!Пет причини да спрете да се тъпчете със сладко!
12 Май
Ето и петте положителни причини, заради които да спрем захарта: 1. Подмладяване - или иначе казано, забавяне на процеса на стареене....
Как да избираме диняКак да избираме диня
25 Септ.
Когато купувате диня, не вземайте първата, която е пред вас, а следвайте тези няколко съвета, които ви гарантират сладка и узряла диня. • Винаги купувайте диня през август. Изложените дини преди този месец най-вероятно...
Пет причини, пречещи на зачеванетоПет причини, пречещи на зачеването
02 Август
4
Днес ще ви запознаем с пет причини, пречещи на забременяването. Д-р Георги Стаменов е един от малкото български специалисти, компетентен по проблемите на репродуктивно здраве....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Пет причини да ядеш повече маруля това лятоПет причини да ядеш повече маруля това лято
14 Юни
Вижте в галерията ни 5 причини да хапваме повече маруля. page1. Марулята е диетична Марулята е нискокалорична. Тя обаче съдържа целулоза, която я прави засищаща храна....