Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Разядка Опитай меРазядка Опитай ме
15 Юни
За тази разядка Опитай ме настържете на едро кашкавала и пресовайте чесъна. Всички продукти за това лесно мезе разбъркайте добре и прехвърлете в салатиера. Украсете вкусната разядка с маслините....
Популярни италиански сирена, които трябва да опитатеПопулярни италиански сирена, които трябва да опитате
13 Окт.
Полутвърдите са сирената, които узряват до три месеца, а меките сирена узряват бързо и се консумират пресни. Ето и осем от най-популярните италиански сирена, които задължително трябва да опитате....
Непознатите испански сиренаНепознатите испански сирена
29 Юли
1
Най-популярното испанско синьо сирене е Кабралес. То зрее 3 месеца в пещери. Кората му се пробожда с пръчици, за да проникне в сиренето синята плесен, която е характерна за определени пещери....
Петте ястия, които трябва да опитате в РимПетте ястия, които трябва да опитате в Рим
14 Август
Ето кои са петте ястия, които трябва да опитате в Рим: Паста карбонара Това типично римско ястие е много просто, но и изключително вкусно. Спагетите се приготвят al dente - не напълно сварени....
Топ 5 уникални сирена, които трябва да опитате!Топ 5 уникални сирена, които трябва да опитате!
08 Юни
Ако и вие сте сред феновете на по-екстравагантните вкусове и миризми, то задължително трябва да опитате някое от тези сирена. 5....
Сирене Мимолет - деликатес, който трябва да опиташСирене Мимолет - деликатес, който трябва да опиташ
04 Дек.
Младото сирене има вкус, близък до този на италианския пармезан. Според ценителите обаче Мимолет е истински ценно като вкус, когато е старо. За целта трябва да отлежи от 2 месеца до 2 години....
Девет френски сирена, които всеки трябва да опита!Девет френски сирена, които всеки трябва да опита!
27 Септ.
5
Това означава, че сирене Кантал, имащо означението AOC за защитено наименование, трябва задължително да идва от планината Кантал в Оверн, а млякото му да е издоено през зимата от крави порода салер....
Фондю с четири вида сиренаФондю с четири вида сирена
17 Януари
Хлябът трябва така да е нарязан, че всяко едно парченце да има коричка, за която се забожда със специалната за целта вилица. Консумирайте с чаша бяло вино и добра компания!...
Кремсупа с три вида сиренаКремсупа с три вида сирена
25 Април
Добавете щипка сол и оставете лука да поври за кратко. Настържете трита вида сирена на ренде. Извадете главата лук от съда и добавете сирената в лучения бульон....
Хачапури с два вида сиренаХачапури с два вида сирена
24 Май
2
Настъргвам сирене и кашкавал. От сирената си правя 12 топчета, колкото орех. Топчето го слагам между всеки две питки. Точа с точилка питките, за да станат по-големи и равномерно да се разнесат сирената по средата....
Макарони с 4 вида сиренаМакарони с 4 вида сирена
12 Февр.
1
Макароните с 4 вида сирена са много вкусни....
Соленки с три вида сиренаСоленки с три вида сирена
15 Юли
Стават бързо и трябва да се внимава с тях, щом са порозовяли, трябва да ги извадите от фурната. Тавата се намазва с масло. Сервират се топли или студени. П.П....
Сос с четири вида сиренаСос с четири вида сирена
12 Април
Добавете четирите вида сирена. Бъркайте постоянно! Изчакайте сирената да се разтопят. Изключете и махнете от котлона. Добавете черния пипер и индийското орехче....
Салата домати с три вида сиренаСалата домати с три вида сирена
28 Февр.
Върху всеки кръг поставяме парчетата сирене - парче моцарела (или прясно сирене), парче обикновено сирене и върху третия кръг слагаме топка от смесеното крема сирене с пестото....
Картофена салата с три вида сиренаКартофена салата с три вида сирена
27 Март
Извадете ги да се охладят, обелете ги и ги нарежете на четвъртинки. В дълбок съд смесете настърганите сирена, оцета, сметана, солта и черния пипер....
Вкусно хлебче със 2 вида сиренаВкусно хлебче със 2 вида сирена
09 Май
4
Замесваме меко тесто и оставяме да втаса на топло. Когато е готово, го разделяме на 8 топки. Всяка разточваме на кора, мажем с масло и поръсваме със сирене и парченца от топеното сирене....
Пица Чоризо с три вида сиренаПица Чоризо с три вида сирена
31 Август
В голям съд омесваме брашното, разтворената мая, яйцата и олиото до получаване на меко тесто /не е нужно да втасва/....
Бърза запеканка с два вида сиренаБърза запеканка с два вида сирена
04 Ноем.
Рецептата за бърза запеканка с два вида сирена е подходяща както за изненадващи гости, така и за бърза вечеря. Добър апетит!...
Вегетарианска тортила с четири вида сиренаВегетарианска тортила с четири вида сирена
17 Окт.
Сложете в микровълновата да се разтопят сирената за една минута, след което навийте тортилата. Повторете стъпките с другите три тортили. Да ви е сладко с тази тортила с 4 вида сирена....
Следобедни филийки с два вида сиренаСледобедни филийки с два вида сирена
03 Април
2
Разстелете сместа с яйцето и сложете да се пече. След като леко се зачервят филийките, добавете настъргано на едно сирене Чедър и върнете в грила да се допече....
Пълнен патладжан с 3 вида сиренаПълнен патладжан с 3 вида сирена
10 Март
Издълбава се вътрешността, като се оставя малък борд, за да не изтече сместа. Яйцата се разбиват с вилица и към тях се прибавят пресования чесън, настърганите/натрошени/сирена, олиото и подправките....
Бързи банички с два вида сиренаБързи банички с два вида сирена
26 Ноем.
Нарежете топеното сирене на дребни парченца. Натрошете кравето сирене и ги смесете. Добавете към тях киселото мляко, содата и едно яйце. Разбъркайте всичко. Разтопете маслото. Нарежете корите на две по дължина....
Пълнени печурки със четири вида сиренаПълнени печурки със четири вида сирена
11 Септ.
Всяка шапчица се пълни с микс от сирената - синьо, пушено и фета. Завършваме пълнежа с настърган на едро кашкавал и краве масло на парченца....
Пилешко филе с 4 вида сиренаПилешко филе с 4 вида сирена
01 Февр.
Заливаме със смес от заквасената сметана и фикса за пиле с 4 вида сирена на Маги. Поставяме във фурната и печем на 200 градуса до готовност....
Спагети Болонезе с три вида сиренаСпагети Болонезе с три вида сирена
30 Август
Прибавя се топеното сирене. Слагат се и 1-2 листенца босилек, след което сосът се оставя да поври на по- ниска температура за 5 - 6 минути....