Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пир за сетивата! Вижте първата пица със 111 сиренаПир за сетивата! Вижте първата пица със 111 сирена
16 Март
Пицата е невероятна, а най-хубавото е, че всяка хапва притежава свой характерен вкус. Истинска наслада за сетивата. Блатът е добре изпечен, но не е прекалено твърд....
Пицата на шефаПицата на шефа
21 Септ.
Накрая поръсваме с кашкавал и печем пицата на шефа в предварително загрята фурна до готовност....
Пицата на бабаПицата на баба
11 Ноем.
4
Разточете тестото в тава, намазана с олио. Намажете тестото първо с олио, а после с доматено пюре. Наредете предварително нарязаните кренвирши, маслини, краставички, чушка и гъби, поръсете царевицата и настържете отгоре...
Пицата на бабаПицата на баба
11 Ноем.
4
Разточете тестото в тава, намазана с олио. Намажете тестото първо с олио, а после с доматено пюре. Наредете предварително нарязаните кренвирши, маслини, краставички, чушка и гъби, поръсете царевицата и настържете отгоре...
Пицата на моя малък мъжПицата на моя малък мъж
15 Август
1
Загрейте печката на 180 градуса. Сложете пицата с хартията за печене директно върху металната скара на фурната. Печете пицата до готовност около 20 минути....
Запеканка Спаначен ПирЗапеканка Спаначен Пир
06 Април
Спанчената запеканка се пече на умерена фурна, а след 10-15 мин поръсваш с кашкавал. След като запеканката Спаначен Пир е готова, подредете резенчета пресен домат. Мммм, вкусно, бързо и красиво!...
Картофи на фурна с вкус на ИталияКартофи на фурна с вкус на Италия
02 Март
Първо слагаме около 1 л вода на котлона да заври. Белим картофите, измиваме ги, нарязваме ги на кубчета и ги слагаме в тавичка. Нарязваме и чесъна на ситно и го прибавяме....
Класическо тирамису с вкус на ИталияКласическо тирамису с вкус на Италия
20 Окт.
Приберете класическото тирамису с вкус на Италия в хладилник да стегне....
Пиле ИталияПиле Италия
17 Април
Пилето Италия е готово. Рецептата е на ЛЮСИ от кулинария ѝ блог....
Бисквитена торта ИталияБисквитена торта Италия
02 Ноем.
Маскаропонето се смесва с лъжица коняк и се разбърква с дървена шпатулка на гладко кремче. Когато пудингът се охлади се смесва с маскарпоне и разбъркваме на еднородна смес, това е нашето кремче....
Неустоими аранчини - вкус от ИталияНеустоими аранчини - вкус от Италия
19 Юли
Овалвам се в брашно-яйце-галета, поставят се в тава с хартия за печене и оризовите кюфтета се пекат на 180 градуса за около 20 Мин. или докато придобият златист цвят. Неустоимите аранчини - вкус от Италия са готови....
Пица в тава, но това не е пицата на баба ВиПица в тава, но това не е пицата на баба Ви
27 Ноем.
Може да я изпечете пицата и така, но аз предпочитам моята с пикантен салам. Ако и вие смятате така, наредете салама на гъсто, защото когато се надуе пицата, той ще оредее....
Големият кулинарен фестивал Изяж Мадрид започнаГолемият кулинарен фестивал Изяж Мадрид започна
23 Януари
Много известни готвачи ще вземат участие в кулинарния фестивал, като представят последните си идеи и прогнози за новите продукти и кулинарни техники....
История на пицатаИстория на пицата
22 Май
2
Родината на пицата е Неапол. През 1552 година от Перу в Европа пристигат доматите. Класическата италианска пица се появява през XV век....
Да усъвършенстваме сетивата сиДа усъвършенстваме сетивата си
25 Февр.
Можем да подобрим сетивата си, като ги упражняваме и им обръщаме внимание. Подготвили сме няколко съвета как да ги усъвършенстваме: 1....
Истинската история на пицатаИстинската история на пицата
06 Септ.
В края на века съществували няколко утвърдени рецепти за пица, съдържаща чесън, зехтин и малки рибки чичинели, аншоа и сирене моцарела, което започва да се прави по това време в Италия....
Кралската история на пицатаКралската история на пицата
22 Септ.
През 1889 година Италия научила за майстор-пицар на име Рафаело Еспозито, чиято пица Кралица Маргарита позволила да се нарече на нейно име....
Мароканска кухня: Пиршество за сетиватаМароканска кухня: Пиршество за сетивата
06 Август
2
Посети ли човек Мароко, може да се влюби в него за цял живот. Прекрасните малки хотели, разположени край портокалови насаждения, предлагат омайната гледка на обсипани със зрели фурми дървета и пресен сок от мандарини на...
Лютият сос хариса - изпитание за сетиватаЛютият сос хариса - изпитание за сетивата
30 Август
Хариса, този тунизийски лютив сос, представлява невероятно пикантна паста. Тя се използва масово в северноафриканската кухня на Мароко, Тунис и Алжир. Основните съставки на сос хариса са лютите чушки, които...
Италия счупи рекорда за най-дълга пица в светаИталия счупи рекорда за най-дълга пица в света
21 Юни
Най-дългата пица в света бе сервирана в Италия....
Роботи започват доставка на пица по домоветеРоботи започват доставка на пица по домовете
04 Април
Вероятно за повечето от нас думата робот все още звучи малко нереално и я свързваме предимно с измислени сюжети на нереални филми, но известни и големи компании по целия свят все по-често започнаха да създават машини, наподобяващи...
На колко градуса се пече пицата?На колко градуса се пече пицата?
05 Май
1
Вижте някои идеи за домашно приготвени пици: - затворена пица; - пица с кайма; - пица с гъби;...
Историята на пицата - Светия Граал на кулинариятаИсторията на пицата - Светия Граал на кулинарията
26 Ноем.
Пицата неизменно се свързва с Италия - няма начин да споменем пица и да не се сетим за Ботуша. Корените ѝ обаче водят далече назад във времето, още в Древен Египет....
Любопитни факти за пицатаЛюбопитни факти за пицата
05 Февр.
Савойска – съпругата на италианския крал Умберто I; - Пицата е емблематично ястие за Италия....
Селце на пицата си спретнаха в НеаполСелце на пицата си спретнаха в Неапол
06 Септ.
До неделя неаполитанци и гости на забележителния град ще могат да вкусят от емблематичното за Италия ястие, сътворено от pizzaioli-специалисти по приготвяне на пица....